چاره کار در مبارزه با فسادهای سیستماتیک

ساخت وبلاگ

چاره کار در مبارزه با فسادهای سیستماتیک            

 دکتراسدالله افشار

این سخن که می گویم فاجعه است. فساد تمامیت دستگاه حاکمیت را به چالش کشانده و ارکان اقتصادی کشور را با بحران جدی مواجه ساخته است. برایند این چالش و بحران؛ تهدید جدی برای اقتصاد داخلی و بین المللی ایران بشمار می آید. براساس گزارش سازمان شفافیت بین‌المللی در سال 2018 رتبه جهانی ایران در ارتباط با فساد، رتبه 138بوده است! این رتبه با توجه به ظرفیت های مادی و معنوی ایران، شایسته ملت ایران نبوده و باید دستگاه های ذی ربط از دولت گرفته تا مجلس و قوه قضائیه در این خصوص پاسخگو باشند و کشور را و مردم را از این ننگ رهایی بخشند.

 قطعا نهاد اصلی متولی در مبارزه با این غده سرطانی (فساد) که سمی مهلک و کشنده است، دستگاه قوه قضائیه می باشد و این قوه باید بدون هیچ گونه ملاحظات فردی و جناحی، وابستگی اشخاص به کانون های قدرت و ثروت، با فساد و شبکه مفسدان فاسد بی وقفه و بی امان مبارزه نمایند و به جوسازی ها و حاشیه پردازی های در این مسیر اعتنا ننمایند و به رسالت قانونی، شرعی، انسانی و تاریخی خود با حساسیت و درایت عمل نمایند.    

با توجه به مقدمه کوتاه بالا چند نکته زیردر همین باب قابل توجه ، مهم و از ضرورت و تأکید برخوردار است که بیان می شود.

1- در مبارزه با فساد  و شبکه اختاپوسی فاسدان و مفسدان؛ یکسان، قانونی و با عدالت برخورد شود و هیچ گونه تبعیضی میان دانه درشت های مرتبط با دستگاه حکومت که اصطلاحا یقه سفید گفته می شوند و صحنه گردان این گونه فسادهای برنامه ریزی شده هستند با مابقی فاسدان که خرده پا هستند، گذاشته نشود.

2- قوه قضائیه در مبارزه با فساد که کیان جامعه را نشانه گرفته است ضرورت دارد در برخورد با مفسدان و فاسدان در هر پست و مقام و لباس؛ قاطعیت و جدیت به خرج دهد تا مردم و آسیب دیدگان از این زالوصفتان، عدالت را با چشمان خود نظاره نمایند و به قانون و عدالت در جامعه امیدوار باقی بمانند.

3- اگر در برخورد با شبکه فساد و مفسدان جدی نباشیم و تدبیری برایش اندیشیده نشودفساد در جامعه گسترش یافته و قبح آن ازبین خواهد رفت که رفته است؛ جامعه نسبت به آن واکسنه گشته و شاهد بروز حجم بسیار سنگین و ویران کننده فساد خواهیم بود! چاره درد برخورد جدی با پدیده فساد و شبکه فاسدان است. کشاندن این بحث ها در جامعه و خط و نشان کشیدن در این خصوص در سخنرانی های فلان مسئول چاره درد نیست. مردم را نباید ناامید کرد. مردم آگاه هستند و نیک می دانند فساد کلان اقتصادی این سال های اخیر در کشورمرتبط با عملکرد غلط ساختار اداری، نامدیریت ها، عدم شفاف سازی، عدم پاسخگویی، انحرافات فرهنگی و اقتصادی و حمایت های بیجای مسئولان از برنامه های غلط بوده است و البته باید به این موارد فاصله گرفتن از نخبگان را نیز اضافه کرد که این مهم مسبوق به سابقه در همه دولت های پس از انقلاب بوده است! جای بسی تاسف که از ظرفیت ها و توانمندی های اساتید، محققان، پژوهش گران و نوسیندگان خبره و آگاه تا کنون استفاده نشده است!

4- در سال های اخیر که مردم خبرهای اختلاس های بزرگ را شنیده و همچنان نیز می شنوند؛ ضربه های هولناکی رو تحمل کرده اند اما شاهد مبارزه جدی دراین خصوص نبوده اند و یا کمتر این مبارزه را حس کرده اند و معتقدند که عزم جدی دراین خصوص وجود ندارد و اگر برخوردی هم صورت می گیرد نمایشی می باشد!

5- اعتماد مردم نسبت به نهادهای مسئول در این خصوص سلب شده است زیرا شاهد هستند دولت کاری  نمی کند، مجلس ساکت است و دستگاه قضا هم با تأخیر ورود می کند و نتیجه کار این می شود که  روزنه‌های اداری فسادزا همچنان وجود داشته باشد و جناح های قدرت سیاسی موجبات پیشرفت این گونه فسادها را فراهم آورند!

چاره کار برای مبارزه با فسادهای سیستماتیک که منجر به فسادهای کلان اقتصادی و اختلاس های بزرگ با برنامه ریزی های از پیش طرحی  می شود عبارتست از: حرکت به سمت اصلاح سیستم و شفاف سازی مالی،

تقدیم و ارائه طرح ها و لوایح مثبت و مؤثر در مبارزه بافساد از سوی دولت و مجلس، اقدام بجا و بهنگام  قوه قضائیه در اجرای قانون و مجازات متخلفان مفاسد اقتصادی با رعایت عدالت، و درنهایت پرهیز همه دست اندرکاران از شعار دادن در این زمینه و داشتن عزم جدی در نشان دادن اقدام عملی. راه برگرداندن روح امید به جامعه و جلب اعتماد عمومی همین است و همین. مردم سرمایه اجتماعی هر حکومتی هستند این سرمایه عظیم اجتماعی را قدر دانسته و گرامی بداریم.

 

یکشنبه: 10 / 09 / 1398- 4 ربیع الثانی 1440- 1 دسامبر 2019     

        

 

 

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 200 تاريخ : پنجشنبه 14 آذر 1398 ساعت: 17:20