جناب علی عسکری! اول خودتان را توبیخ کنید

ساخت وبلاگ

جناب علی عسکری! اول خودتان را توبیخ کنید        

دکتراسدالله افشار

تلویزیون؛ به عنوان یکی از پر مخاطب ترین و تأثیر گذارترین رسانه های جمعی در رفتار و فرهنگ عمومی جامعه، همیشه مورد توجه ویژه صاحب نظران، اندیشمندان و همچنین به طور خاص مورد عنایت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بوده است. از نگاه هردو بزرگوار تلویزیون دارای کارکردها و نقش های مهمی درجامعه است. این نقش ها باید تربیتی، روشنگرانه باشد و نسل جوان کشور را مبارز پرور بارآورد و این نسل را با اسقلال طلبی، آزاد منشی و آزاد اندیشی آشنا کند تا در مبارزه با غرب زدگی، استبداد و تحقق عدالت اجتماعی محرک و مطالبه گر در صحنه نگه دارد. به تعبیر دیگر رسانه ملی ( رادیو و تلویزیون) عامل اصلاح و انحراف جامعه خوانده شده است. برای تحقق این امر مهم که وظیفه ای سنگین و خطیر جلوه می نماید انتظار آن است کسانی عهده دار مسئولیت در این رسانه شوند که اشخاص متعهد و دلسوزی باشند تا با تعهد و تخصص خود، خواست ها و رهنمودهای امام، رهبری معظم انقلاب، صاحب نظران و مردم را به نحو شایسته عینیت بخشند. صاحب‌نظران در غرب، نقش تلویزیون را فراتر از یک رسانه صرف و واسطه انتقال پیام دانسته و برای آن تأثیرات ساختاری، بنیانی و ماندگار در فرهنگ قائل‌ هستند. بنابراین با توجه به مسأله ابعاد و عمق تأثیرات تلویزیون بر جامعه، اولا لازم است اشخاص متعهد و متخصص در تمام سطوح مدیریتی این رسانه ملی که دانشگاه تلقی می شود قراربگیرند و ثانیا این اشخاص باید برنامه سازی و تأمین برنامه های رسانه را به کسانی واگذار نمایند که معاند به مبانی دین، انقلاب و کشور نباشند و برای اعتلای کشور و خدمت به فرهنگ این کشور دلسوزی داشته باشند و برنامه های اصولی و منطبق با موازین فرهنگی، اخلاقی و اعتقادی با آداب و رسوم مردم و جامعه ارائه نمایند.  

نگارنده با توجه به مقدمه مذکور معتقد است کارنامه 41 ساله تلویزیون به عنوان رسانه ملی با همه فراز و فرودهایش کارنامه قابل دفاعی دارد اما در برخی از موارد نیز در این 4 دهه عاری از انتقاد نبوده است که اگر مجالی و فرصتی در آینده میسر گردد به این انتقادات باید پرداخته شود اما فعلا از حوصله این بحث خارج است و تنها به یکی از موارد اخیر این انتقادات که سریال پایتخت 6 می باشد خواهیم پرداخت تا ببینیم آیا صدا و سیمای فعلی در دوران مدیریت جناب علی عسکری با این سریال به  موازین فرهنگی، اخلاقی و اعتقادی مردم و جامعه پایبند بوده است یا خیر؟

آن چه در باره سریال پایتخت گفتنی می باشد آن است که این سریال با هدف تبلیغ و ترویج سبک زندگی ایرانی - اسلامی و توجه محوری به خانواده‌های ایرانی تولید شد. شاید بتوان گفت این سریال تا پایتخت 5 تقریبا در مسیر معتدلی حرکت می کرد و تا حدودی خصوصا تا پایتخت 3 موفق به راه خود ادامه می داد و این موفقیت به چند عامل بسیار مهم چون مدیریت کلان، نظارت دقیق، دلسوزی مسئولان و عوامل تولید این سریال  اعم از نویسنده، کارگردان، تهیه کننده و بازیگران و ... گره خورده بود که همگی نسبت به فرهنگ این کشور احساس وظیفه و ادای دین می نمودند. اما وقتی این سریال از مقبولیت مردمی برخوردار گردید و عوامل تولید این سریال نمره قبولی دریافت نمودند؛ متاسفانه مدیریت ها و نظارت ها کمرنگ گردید و وقتی پای اسپانسرهای مالی به این سریال باز شد  نتیجه این  بی مسئولیتی در پایتخت 6 کاملا  آشکار و عریان گردید که با  نوع بازی های زیر پوستی هجو و دیالوگ های زشت و سخیف با پیام های غیر فرهنگی و غیر اخلاقی، قابل لمس و درک بود نه وقت در بخش آخر این سریال که بعضا منتقدان به آن پرداخته اند بلکه از همان  قسمت های دوم و سوم به بعد این سریال به بیراهه رفته و مسئولان صدا و سیمای نیز در خواب تب و تاب کرونا ویروس غافل از ویروس کشنده و تخدیر کننده این سریال گشتند و شاید هم خدای ناکرده با مماشات بسیار ناپسند بخاطر کسب در آمدهای تبلیغاتی از آگهی های اول و سط و آخر این سریال به دنبال درآمدزایی برای صدا و سیما بودند تا از این کلاه نمدی هم برای جناب تنابنده و برخی از عوامل این سریال بسازند!

جای بسی تأسف است که جناب علی عسکری که مسئولیت مستقیم این رسانه ملی را برعهده دارد این سریال را ندیده باشد و یا روابط عمومی این سازمان از واکنش های منتقدان به این سریال به ایشان گزارش نداده باشند که بنده معتقدم اگر جناب ایشان این سریال را رصد می نمودند قطعا به ضعف‌های زیاد فیلم‌نامه (  تکرار برخی شوخی‌های نامناسب کلیشه‌ای، موقعیت‌های ضعیف طنز هجو و ترویج برخی رفتارها و حرف‌های غیر تربیتی و غیرمتعارف) و کارگردانی پی می بردند و از عناد نویسنده آن که با نظام و اعتقاد دینی مردم مشکل دارد با خبر می شدند و تصمیم مقتضی را با همه هزینه هایش اتخاذ می کردند و تمام کسانی را هم که در این سهل انگاری و شاید به عمد نقشی در این زمینه ایفا کرده اند از کار برکنار تا درس عبرتی برای مدیران و مسئولان آتی این سازمان باشد. افسوس که ایشان رفع مسئولیت از خویش فرمودند و معاونت سازمان را مسئول پیگیری این موضوع قرار دادند و دریغ از یک عذرخواهی و پوزش از مردم و اعتقادات آنان.  

بسیار جای  تعجب دارد که ایشان ( رییس سازمان رسانه ملی) در نامه‌ای خواستار بررسی موضوع شده و  می گوید: «باید معلوم شود این اقدام حاصل اشتباه و بی‌توجهی بوده است یا فتنه‌انگیزی ستون پنجم فرهنگی دشمن! » از این بخش از نامه وی استنباط می شود صدا و سیما به مانند برخی از دستگاه های کلان مدیریت اجرایی کشور جزیره ای اداره می شود و ایشان از نحوه عملکرد مدیران خود در شبکه های گسترده سیما خبر ندارد و اصولا برنامه های پر ببینده را نه تماشا می کند و نه از طریق مبادی ذی ربط رصد می نماید! که اگر تماشا و رصد می نمودند به حواشی پیش آمده در این سریال واکنش بهنگام نشان می دادند.

سریال پایتخت 6 مصداق کامل یک سریال ضد تربیتی با حرمت شکنی های فرهنگی و اجتماعی و اعتقادی بود که حتی بازگو کردن این دیالوگ ها در این مقاله نشر منکر تلقی می گردد. این سریال  کارنامه رییس سازمان را خدشه دار نمود و موجب تأسف گردید. البته دل مدیران سیما به تایید هایی خوش بود که یکطرفه روابط عمومی تهیه و پخش می نمود تا با ترفند تبلیغاتی این سریال را موفق نشان دهند.

جناب علی عسکری بعضی از بازیگران این سریال رفتارهای ناشایسته ای از خود  در شبکه های مجازی بروز داده اند و جای بسی تأسف است که این افراد در این سریال نقش آفرینی کرده اند! آیا این است جایگاه رسانه ملی در جامعه؟ جلوی دوربین شخصیتی ارائه شود و در جامعه به گونه ای دیگر ظاهر شوند؟ مگر ما بازیگران سلیم النفس نداریم که از این قبیل نابازیگران استفاده می شود؟

 مگر ما نویسنده دلسوز فرهنگ دوست کم داریم که بودجه بیت المال در اختیار فیلم نامه نویسان فرهنگ ستیز معاند دوست قرار داده می شود؟ این مردم تا کی و تا کجا باید شاهد فرصت سوزی از سوی مدیران سیما باشند که عده ای بیایند و با بودجه  بیت المال اسم و رسمی برهم زنند و چون مشهور و میوه رسیده شدند برای این آب و خاک و مردمش شاخ شده و حرف های صد من یه غاز بزنند و بعد هم به ریش حکومت و انقلاب بخندند و در محافل لهو و لعب خصوصی خودشان پوسخند و ریشخند بزنند و به تمجید از فلان بازیگر فاسد و آلوده رژیم فاشیستی گذشته بپردازند و برای او اشک بریزند و در خواست کنند به کشور بازگردد و فیلم بازی کند.

جناب علی عسکری شما در خصوص سریال پایتخت 6 خوبست اول خودتان را توبیخ کنید و بعد مدیران خاطی در این زمینه را بدون مماشات از کار برکنارنمایید تا جامعه دیگر شاهد قصور و تقصیر این سازمان عریض و تحویل در صیانت از فرهنگ، اعتقادات، اخلاق و هنر این مرز و بوم نباشد. خواست جامعه انقلابی این است که  در راستای وظایف خود که مقام معظم رهبری برایتان تعیین و ترسیم نموده اند حرکت و گام های مؤثری بردارید.

 

سه شنبه: 19 / 1 / 1399- 13 شعبان 1441- 7آوریل 2020  

     

 

 

 

 

 

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 197 تاريخ : پنجشنبه 4 ارديبهشت 1399 ساعت: 22:48