200روز جنگ در غزه؛ پایان ارتش اسرائیل / اسدالله افشار

ساخت وبلاگ

200روز جنگ در غزه؛ پایان ارتش اسرائیل

اسدالله افشار

بحث اول / دستیابی به توافق با رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ غزه

جنبش مقاومت فلسطین حماس اعلام کرد که به دستیابی به توافق با رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ غزه متعهد است، اما تنها در صورتی که شرایط آن از جمله آتش بس پایدار محقق شود.

خلیل الحیه، یکی از اعضای دفتر سیاسی این گروه، گفت که حماس "در مورد آزادی اسرای اسرائیلی در چارچوب توافقی جدی است" که همچنین آزادی هزاران اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل را تضمین نماید.

وی در مصاحبه ای تلویزیونی خود با الجزیره عربی اظهار داشت که حماس بدون آتش بس دائمی و توقف کامل حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه که بیش از 34000 نفر - عمدتا زن و کودک - را از زمان درگیری از 7 اکتبر2023 تا به امروز کشته است، نمی پذیرد.

«بازگشت بدون مانع» فلسطینیان از سراسر منطقه محاصره شده به خانه های خود، همراه با بازسازی غزه و «پایان دادن به محاصره فلج کننده» تحمیل شده بر آن، از جمله شروطی بود که الحیا بار دیگر بر آن تأکید نمود.

وی گفت: حماس در روز شنبه 13 آوریل میلادی جاری( 25 فروردین 1403)پاسخ خود را به اصلاحیه ایالات متحده ارائه کرده بود و همچنان هنوزمنتظر پاسخ رژیم صهیونیستی و طرف های میانجی هستند.

گفتگوها در مورد آتش‌بس بین اسرائیل و حماس در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و دو طرف نشانه‌های کمی از آمادگی خود را برای سازش در مورد خواسته‌های خود نشان می‌دهند، اما میانجی‌های بین‌المللی - قطر، ایالات متحده و مصر - درگیر پشت سرگذاشتن بحث و گفتگو برای تضمین یک معامله سنگین می باشند.

بنا بر گزارش ها، مقامات مصری، اسرائیلی و آمریکایی جلساتی حضوری و از راه دور برگزار کرده اند که به دنبال امتیازاتی برای خروج از بن بست در مذاکرات چند ماهه بوده و هستند.

دو مقام مصری به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته اند، روز جمعه26 آوریل2024( 7 اردیبهشت 1403)، مصر هیأتی را به امید میانجی گری برای توافق آتش بس به سرزمین های اشغالی اسرائیل فرستاده اند.

یک مقام مصری گفت که عباس کامل، یک مقام ارشد اطلاعاتی، تیم را رهبری می کرد و قصد داشت درباره یک "چشم انداز جدید" برای آتش بس طولانی مدت در منطقه بحث کند.

این مقام ناشناس گفت که مذاکرات روز جمعه در ابتدا بر تبادل محدود اسیران برای اسرای فلسطینی و بازگشت تعداد قابل توجهی از آواره‌های فلسطینی به خانه‌های خود در شمال غزه «با حداقل محدودیت‌ها» متمرکز بود.[1]

بحث دوم / 200 روز جنگ در غزه؛ نماد شکست اسرائیل

با گذشت 200 روز از عملیات طوفان الاقصی که ارتش اسرائیل با خشونت بی سابقه ای به غزه حمله کرد، سؤالات اساسی درباره دستاوردهای تل آویو باقی مانده است.

با اعتراف مقامات اسرائیلی، روسای سابق و کنونی ارتش و رهبران سیاسی و همچنین تحلیلگران رسانه ای، ارتش این رژیم در غزه به بن بست رسیده است.

رژیم اشغالگر به استثنای مرگ، ویرانی و وحشی گری های انجام شده در نوار غزه، نتوانسته است به هیچ یک از اهداف رسمی و غیررسمی خود دست یابد.

اهداف رسمی اعلام شده عبارتند از: نابودی حماس، از بین بردن توان نظامی آن، بازگرداندن اسرای اسرائیلی و جلوگیری از تبدیل شدن هر بخش از غزه به خطر امنیتی برای رژیم اشغالگر در آینده.

اهداف غیررسمی که وزرای کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر نتانیاهو اعلام کرده‌اند، آواره کردن مردم غزه به مصر، اشغال مجدد غزه و بازسازی شهرک‌ها در غزه است.

هم اهداف اعلام شده رسمی و هم غیررسمی با پذیرش خود اسرائیلی ها؛ با شکست های فاحشی مواجه گشته است.

وزیرجنگ یا رهبران نظامی اسرائیل در هنگام اعلام کشف چاه تونل و چند سلاح سبک در اینجا و آنجا یا حتی کشته شدن رزمندگان مقاومت سعی می کنند ازآن بهره برداری نمایند و از آن به عنوان پیروزی های تاکتیکی یادکرده و صحبت کنند!

با این حال، کارشناسان طرفدار صهیونیستی می گویند که این امری طبیعی است زیرا ارتش اسرائیل یکی از قوی ترین و پیشرفته ترین تسلیحات و فناوری های جهان را در اختیار دارد!

این کارشناسان همچنین می گویند؛اگر ارتش صهیونستی نتواند به این دستاوردهای تاکتیکی ساده دست پیدا کند، آنگاه پایان ارتش اسرائیل به نمایش گذاشته خواهد شد. این چیزی نیست که تل آویو باید به آن ببالد.

شعارهای جنگ 200 روز پیش، کشف چند سلاح در اینجا یا چاه تونل در آنجا نبود.

ارتش اسرائیل در اولین روزهای حمله زمینی خود به شمال غزه آن را اشغال کرد و پس از چند ماه، منطبق با مأموریت، نیروهای خود را به عقب نشینی فرا خواند.

200 روز بعد، یگان‌های ارتش اسرائیل به شمال غزه بازگشته و در همان مناطقی که روز اول به آن حمله کرده بود، علیه نیروهای مقاومت فلسطین وارد جنگ شدند.

نیمی از اسرای اسرائیلی آزاد نشده اند. نیمی دیگر از طریق مذاکره با حماس آزاد شدند.

نیروهای مقاومت فلسطینی از جنگ چریکی برای کمین و شکست یگان‌های ارتش اسرائیل استفاده کرده‌اند (ویدئوهایی که هر روز با جزئیات شواهد حملات به سربازان و خودروهای نظامی اسرائیل منتشر می‌شوند) و کل تیپ‌ها را مجبور به عقب‌نشینی از محاصره کرده‌اند.

زمانی که ارتش اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک فلسطین شد، رهبری سیاسی رژیم با تبدیل شکست سفارت به تلاش برای تلقین آن به پیروزی، به تبلیغات متوسل شد. این به شدت نشان می دهد که مقاومت غزه هنوز زنده، فعال و بسیار دور از حذف است. 100000 شهرک نشین آواره اسرائیلی هنوز به شهرک های خود در غزه بازنگشته اند.

جامعه اسرائیل در طول 200 روز عمیقاً در هم شکسته و قطبی شده است. اخبار مکرراً از درگیری و اختلاف بین اعضای کابینه جنگی که پس از 7 اکتبر تشکیل شد، منتشر می شود.

مردم اسرائیل که خواهان استعفای نخست‌وزیر هستند دوباره به خیابان‌های تل‌آویو بازگشته‌اند و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام و آتش‌بس فوری شده اند.

بررسی ها از سایت خبری اسرائیلی «معاریو» نشان می دهد که اکثریت مردم اسرائیل از جنگ غزه راضی نیستند.

نتانیاهو و وزرایی که برای ماندن در قدرت به آنها تکیه می کند از پیروزی یا یک قدمی پیروزی مطلق صحبت می کنند، در حالی که جامعه بین المللی، از جمله متحد سرسخت رژیم، ایالات متحده، در خلوت به تل آویو می گویند و گاهی اوقات سیاستمداران آشکارا در این مورد صحبت می کنند و می گویند رژیم اشغالگر قدرت خود را از دست داده است.

رژیم اسراییل نه تنها در غزه شکست خورده است بلکه وجهه خود را در سراسر جهان نیز از دست داده است و در صورت ادامه حیات سیاسی این رژیم سفاک، سال‌های طولانی لازم است تا اعتبار بین‌المللی خود را احیا نماید.

خسارات عمده دیگری نیز وجود دارد که این جنگ بر پیکره اقتصادی، مسائل امنیتی و سیاست داخلی وبین المللی صهیونیزم وارد ساخنه است.

پس از صحبت در مورد چند سناریو، رهبری سیاسی اسرائیل هنوز مطلقاً نمی داند که پس از پایان جنگ چه برنامه ای دارد. این شکست استراتژیک در برنامه ریزی برای «روز بعد» نشان دهنده فقدان هرگونه استراتژی نظامی اسرائیل در غزه در 200 روز گذشته است.

«آهارون هالیوا» رئیس سرویس اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل ناکامی برابر مقاومت فلسطین در عملیات هفتم اکتبر از سمت خود کناره گیری و استعفا کرد.[2]

آنچه ارتش اسرائیل با موفقیت به آن دست یافته است، کشتار غیرنظامیان است.

تاکنون بیش از 10000 زن و بیش از 12000 کودک قتل عام شده اند. اکنون بیش از 17000 کودک یتیم هستند. هزاران سالمند به قتل رسیده اند. حداقل 8000 غیرنظامی مفقود هستند. برخی تخمین ها این رقم را به ده ها هزار نفر می رساند.

70000 نفر دیگر زخمی شده اند و باز هم اکثریت آنها زن و کودک هستند.

اشغال اسرائیل همچنین باعث گرسنگی، قحطی و بیماری در سراسر غزه شده است. تقریباً همه فلسطینی ها برای زنده ماندن به کمک های غذایی متکی هستند. بسیاری دچار سوء تغذیه هستند.

این چیزی جز یک پیروزی نظامی است. مخصوصاً یک پیروزی ارتشی که اخیراً از 360000 نیروی ذخیره خواسته بود تا به سایر گردان های خود در برابر منطقه ای تقریباً 365 کیلومتر مربع بپیوندند، نیست.

اینها همه نشانه های بربریت، کشتار دسته جمعی و نسل کشی اسرائیل است.

علیرغم تمام مشکلاتی که فلسطینیان در غزه طی 200 روز از سر گذرانده اند، آنها حاضر به ترک سرزمین خود نیستند. آنها حاضر به تسلیم شدن نیستند. حماس حاضر به تسلیم شدن در برابر فشار در مذاکرات نیست. این گروه همچنان اصرار دارد که آوارگان شمال غزه باید اجازه بازگشت داشته باشند.

جنبش مقاومت از شروط خود در مورد توافق آتش بس که مستلزم خروج تمامی نیروهای اسرائیلی از محاصره و تبادل اسرا است، عقب نشینی نکرده است.

گزارش ها حاکی از آن است که نتانیاهو به دنبال توافق آتش بس است. فلسطینی ها معتقدند که شرایط آنها باید لحاظ و در نظر گرفته شود.

در اصل رژیم اشغالگر در میدان جنگ و میز مذاکره شکست خورده است.

این نشان دهنده انعطاف پذیری منحصر به فرد فلسطینیان با وجود تمام دردها و سختی هایی است که هیچ جمعیتی روی کره زمین در قرن بیست و یکم متحمل آن نشده است.[3]

شنبه: 8 / 02 / 1403- 18 شوال 1445- 27 آوریل 2024


1- Hamas ‘Serious’ About Captives’ Release But Not Without Gaza Ceasefire. Kayhan .ir. Translator: Asadollah Afshar. Publish Date : Friday 26 April 2024

[2] - منابع عبری از استعفای «آهارون هالیوا» رئیس سرویس اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل ناکامی در برابر عملیات هفتم اکتبر مقاومت فلسطین و همچنین پیامدهای حمله به کنسولگری ایران در دمشق خبر دادند.رئیس سرویس اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در نامه استعفای خود به «هرتزی هالیوی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی گفت: جنبش حماس در روز شنبه ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حمله خونینی را انجام داد که نتایج آن خشن و دردناک بود! وی در ادامه افزود: بخش اطلاعاتی که تحت فرمان من است به مأموریتی که به ما سپرده شده بود، عمل نکرد و من از همان زمان تا ابد این روز سیاه را فراموش نخواهم کرد و تا همیشه این درد عمیق را با خود به همراه خواهم داشت! لازم به ذکر است؛ استعفای بالاترین مقام اطلاعاتی ارتش رژیم صهیونیستی از سمت خود، نخستین مورد از استعفای مقامات ارشد نظامی صهیونیست از آغاز جنگ غزه است.

3- Bahrani. Wesam. 200 days of Israeli failures in Gaza. Translator; Asadollah Afshar. Tehrantimes/ April 22, 2024 - 21:53

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 11 تاريخ : دوشنبه 10 ارديبهشت 1403 ساعت: 21:34