تحلیل حمله آمریکا به عراق از نگاهی دیگر

ساخت وبلاگ

 تحلیل حمله آمریکا به عراق از نگاهی دیگر         

دکتر اسدالله افشار

حمله جنگنده های آمریکایی با دستور رییس جمهور جنایتکارش- ترامپ- به پایگاه حشدالشعبی در استان الانبار عراق که منجر به کشته شدن 28تن و ده ها زخمی گردید؛ بار دیگر خباثت ذاتی آمریکا را در به خاک و خون کشیدن نیروهای انقلابی و مردمی عراق در منطقه به اثبات رساند و آشکارا این پیام را به دنیا اعلام نمود که حاضر به رسمیت شناختن حقوق ملت ها در اقصی نقاط جهان نبوده و هرجا پرچمی علیه ظلم و مبارزه با استبداد و استکبار برافراشته شود، آمریکائیان در برابر این حق خواهی صف آرایی کرده و موانع بسیاری بر سر راه مبارزان که خواهان رهایی از سلطه استکبار و استبداد داخلی هستند قرار خواهند داد و برای شکست آنان، با ایادی خود از رژیم نامشروع صهیونیستی گرفته تا رژیم های مرتجع عربی عهد و پیمان بسته تا اراده و خواست مردم عراق و دیگر مردمان منطقه محقق نگردد. لازم وضروری به نظر می رسد این حمله از نگاهی دیگر و متفاوت از تحلیل های صورت گرفته مورد ارزیابی قرارگیرد.

یکم) با توجه به اوضاع آشفته سیاسی عراق خاصه در دوماهه اخیر، هدف آمریکا از این حمله چیزی جز ایجاد آشوب در عراق نبوده است. آمریکا از ایجاد آشوب و تداوم آن؛ دومنظور را مد نظر داشته است: یکی تخریب توانمندی نیرو های کارآمد حشدالشعبی و دیگری ناکارآمد نشان دادن حاکمیت در عدم تأمین امنیت جامعه.

دوم) آمریکا پس از سال ها اشغال عراق اکنون پایگاه و جایگاهی دراین کشور ندارد. آمریکا که مرعوب  برنامه ریزی بی بدیل و هوشمندانه مرجعیت معظم حضرت آیت ا... سیستانی گردید نتوانست با عراق یکپارچه که مستقل و متکی بر آرای مردم است کنار بیاید؛ شروع به مانع تراشی نمود. در این مانع تراشی به هر  وسیله ای متوسل شد روزی به تحریک قومیت و طوایف پرداختند، نتیجه که حاصل نشد دست به دامان ادیان و مذاهب و فرق ها شدند، این مسیر هم که جواب نداد داعش را علم کرده و این فرقه افراطی منحط و ضاله را  سال ها بلای جان مردمان عراق و سوریه و حاکمیت آنان نمود و نتیجه آن شد که همگان در جریان هستند. شکست های آمریکا در منطقه تمامی ندارد و هرروز با فضاحت هر چه تمام تر باید صحنه را  ترک و دست از پا درازتر به کشورش بازگردد. حمله اخیر آمریکا به پایگاه حشد الشعبی عراق را با ید در همین راستا دانست که نتوانسته است در ساختار و شاکله حکومت عراق مهره چینی نماید و لذا این حمله چیزی شبیه عقده گشایی باید تحلیل شود که عجز واستیصال آمریکا را در این چند دهه در خاورمیانه نشان می دهد.

سوم) آمریکا آشکارا با انتشار بیانیه ای مسئولیت این حمله و تجاوز را به خاک عراق برعهده گرفته و  این حمله متجاوزانه را این گونه توجیه نموده است:« این حمله، در پاسخ به حملات مکرر به پایگاه‌های میزبان نیروهای ائتلاف صورت گرفت... گردان‌های حزب‌الله روابط نزدیکی با ایران دارد و از این کشور پشتیبانی دریافت می‌کند.»

واقعا آمریکا با آن قدرت و اقتدار به چه روزی افتاده است که برای شکست هایش در عراق، ایران را مقصر قلمداد و حتی حاضر به تغییر روش در سیاست های شکست خورده خود در منطقه نیست! آمریکائیان قلدر از حریم شکنان بین المللی محسوب می شوند و روزی باید به عنوان جنایتکاران بین المللی تحت محاکمه قرار گرفته و به مجازات های لازمه که در حق ملت های جهان و نقض حاکمیت آنان نموده اند تنبیه و مکافات عمل خود را تحمل نمایند.  

چهارم) مشکل آمریکا عراق نیست، ایران قدرتمند است. ایران حامی مردم مظلوم عراق، فلسطین، سوریه، لبنان، افغانستان، یمن و... است. آمریکا به دنبال زدن پایگاه های مردمی ایران در اقصی نقاط جهان است. آمریکا بداند ایران در قلب آمریکا پایگاه دارد. اگر دست از پا خطا کند نقاط حساس آمریکا توسط همان پایگاه ها با خطر مواجه خواهد شد. آمریکا قدرت ایران را باور کرده و به همین خاطر دست به عصا رفتار می نماید و با زدن  پایگاه های مردمی مانند عراق، در حال ارزیابی قدرت ایران در منطقه خاورمیانه است. اما آمریکا بداند ایران در اقصی نقاط 5 قاره جهان پایگاه مردمی داشته و دارد و هرگز قادر به تحلیل و ارزیابی آنان نخواهد بود. آمریکا چون گذشته باز در فهم قدرت و اقتدار ایران دچار خطای استراتژیک شده است و به همین خاطر در محاسبات خود دقیق عمل نکرده  و هر بار با ذلت شکست خورده و وامانده، دست خالی و با تحقیر راهی کشورش می شود. به آمریکا می گوییم تا با ایران قدرتمند کنار نیاید همچنان ماجرای شکست ها، تحقیرها و ذلت هایش ادامه دارد.

پنجم) البته ازاین نکته نیز نباید غفلت شود که آمریکا می داند اگر عراق ثبات یابد و قدرت در عراق بر مدار قانون قرار بگیرد و همه گروه ها و احزاب با هر قومیتی به عراق یکپارچه بیاندیشند و با وحدت  به سمت حاکمیت واحد پیش روند و دموکراسی در عراق استبداد زده نهادینه شود؛ فردا باید میوه این تجربه گرانبها در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس چیده شود و دیگر مردم این کشورها از عربستان گرفته تا کویت، قطر، عمان، امارات، دبی و... زیر بلیط حکومت های جائر ملوک الطوایفی خود که نسل اندر نسل براین کرسی های خلافت چسبیده اند نخواهند رفت و آمریکا را هم نه تنها به رسمیت نخواهند شناخت بلکه بساط مفت خواری آمریکا را از کشورشان برچیده و با اهانت هرچه تمام تر و با تحقیر تاریخی از سر زمینشان بیرون خواهند راند. بنابراین کوبیدن عراق و پایگاه های بسیج مردمی عراق با حملات هوایی برای به تأخیر انداختن و محقق نشدن آن چیزی است که در سطور پیشین مطرح گردید. قطعا آمریکا در سال میلادی جدید که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری خود قرار دارد با بحران ها و  چالش های جدی و بحث برانگیز در سطح بین الملل مواجه خواهد بود که می تواند حوادثی را برای منطقه و جهان رقم زند.

 

چهارشنبه: 11 / 10 / 1398- 5 جمادی الاول 1441- ا ژانویه 2020       

 

 

 

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 185 تاريخ : يکشنبه 22 دی 1398 ساعت: 19:46