اسرائیل و غرب؛ بازنده اصلی عملیات وعده صادق/ اسدالله افشار

ساخت وبلاگ

اسرائیل و غرب؛ بازنده اصلی عملیات وعده صادق

اسدالله افشار

عملیات پهپادی و موشکی 26 فروردین 1403 ایران علیه اسرائیل که به دنبال حمله این کشور به کنسولگری ایران در سوریه و شهادت سرداران و مستشاران ایران صورت گرفت، عملیاتی بی‌نظیر و بی سابقه در طول عمر 45 ساله جمهوری اسلامی ایران ارزیابی شده است. این عملیات تلافی جویانه هوشمندانه با توجه به ماده 51 منشور ملل متحد و براساس اصول و موازین حقوق بین الملل، حمله آغازگرانه در جهت جنگ نبوده بلکه پاسخی در جهت دفاع مشروع از منافع ملی و بین المللی ایران بوده که از سوی رژیم جعلی سفاک صهیونیستی نقض و نادیده گرفته شده است.[1] به طور قطع و یقین این اقدام تنبیهی موفق، نقطه عطفی در مسائل منطقه‌ای و حتی روابط بین‌الملل محسوب می‌شود و می تواند آثار خاص خود را برجا گذارد و تنش ها را به حداقل رساند و از ادامه کشتار جمعی و اقدامات وحشیانه گسترده دیگر، جلوگیری بعمل آورد.

در خصوص این اقدام تنبیهی ایران نکات و مطالبی وجود دارد و بیان شده است، که به طور اختصار و مؤجز آ نها را مورد اشاره قرار می دهیم:

1- پاسخ موشکی ایران به اسرائیل؛ توانست شرایط و فرصت خوبی را برای پر کردن شکاف‌‌‌های اجتماعی در داخل فراهم آورد.

2- چهره‌‌‌های سیاسی از طیف‌‌‌‌‌‌ها و جناح های مختلف؛ یک اجماع همگانی برسر تقابل میدانی با اسرائیل به‌عنوان یک دولت متخاصم قائل بودند و این رژیم فاشیستی را آغازگر جنگ معرفی نمودند.

3- مشروعیت اقدام تنبیهی و تقابلی ایران موجب شد تا تلاش اسرائیل، آمریکا و تروئیکای اروپایی برای محکوم کردن ایران در شورای امنیت سازمان ملل دریکشنبه شب 26 فروردین ماه سال جاری با شکست مواجه شود و در این میدان هم بازنده اصلی باشد چرا که قدرت اقناع جهانی برای اعمال محکومیت علیه ایران را نداشت.

4- اقدام متقابلی ایران علیه اسرائیل به عنوان یک پیروزی بزرگ در فضای رسانه‌ای جهان بازتاب داشته و مردم منطقه را خود جوش نیز در حمایت از ایران به میدان آورد و تشویق نمود.

5- رژیم ‌صهیونیستی همچنان در شوک این شکست نظامی و رسانه ای بسر می برد و باورش نشده است که همینه اش فرو ریخته و تمام هویت جعلی اش از دست رفته و دیگر احیا شدنی نخواهد بود.

6- محبوبیت و مقبولیت منطقه‌ای ایران پس از عملیات یکشنبه‌شب؛ افزایش یافت.

7- اقدام ایران نشان داد نه تنها قوانین بازی تغییر کرده است‌، بلکه خطوط قرمز هم دستخوش تغییراتی شده است به گونه ای که کشورهای غربی تحت رهبری ایالات‌متحده دیگر قادر نخواهند بود تا از اسرائیل محافظت نمایند.

8- اقدام تقابلی ایران علیه رژیم منفور نسل کش صهیونیستی؛ پرده از چهره و نمایش ریاکارانه دیپلماتیک یکشنبه شب (26 فروردین ماه) شورای امنیت ، برداشت و نشان داد جبهه غربی در ادامه پیگیری سیاست خود مبنی بر دفاع بی‌اما و اگر از تل‌آویو در تصویب قطعنامه و حتی انتشار بیانیه محکومیت اقدام مشروع و تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل ناکام و عقیم است.

9- باور عمومی بر این است که حمله ایران به سرزمین های اشغالی غرب آسیا را برای همیشه تغییر داده است. اسرائیل یا از این به بعد معقول تر عمل می کند یا کل منطقه را با خود به زیر می کشد. وضعیتی در این بین نیز قابل تصور است، اما این بستگی به این دارد که رژیم صهیونیستی چگونه تصمیم بگیرد به عملیات «قول صادق» پاسخ دهد. ایران تا زمانی که رژیم عقب نشینی نکند متوقف نخواهد شد.

10- کشورهای غربی در وضعیت ناپایدار غرب آسیا مقصر هستند. غرب به اسرائیل اجازه داد هر کاری می خواهد انجام دهد و اکنون باید با موجودی غیرقابل کنترل که حاضر است همه را به خاطر خود قربانی کند، مقابله کند. اسرائیل از 7 اکتبر 2023 تا به امروز که از حمایت آمریکا و متحدان اروپایی اش برخوردار بوده در حال شکست است، و لذا برای رهایی از مخمصه غزه به چیزی بزرگ ترنیاز دارد وآن هم یک جنگ منطقه ای است که با مستمسک قرار دادن آن بتواند با ایجادآشوب های جدید، منطقه را درگیر سازد تا منافعش را تأمین نماید.

11- اسرائیل در 6 ماه گذشته تمامی قوانین و کنوانسیون های بین المللی را زیر پا گذاشته است. غرب با تثبیت اینکه رژیم صهیونیستی فراتر از قانون است، اجازه داد که این اتفاق بیفتد. اسرائیل با حمله به سفارت ما قانون دیگری را زیر پا گذاشت و غرب و مجامع بین المللی هیچ اقدامی در محکومیت این اقدام انجام نداد. «ایران قرار بود چه کار کند؟ بنشینید و بمباران یکی دیگر از سفارتخانه هایش را تماشا کنید؟ ایران چاره ای جز ایجاد بازدارندگی به تنهایی نداشت. تهران دو هفته تمام تلاش کرد غرب و شورای امنیت سازمان ملل را وادار به انجام کاری کند اما همه تصمیم گرفتند سکوت کنند!

12- پیش بینی آینده مستلزم توجه دقیق به عوامل مختلف است. ایالات متحده و متحدانش در غرب از اسرائیل خواسته اند از پاسخگویی به انتقام جویی ایران خودداری کنند. با این حال، توجه به این نکته، مهم است که نتانیاهو و کابینه او تحت فشار شدید قرار دارند و سابقه اقدام بی پروا را دارند. آنها ممکن است تصمیم بگیرند که یک حرکت احمقانه دیگر انجام دهند زیرا رژیم صهیونیستی به طور بی سابقه ای تحقیر شده است.

جان کلام این که:

- ایران به دنبال آغاز جنگ نبوده و نیست، اما به هیچ متجاوزی هم اجازه نخواهد داد از خط قرمزهایش عبورکند.

- این عملیات «فصل جدیدی» را برای ایران در مبارزه با رژیم اسرائیل باز کرده است و می‌تواند آغاز شکل‌گیری خاورمیانه یا منظومه کشورهای غرب آسیا به روایتی جدید باشد.

- ایران از این پس به هرگونه حمله اسرائیل به منافع، دارایی ها، افراد سرشناس و شهروندان ایران در هر نقطه از جهان از خاک خود پاسخ خواهد داد.

- از نگاه برخی تحلیل گران؛ عمليات وعد صادق، رویای خاورمیانه جدید به مرکزیت اسرايیل و نیز پیمان صلح قرن را اگر نگوییم بر باد داد اما به روایت نماینده کویت: «در زباله‌دان تاریخ انداخت!»

- نکته مهم که باید در خصوص اقدام تنبیهی گفته شود آن است که عملیات «وعد صادق » به تنهایی عليه اسرائیل نبوده است بلکه در واقع تمام توان دفاعی آمریکا و فرانسه و انگلیس نیز به کمک اسرائیل به میدان آمدند تا عملیات ایران ناموفق باشد که با عنایت و لطف خداوند آنان در این امر ناموفق بودند و با سرافکندکی هرچه تمام تر شکست خورده و در نزد افکار عمومی دنیا و جامعه جهانی تحقیر گشتند.

چهارشنبه: 29 / 01 / 1403- 8 شوال 1445- 17 آوریل 2024


[1] - به خوبی می‌دانیم که حمله به یک مرکز دیپلماتیک اقدامی جنگ‌طلبانه بر اساس قوانین بین‌المللی است؛ و این اقدام گستاخانه رژیم صهیونیستی، نقض آشکار منشور سازمان ملل و همچنین نقض حاکمیت سوریه بود.

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 5 تاريخ : دوشنبه 3 ارديبهشت 1403 ساعت: 18:05