تحقق بیانیه «گام دوم انقلاب»؛ به شرط ها و شروط ها

ساخت وبلاگ

تحقق بیانیه «گام دوم انقلاب»؛ به شرط ها و شروط ها        

دکتراسدالله افشار

رهبر معظم انقلاب  چهارشنبه 24‌بهمن ‌ماه سال جاری در بیانیه‌ای راهبردی  با  عنوان «گام دوم انقلاب»‌، به تبیین ضرورت‌های آتی نظام جمهوری اسلامی تا افق 1437 شمسی (2059 میلادی) پرداختند. رهبر معظم انقلاب  در این بیانیه،اولا ملت ایران، به‌ خصوص نسل جوان را مخاطب خویش قرار دادند، ثانیا به دستاوردهای 40ساله انقلاب نیز اشاراتی داشتند، ثالثا به روز آمد بودن حوزه‌ها در عرصه علم و پژوهش تأکید ورزیدند، رابعا خواستار حضور با عزت و قدرتمند ایران سربلند در منطقه و خاورمیانه در مواجهه با توطئه های استکبارجهانی و ایادی استکبار از عبری گرفته تا عربی شدند، وخامسا بر لزوم دشمن شناسی، مرزبندی با دشمنان قسم خورده انقلاب با تکه بر وحدت  و حفظ عزت ملی تصریح و پای فشردند. اکنون در این یادداشت به برخی نکات در همین زمینه اشاراتی خواهیم داشت.

1-  اقتدار مادی و معنوی جمهوری اسلامی و نفوذش در کشورهای منطقه غیرقابل انکاراست. این اقتدار در تمامی حوزه ها و عرصه ها  درون زا و مستقل  بوده است خاصه این که این اقتدار در حوزه های دفاعی با تحقق ارتقای سطح امنیت، هدف بازدارندگی در منطقه را داشته است. قطعا این اقتدار را نمی توان با ژاندارمی ایران زمان حکومت پهلوی مقایسه نمود.

2- همان گونه که بیان شد رهبرمعظم انقلاب؛ دراین پیام مهم به افق روشن ایران زمین اعتقاد و ایمان داشته و تحقق آن را با وجود جوانان پرشور فرهیخته قابل دسترس دانسته اند. روح کلی پیام مشحون از باور و امید ایشان به ظرفیت های تمام نشدنی مردم همیشه در صحنه این سرزمین است. رهبر انقلاب به پتانسیل جوانان نخبه و نخبگان روشنفکر مسلمان که وجودشان مالا مال از عشق به ایران است، عشق به انقلاب است، و عشق به اسلام است دل بسته اند زیرا ایمان دارد آینده روشن ایران در همه زمینه ها جهت پیشرفت های علمی، فرهنگی، هنری، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی ، نظامی در داخل، درمنطقه و در جهان با همه کارشکنی دشمنان قسم خورده این مرز و بوم رقم خواهد خورد و ایران به دوران شکوفایی تاریخی خود بار دیگر لبخند خواهد زد واین بازگشت غرورآفرین را با اعتماد به نفس بی نظیر و مثال زدنی که دور نخواهد بود جشن خواهد گرفت و باردیگر پیش قراول تمدن درخشان جهانی خواهد شد.

3- رهبرمعظم انقلاب از سال 1382 تا کنون در مقاطع و مناسبت های گوناگون به مثلث «عزت، حکمت و مصلحت» و رعایت آن در دستگاه دیپلماسی کشور تأکید و اصرار داشته اند. ایشان در تبیین این راهبرد؛ در دی ماه 1390 در دیدار سفرا و رؤسای نمایندگی‌های سیاسی ایران در خارج از کشور فرمودند: «حکمت این است که شما بتوانید مواضع طرف مقابل را حکیمانه به مواضع خودتان نزدیک کنید؛ این‌ها در تضاد با هم نیستند. حکمت و عزت و مصلحت مکمل هم‌اند؛ باید در جهت مصالح ملی باشند و در درجه اول باید با حفظ عزت ملی و عزت هویتی همراه باشند. یعنی تسلیم، انسلام، انظلام، نه در مرحله باورهای قلبی و نه در مرحله عمل و قرارداد، نباید وجود داشته باشد؛ این با حکمت امکان‌پذیر است.»

رهبرانقلاب در بیانیه‌ای اخیر خود تحت عنوان «گام دوم انقلاب»‌، راه تحقق سه مفهوم مهم «عزت ملی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن» را حاصل فهم راهبردی «عزت، حکمت و مصلحت» دانسته و در این زمینه ابراز داشته اند: «این هر سه، شاخه‌هایی از اصل «عزت، حکمت، و مصلحت» در روابط بین‌المللی‌اند. صحنه جهانی، امروز شاهد پدیده‌هایی است که تحقق یافته یا در آستانه ظهورند: تحرک جدید نهضت بیداری اسلامی بر اساس الگوی مقاومت در برابر سلطه آمریکا و صهیونیسم؛ شکست سیاست‌های آمریکا در منطقه غرب آسیا و زمینگیر شدن همکاران خائن آن‌ها در منطقه؛ گسترش حضور قدرتمندانه سیاسی جمهوری اسلامی در غرب آسیا و بازتاب وسیع آن در سراسر جهان سلطه.»

4- خطاب بیانیه فراجناحی بوده  وهیچ گروهی نباید این پیام مهم را مصادره به مطلوب نماید. بهره برداری جناحی از این پیام ظلم و جفا به رهبری باید تلقی و از آن اجتناب گردد. ایران را به اوج عزت و شکوفایی رساندن همان گونه که دغدغه رهبرانقلاب است باید از دل مشغولی ها  و از دغدغه های اصلی و مهم  جناح های سیاسی هم  باشد. قطعا با تجلیل کلامی صرف  و ارائه مقالات زیبا  و برگزاری همایش ها و سیمنارها و میزگردها و سخنرانی ها این خواسته رهبری جامه عمل نخواهد پوشید؛ بنابراین برای تحقق این خواسته ارزشمند ضروری است جناح های سیاسی، صاحبان فکر و خرد، سازمان ها و نهادهای دستگاه حاکمیتی با صفا، صمیمیت، یکدلی و یکرنگی و با اتحاد برحول محور پیشرفت همه جانبه ایران؛ با همه توان و پتانسیل و  ظرفیت ها و سرمایه های اجتماعی نظام و  درک موقعیت ایران در عرصه جهانی و  بین المللی  در تمام محورها و در تمام حوزه ها ؛ برنامه ریزی، حرکت و گام برداشته شود.

5- بیانیه «گام دوم انقلاب»‌ که شفاف و با دقت و با وسواس بسیار بالا رهبری انشاء و منتشر گردیده است، حجت را تمام کرده و زمان را زمان عمل اعلام نموده است. صدوراین بیانیه در آغاز دهه پنجم انقلاب به این معنا و مفهوم است که سخن گفتن، لفافی کردن و شعار دادن پس از 40 سال دیگر کافی است و باید با درک شرائط داخلی و جهانی فراتر از سخن و شعار اقدام نمود. مردم دیگر شعار را پذیرا نیستند. شکست برنامه های اقتصادی و رفاهی دولت های پس از انقلاب( خاصه در دوران دولت دوازدهم)  که گاهی موجبات انتقاد و دلسردی را میان مردم به وجود می آورد و مردم را با تورم، گرانی و بیکاری مواجه ساخته است؛ نشان از شکاف عمیق مسئولان با مردم دارد که حاکی از سبقت شعار از عمل است. برای آن که افق ترسیم شده از سوی رهبری با چالش روبرو نشود باید کارنامه 40ساله انقلاب بدون حب و بغض به نقد و چالش کشیده شود ودر کوتاهی های انجام شده از مردم و از این ملت بزرگ که همراه همیشگی انقلاب بوده و هستند  عذرخواهی و دلجویی گردد.  مردم ایران شایسته تکریم و خدمتگزاری بیش  از این هستند. باید مردم این سرزمین را به خاطر صبوری، درک شرائط و فهم موقعیت ایران در جایگاه جهانی، که آب به آسیاب دشمن نمی ریزند، تقدیس نمود و برای حل مشکلاتشان و تأمین آسایش و رفاه آنان ازجان مایه گذاشت. دهه پنجم انقلاب به حق که از سوی رهبری اعلام شده است دهه عمل است و باید مسئولان از شعار و وعده های پوچ فریب انگیز خیالی دست کشیده تا اهداف ترسیم شده در این بیانیه با برنامه ریزی و عمل به آن برای ایجاد جامعه ای عاری از ظلم، ستم، تبعیض، بی عدالتی، و با خیز به سوی رفاه، آسایش و تأمین عدالت اجتماعی، تحقق یابد.

جان کلام این که؛  بیانیه «گام دوم انقلاب» نسخه بی بدیل و شفابخش جامعه ایرانی در جهت اعتدال و شکوفایی آیین و فرهنگ اصیل این آب و خاک خواهد شد به شرط آن که آن چه بیان شد تحقق یابد و جامه عمل پوشد و مسئولان به مانند مردم این سرزمین زندگی و روزگار گذرانند.                                    

 

سه شنبه: 14 / 12 / 1397- 27 جمادی الثانیه 1440- 5 مارس 2019

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 203 تاريخ : چهارشنبه 15 اسفند 1397 ساعت: 16:50