نهضت امام حسين(ع)؛ روح مسئوليت پذيري و حق خواهي

ساخت وبلاگ

 نهضت امام حسين(ع)؛ روح مسئوليت پذيري و حق خواهي        

اسدالله افشار

 سلام بر محرم الحرام ، ماه آغازین سال هجری قمری! و سلام بر حسین!  سالار شهیدان، سید اولیاء و شقایق سرخ روئیده در نینوا . و سلام بر حسین! نور دیده بندگان خدا، گلبوته سرخ باغستان سبز توحید، عطیه بزرگ سرمدی و راهنمای راه رشد و شرف و فضیلت و هدف. سلام بر حسین! که دلیری و آزادگی از قامت بلندش روئید و عشق از نامش حرمت یافت. سلام بر حسین! سالار همه ناشران عقیده و جهاد و سلام برحسین سرو بلند و آزادی و معرفت که از ذلت بیزار است و عاشق آزادی است. در تقویم دل ما خاطره هیچ ماهی به سرخی ماه محرم نیست! سلام خدا بر تو و بر ستارگانی که بر گردت حلقه زده اند! و سلام خدا بر خورشید فروزانی که در خود جای داده ای!

حسین بن علی (ع) ؛ اسوه‏ کامل

وقتی خداوند ، برای هدایت بشر، «راهنما» فرستاد و برای تعیین راه و پیمودن مسیر، «حجّت» قرار داد، همه ابعاد را در نظر داشت. الگوهای مکتبی، الگوی همه جانبه امت برای راهیابی به کمال و خودسازی و بندگی‏اند. حسین بن علی علیه‏السلام نیز یکی از این اسوه‏های کامل و الگوهای همه جانبه است و آنچه از حضرتش باید آموخت، نه تنها درس حماسه و جهاد و ظلم ستیزی، که درس عبودیت و سخاوت و جوانمردی و ارزش گرایی و تهجّد و انس با قرآن و تکریم انسان است. شخصیت وی به بُعد شورآفرین و حماسی عاشورا و انگیزه آفرینی جهاد در کربلا خلاصه نمی‏شود. امروز، اگر آن باده جانبخش در ساغر دلمان نیست، می‏توان و باید از چشمه فیض دیگری شور و حال گرفت و «سیره حسینی» را چراغ راه قرار داد.در عصر بازسازی ایمانی و فرهنگی، توجه به ابعاد الگویی امام حسین علیه‏السلام ضروری است. آن حضرت، تنها در کربلا اسوه ما نیست؛ الگو بودنش تنها در زمینه حماسه و خون و شهادت هم نیست؛ حتّی در کربلا هم، فقط کربلای حماسه و جهاد نبود و اوج صحنه‏های آن روز جاویدان هم، تنها شهادت امام و یارانش نبود.

نهضت امام حسين (ع)؛ حماسه اي ناب

حرکت و قيام شکوهمند امام حسين(ع) قيامي الهي بود که از منبع وحي سرچشمه مي گرفت. تاريخ پرفراز و نشيب بشر، هرگز حماسه اي ناب تر و خالص تر از نهضت امام حسين (ع) سراغ ندارد. حضرت امام حسين(ع) والاترين نمونه اخلاص و پاکبازي است و ياران او از فداکارترين و باوفاترين انسان هاي روي زمين بودند. از اين رو قيام و نهضت حسيني از خدايي ترين و با اخلاص ترين مبارزات حق طلبانه و بارزترين مظهر حق پرستي و عدالت خواهي است. نهضت امام حسين(ع) در کربلا براي اين بود تا روح مسئوليت پذيري و حق خواهي را در جامعه زنده کند و بنياد ظلم و استبداد را از جامعه بر کند و زنگارهاي نيرنگ و فريب را از چهره دين اسلام بزدايد و حقيقتِ پنهان شده در پشت پرده هاي ضخيم تحريف را براي مردم آشکار سازد و جان خفته جاهلان، گمراهان و فريب خوردگان را بيدار کند. ما در زيارت نامه آن حضرت شهادت مي دهيم که«اي حسين، تو نماز را به پا داشتي و زکات پرداختي و امر به معروف و نهي از منکر فرمودي».

ماجرای سیدالشهدا (ع) جزواسرارعالم است. کسی جز خدا نمی‌داند که چطور در دورة غربت اسلام ودر شرایطی که جبهة مقابل ، احساس پیروزی می‌کرد و درکنارسربریدة سیدالشهدا(ع)، ندا برمی‌داشت: «لعبت هاشم بالملک؛ فلا خبرجاء و لا وحی نزل»، یک انسان غریب و مظلوم، کار را تمام کرد و یک تاریخ را نجات داد.

 یوم الحسین (ع) ؛ محور«ظهور»، «رجعت» و«قیامت»

به تعبیرروایات ، ایام الله، سه هنگامة «ظهور»، «رجعت» و«قیامت» هستند و درهر سة این ایام،یوم الحسین (ع) محور است؛ زیرا در روز ظهور، شعار لشگریان امام زمان (عجل‌الله‌تعالي فرجه‌الشريف)، «یا لثارات الحسین» خواهد بود؛ در زمان رجعت، اولین کسی که به دنیا باز خواهد گشت، حضرت اباعبدالله (عليه‌السلام) خواهند بود و در روز قیامت نیز، بهشتیان، زیر پرچم امام حسین (عليه‌السلام) گرد خواهند آمد.اساساً کسی که ماجرای عاشورا را با آن وسعت و عظمت ببیند، یقین پیدا می‌کند که پایان این راه، چیزی جز نصرت الهی نخواهد بود؛ چرا که این بندگی، لاجرم یک پایان خوش خواهد داشت: «والعاقبه للمتقین».

محرم، قلمرو حسین (ع)

راه حسين، راه دل است و هرگاه عاشقي به دل توجه کند، او را مي يابد. بياييم در مکتب انسان سازِ او، از اکسير محبتش مس وجودمان را طلاي ناب و زر خالص گردانيم. آری! محرم، قلمرو حسین است و حسین، فرمانروای بی‏چون و چرای دل‏های بیدار؛ دل‏هایی که با ضرباهنگ نام حسین تندتر می‏تپند؛ دل‏هایی که با یاد خیمه‏های سوخته، شعله‏ور می‏شوند؛ دل‏هایی که سرای محبت سیدالشهدای تاریخند. و اینک حسین، در ضیافت سی و سه هزارشمشیرآخته، به ضیافت تشنگی، محاصره و شهادت آمده است. حسین آمده است تا سرنوشت تاریخ را با خون رقم بزند.

فرجام سخن

پیام قیام با شکوه سیدالشهداء(ع)منحصر به محرم 61هجري نیست ، بلکه‏این پیام پیامی جاوید وابدی است و فراترازمحدوده زمان ومکان است، هرجا ودرهرجامعه‏ای که به حق عمل نشود، و از باطل‏خودداری نشود، بدعت ها زنده، و سنت ها نابود شود ، هرجا که احکام‏خدا تغییر و تحریف یابد و حاکمان و زمامداران با زور و ستمگری ‏با مردم رفتار کنند ، عدالت اجتماعي را جاري نسازند ، نالايقان ومتملقان وچاپلوسان را دررأس مديريت كلان جامعه قراردهند ، شايستگان ، نخبگان وفرهيختگان جامعه رامحو و خانه نشين نمايند؛ اين جامعه نشان از ویژگی‏های جامعه جاهلی داشته وآن جامعه ، به طورقطع ويقين جامعه‏ای یزیدی بوده، و مبارزه و مخالفت ‏با مفاسد و آلودگی‏ها وآمران و عاملان آنها ، کاری حسینی خواهد بود.

 

پنجشنبه : 8 / 7 / 1395-  27 ذي الحجه 1437- 29 سپتامبر 2016

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : امام نهضت آزادی,نهضت علمی امام صادق,نهضت ترجمه دانشگاه امام حسین,ماهیت نهضت امام حسین,كتاب نهضت امام,آغاز نهضت امام حسین,نهضت امام, ره,نهضت امام,انگیزه نهضت امام حسین,نهضت فرهنگی امام باقر, نویسنده : asadollah587o بازدید : 201 تاريخ : پنجشنبه 8 مهر 1395 ساعت: 4:40