شکست و افول قدرت آمریکا در عراق و منطقه

ساخت وبلاگ

شکست و افول قدرت آمریکا در عراق و منطقه            

دکتراسدالله افشار

سیزدهم دی ماه 1399 هیچ گاه از ذهن مردم ما و مردم دنیا پاک نخواهد شد. در این روز سردار سلیمانی و ابو مهدی المهندس از فرماندهان مقاومت در یک عملیات بزدلانه تروریستی توسط دولت آمریکا به شهادت رسیدند و این ترور ناجوانمردانه رسما با انتشار بیانیه از سوی دولت آمریکا تأیید گردید. بعد از این ترور؛ ایران و عراق عرصه را بر حضور آمریکا در منطقه و خاورمیانه تنگ و تنگ تر نمودند. ایران برای تأدیب و تنبیه مختصر آمریکا، پایگاه نظامی این کشور را در منطقه «عین الاسد» عراق موشک باران نمود که رهبر معظم انقلاب از آن به سیلی تعبیر فرمودند. و البته عراق نیز با  تصویب قانون خواستار خروج تروریست‌های اشغالگر آمریکایی از عراق شدند که هنوز این امر محقق نگشته است و باید آنان را بعد از این متجاوز خواند.

اگرچه آمریکا مدعی است با فرماندهی عملیات مشترک عراق برای خروج از این کشور جدول زمان بندی تهیه کرده تا از این کشور خارج شود و پنتاگون نیز اعلام کرده؛ همه مواضع و نیروهای خود را از پایگاه هوایی «الحبانیه» در استان الانبار خارج کرده و آن را به ارتش عراق تحویل داده است!  اما تحرکات اخیر آمریکا در فروردین ماه سال جاری در همین دوهفته گذشته با توجه به درگیر بودن جامعه جهانی به مشکل حاد کرونا ویروس محل تأمل و اندیشیدن دارد و تحلیل گران را در خروج آمریکا از این پایگاه ها دچار تردید نموده است! اکنون به برخی از این رفتارهای آمریکا در عراق با توجه به گرفتاری جامعه جهانی به کرونا ویروس اشاراتی خواهیم داشت:

1- جنبش «عصائب اهل الحق»، تحرکات نظامی آمریکا در عراق را  به معنای ترک این کشور ندانسته و اعتقاد دارد این تحرکات به استقرار مجدد و تقویت پایگاه های نظامی آنان در عراق می باشد. این جنبش پیش بینی کرده است که شاهد استقرار سامانه موشکی پاتریوت در عین الاسد و همچنین در پایگاه حریر در اربیل کردستان؛ طی هفته‌های آینده خواهیم بود.

2- پایگاه آمریکاییان در سر تا سر عراق و همچنین در مرز عراق و سوریه در معرض شدیدترین حملات گردان های مقاومت و خشم پایان ناپذیر مردم عراق قرار دارد؛ و لذا نظامیان تروریست پنتاگون برای در امان ماندن ازحملات گروه های مقاومت و خشم مردم از پایگاه های کوچک خارج گشته و در دو پایگاه بزرگ مجددا استقرار یافته اند. اکنون آمریکا با این معضل جدی در بقای خود در عراق مواجه و می داند در برابر خشم مردم و حملات طوفانی گروه های مقاومت تاب ایستادگی نداشته و بی دفاع خواهد ماند و درست به همین دلیل رویکرد خود را در این شرایط حساس  تهدید تحریمی و فشار به مسئولین عراقی قرار داده است.       

3- بیانیه 16 فروردین ماه سال جاری گروه های مقاومت عراق در نوع خود به آمریکاییان جالب و قابل تقدیراست. در بخشی از این بیانیه خطاب به متجاوزان آمریکایی آمده است: «نظامیان آمریکایی باید بدانند آنچه تاکنون رخ‌ داده است، پاسخ ساده‌ای بود، زیرا تصمیم آغاز عملیات هنوز اتخاذ نشده بود. شما نتوانستید پاسخ ساده ما را تحمل‌کنید و مجبور شدید از شماری از پایگاه‌ها عقب‌نشینی کنید و در تعداد محدودی از پایگاه‌ها مستقر شوید و برای حمایت از خودتان، سامانه پدافند هوایی به عراق بیاورید. اگر همه گروه‌های مقاومت تصمیم بگیرند، عراق را به جهنمی برای شما تبدیل کنند چه شرایطی پیدا خواهید کرد؟ شما ضعیف‌تر از آن هستید که با ما درگیر شوید، فرماندهان شما در گذشته، جنگ با ما را تجربه کرده‌اند.»

 این بیانیه یک هشدارجدی به آمریکاییان یانکی بوده و به آنان التیماتوم می دهد تا دیر نشده و تا کشته رو کشته در دستانشان باقی نمانده عراق و منطقه را ترک کنند تا از عواقب آن در امان مانند و نیروهای خودشان را به قربانگاه طمع سیاستمداران زیادخواه تروریست پرور نیاورند و بدانند  آنان که با خون سربازان آمریکایی برمسند قدرت  نشسته اند دوستدار صلح نبوده و دلشان برای حقوق بشر واقعی نسوخته و نخواهد سوخت.

4- حالا باید مشخص شود چرا ترامپ از مواضع نظامی آمریکا در عراق عقب نشینی نمی کند و حاضر به خروج از این کشور نمی باشد و به دنبال تثبیت و تقویت حضور شان در عراق هستند؟ پاسخ کاملا روشن و مشخص است؛ منافع اقتصادی. لازم است برای درک این منافع اقتصادی یادآوری نمایم عراق دومین تولید کننده نفت در دنیا بشمار می آید و به میزان یک سوم از تولید خودش را سهم آمریکا برای به ‌اصطلاح دفاع از این کشور در برابر تروریسم قرار داده است. واقعا آمریکا حاضراست این سود هنگفت و سرشار را که حاصل از یک  پیمان امنیتی با عراق می باشد مفت از دست بدهد و به راحتی از این کشور خارج شود؟ قطعا آمریکاییان با مسالمت از عراق خارج نخواهند شد و این لقمه پر چرب و شیرین را به این سادگی از دست نخواهند داد. و اگر هم برخی از این پایگاه ها را بنا به دلائلی ترک کنند منتی بر سر عراق خواهند گذاشت مثل همین پایگاه هوایی «الحبانیه» که پنتاگون شنبه 16فروردین ماه 99 آن را تخلیه کرد و منت واگذاری آن را به دولت عراق اعلام نمود،  ارزش دلاری تجهیزات و ساختمان‌های این  پایگاه که بخش بسیار کوچکی از عایدی واشنگتن از طریق سهم خواهی از نفت این کشورمی باشد برآورد دلاری آن حدود  3.5 میلیون دلاراست.  

5- برخی کارشناسان اعتقاد دارند حجم تحرکات نظامی، امنیتی، سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی آمریکا در عراق اولا ناشی از آشفتگی و بحران مدیریتی دولت آمریکا در برابر مقابله با ویروس کرونا در کشورش می باشد و ثانیا ترامپ به سفارش و توصیه مشاورانش برای کاهش تلفات نظامیان تروریست آمریکایی  در برابر حملات مردم عراق و گروه های مقاومت؛  دست به اقداماتی در زمینه جا به‌ جایی و انتقال تجهیزات نظامی خود زده است. براساس برخی شواهد و تحلیل ها؛ رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به شکلی کم ‌سابقه از احتمال حمله گسترده نیروهای اشغالگر آمریکا به مواضع نیروهای حشد الشعبی که رسما و بر اساس قانون اساسی بخشی از نیروهای مسلح عراق هستند، گزارش داده اند. مراجع سیاسی عرق اعم از مقامات تا گروه های سیاسی در این زمینه به آمریکا هشدار داده و با مصاحبه ها، سخنرانی ها و بیانیه ها گوناگون از آمادگی برای مقاومت و پاسخ به هر گونه تهاجم اشغالگران سخن به میان آورده‌ و اعلام موضع نموده اند.

6- به طور قطع عراق باتلاق آمریکا بوده و حمله این کشور به پایگاه های حشد الشعبی عراق؛  با پاسخ های قاطع نظامی و سیاسی همراه خواهد بود و آمریکا را از این تهاجم گستاخانه که برخی می گویند جنگ روانی است پیشمان خواهد نمود و مشکلات داخلی و بین المللی آمریکا را که حل نمی نماید در آینده دوصد چندان  می کند. سردمداران آمریکایی حماقت کنند مکافات و  تاوان حماقت شان را در عراق و آمریکا خواهند دید.      

7- سازمان ها و مراجع بین المللی  در خصوص تحرکات نظامی آمریکا در عراق حساسیت نشان داده و اعلام موضع کرده اند و همگی بر توقف اقدامات تنش‌زا و جنگ‌طلبانه آمریکا در شرایط شیوع کرونا تأکید داشته اند. این تحرکات در صورت تحقق تشنج‌آفرین است و می‌تواند وضعیت منطقه و جهان را به سمت  بی‌ثباتی و شرایطی فاجعه‌بار سوق دهد.

8- باید باور داشت و قبول کرد آمریکا در عرصه سیاست داخلی و بین المللی خود شکست خورده و در حال افول است. از هر زاویه به مواضع آمریکا در عراق نگاه کنیم آمریکا را شکست خورده خواهیم یافت.  هدف از این حمله و تهاجم ترامپ  اگر عنوان عملیات روانی بگیرد و برای رهایی از تبعات ضربات و شکست‌هایی باشد که در عراق متحمل گردیده باز شکست است و اگر هم به قصد انحراف افکار عمومی مردم آمریکا از فاجعه کرونا باشد که کشورش را درگیر کرده است، باز شکست مضاعفی محسوب می شود. و چنان چه  مرتبط با روند تشکیل دولت و اعمال فشار بر عراقی‌ها برای روی کار آمدن «عدنان الزرفی» آمریکایی باشد این نیز علاوه بر آن که دخالت در امور سیاسی مردم عراق تلقی می شود باز در آینده محکوم به شکست است چرا که مردم عراق، قدرت های سیاسی دلسوز به آینده عراق و بالاتر از همه مرجعیت آگاه عراق نخواهند گذاشت مهره آمریکایی در آن جا بر سر کار بیاید و برمسند قدرت نشیند. در هر صورت تحرکات آمریکا در عراق را از هر جهت و با هر نگاهی بررسی و تحلیل کنیم شکست و افول قدرت آمریکا را خواهیم دید.

 

جمعه: 22 / 1/ 1399- 16 شعبان 1441- 10 آوریل 2020

 

 

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 196 تاريخ : پنجشنبه 4 ارديبهشت 1399 ساعت: 22:48