سال 98؛ سال درد ورنج مردم و فرصت سوزی های دولت

ساخت وبلاگ

 سال 98؛ سال درد ورنج مردم و فرصت سوزی های دولت        

دکتراسدالله افشار

سال 1398 سال پر درد و رنجی برای ملت ایران بود. این سال را فراموش نخواهیم کرد. سالی که آغازش با سیل بود و آخرش با ویروس منحوس کرونا همراه شد. هر دو ویرانگر بود، به جان ملت زد و مردم ما را ماتم زده و خانواده ها را پریشان، مصیبت زده و مضطرب نمود. جان و تن این مردم خراش برداشت و تا عمق جانشان این  زخم ها کارگر افتاد و تاب و تحملشان را نشانه گرفت؛ لذا سال 98 را باید سالی پُرتنش، پراسترس و مملو از خبرهای بد خواند.

در این سال حوادث ریز و درشت داخلی و بین المللی  نیز اتفاق افتاد که در حوزه های سیاسی و اجتماعی جامعه ما را به چالش و بحران نزدیک کرد. از رجز خوانی دشمنان قسم خورده ما گرفته تا توطئه های استکباری غرب با متحدان عبری و عربی اش. و البته باید به تحریم های سنگین و غیر قانونی و ضد حقوق بشری آمریکا هم اشاره داشت که به طور قطع آثارش بی تأثیر برروی جامعه نبوده است.

حقیقتا سال 1398 سال آزمون سخت برای ملت ما بود و این ملت با آبروداری هرچه تمام تر و با حمایت بی چون و چرای خود از تمامیت ارزش های انقلابش و با علم به قصور و تقصیر برخی از مواضع نه چندان اصولی قوه مجریه و مقننه در حوادث سال جاری؛ پای اصول و آرمان های انقلاب ایستادند بدون آن که سهم خواهی نمایند. آن چه دشمنان را با توجه به حجم مشکلات و فشارهای روانی برملت ایران؛ انگشت به دهان حیران و متحیرنموده است، استواری و صلابت و نجابت این مردم است.

انصافا جهان چنین مردمی ندارد و ای کاش مدیران اجرایی و مسئولان عالی رتبه حکومتی قدر این مردم را می دانستند و برای آسایش و رفاه آنان کوتاهی نمی نمودند. امروز مردم ما از خرد و کلان، پیر و جوان، مرد و زن سربلندند و تاریخ در باره آنان به نیکی قضاوت خواهد کرد اما دولت هایی که آمدند و با وعده های خود مردم را به صحنه کشاندند تا آرای آنان را جلب نمایند و چند صباحی حاکم باشند اما برای این مردم و برای این آب و خاک قدم های مؤثر و تأثیرگذار برنداشتند که در میان مردمان جهان سربلند باشند و بر کارنامه این دولت ها فخر بفروشند؛ بازندگان اصلی در پیشگاه تاریخ هستند و تاریخ آنان را دولتمردانی سست عنصر و فرصت سوز خواهد خواند.

خیلی از مسائل و مصائب که در اقصی نقاط کشور بر مردم ما گذشت قابل پیش بینی بود که می توانست با زمان بندی و  برنامه ریزی مناسب و مدیریت صحیح مسئولان مانع از صدمات و خسارات کلان در شهرها و استان ها شود چرا که برخی از این حوادث قهری مثل سیل، قابل پیش بینی بوده و باید با بودجه بندی مناسب و بهنگام  در سه مرحله کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، جلوگیری از تخریب و ویرانگری این گونه حوادث می شد.

دولت محترم فعلی باید پاسخ دهد چرا چنین رویکردی در مواجه با چنین حوادث مشابه که گاها هرسال در برخی مناطق کشور تکرار می شود، نداشته است؟ و پاسخ دهد چرا با مقصران در این خصوص برخورد نکرده است؟ مماشات تا کی و این مردم تا چه زمانی باید چوب بی مسئوولیتی مدیران ناکارآمد را بخورند! دولت در این زمین و خیلی مسائل دیگر چرا پاسخگو نبوده و نیست؟ بگذارم بگذرم، این سینه در دفاع از حقوق شهروندی پر از درد است که دراین مقال نگنجد. اما این نکته را بگویم که سال 98 سال عدم موفقیت دولت در سامان دادن امور مردم بود و دولت محترم جناب روحانی معدل خوبی در ارائه خدمات به مردم از خود برجای نگذاشت.

بامداد روز جمعه 13 دی ماه 1398؛ سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، فرمانده شجاع و سلحشور نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در حمله تروریستی پهپاد آمریکایی ها در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. مسئوولیت این ترور را دولت آمریکا رسما اعلام و با انتشار بیانیه بر عهده گرفت. شهادت این سردار پرفروغ و جاودان در داخل و در جامعه بین الملل بازتاب گسترده ای داشت و توسط آزادگان جهان و حتی کنگره آمریکا و سیاستمداران کهنه کار این کشور تقبیح و محکوم گردید. تشییع جنازه این سردار در ایران و برگزاری همزمان نکو داشت از خدمات صلح آمیز ایشان در خاورمیانه و جهان که بالغ بر 25 میلیون گزارش گردید، حیرت دنیا را واداشت. این حادثه را باید یکی از تلخ ترین حوادث سال 98 بشمار آورد و قطعا تلخی آن تا سال ها جان ملت ما و آزادگان جهان را خواهد آزرد. روحش شاد و راهش پر رهرو.

اکنون فهرست وار  به برخی از مهم ترین حوادث سال 98 اشاراتی خواهیم داشت و باشد که دیگر شاهد تلخ کامی ها نباشیم و مدیران لایق و کارآمد با برنامه ریزی مدون علمی خدمات شایسته ای را به مردم ارائه نمایند و تلخی حوادث را در سال 99  به شیرینی تبدیل و کام همه را شیرین گردانند.   

1-  جاری شدن سیل در روز اول عید98 در استان‌های شمالی ایران.[1]

2- جاری شدن سیل در شیراز، استان‌های خوزستان، کرمانشاه و لرستان همراه با خسارات جانی و مالی فراوان.

3- شهادت سردار سلیمانی؛ فرمانده شجاع و سلحشور نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.

4- سقوط هواپیمای اوکراینی و مرگ تمامی 176مسافر و خدمه این هواپیما در پی خطای انسانی.[2]

 5-  ورود بیماری مخوف کرونا به ایران.[3]

  6- تشدید تحریم‌های استکبار غرب و  کوچک شدن سفره‌های مردم.

7- ماجرای گران شدن قیمت بنزین و اعتراضات مردمی و سوءاستفاده خود فروختگان داخلی و ستون پنجم دشمن.

8- برگزارشدن یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی.

9- اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۸ با کاهش سطح تولید ناخالص داخلی، کاهش درآمد سرانه، کاهش سرمایه‌گذاری، افزایش نرخ تورم و افزایش نرخ رشد نقدینگی مواجه بوده است.[4]

10- قرار گرفتن سپاه پاسداران در گروه تروریستی از سوی دولت تروریسم پرورآمریکا.

11- اردیبهشت، نخستین گام ایران  برای کاهش تعهدات برجامی منطبق بر بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام.

12- عبور ایران از محدودیت غنی سازی در اردیبهشت.

13- سقوط پهپاد آمریکایی در خرداد.

14- توقف تعهدات برجامی در آبان.

15- آوار سیل، بر سر مردم سیستان در بهمن.

نگارنده امید آن دارد عقلای حاکمیت  با درس آموزی از حوادث سال 98؛ بیدار باشند، هوشیارانه  در صحنه و در کنار مردم باشند و با برنامه ریزی مدون علمی تلخی حوادث سال 98را در سال 99 به شیرینی تبدیل نمایند و کام این مردم خوب و دوست داشتنی را با ارئه خدمات شایسته و ارزشمند در رساندن آنان به رفاه اقتصادی، معیشتی، بهداشتی و فرهنگی شیرین نمایند تا بدون دغدغه مادی به امور معنوی خود و خانواده خود اقدام نمایند. سعادت امت اسلامی و رفاه آنان خواست و مورد تأکید دین مبین اسلام است. باید کاری صورت گیرد که فرد مسلمان نیازمند یومیه خود نباشد و در خانواده احساس شرم ننماید. اگر حکومت اسلامی در این زمینه توفیق نداشته باشد و فرد مسلمان از دین خارج شود و به کفر بگراید؛ مسئول و باید مواخذه شود.  

 

چهارشنبه: 28 / 12/ 1398- 23 رجب 1441- 18 مار 2020  

 


[1] - تلفات این سیل در استان‌های شمالی 13 نفر بود و یکی از بی‌سابقه‌ترین سیل‌های صد سال اخیر در این مناطق به شمار می‌رفت. این سیل‌ها موجب خسارت‌های مالی برای ساکنین استان‌های مازندران، گلستان و خراسان شمالی و همچنین مصدوم شدن حداقل ۱۱۶ نفر شد.

[2] - ماجرای پرواز شماره 752 هواپیمایی اوکراین نیز یکی دیگر از تلخ‌ترین اتفاقات سال 98 بود که در دی ماه اتفاق افتاد. در بحبوحه بحران سیاسی بین کشورمان و ایالات متحده آمریکا، این هواپیما به همراه 176 نفر مسافر در 18 دی ماه 1398 از باند فرودگاه امام خمینی برخاست و پس از 6 دقیقه، در پی خطای انسانی که رخ داد مورد اصابت شلیک موشک‌های پدافند هوایی قرار گفت و تمامی 176مسافر و خدمه این هواپیما جان خود را از دست دادند.البته این موضوع چند روزی مورد تکذیب قرار گرفت و در نهایت ستادکل نیروهای مسلح در بیانیه‌ای، در باره سقوط هواپیمای اوکراینی توضیح داد.

[3] - در حالیکه حدود یکماه از شیوع این ویروس در کشور چین و کشورهای اطراف گذشته بود، سرانجام در یک اسفند ماه اولین مورد از ابتلا به ویروس کرونا در شهر قم مشاهده شد.

بنا به گفته مسئولین در روز 29 بهمن دو نفر از هموطنان قمی با علایمی شبیه به کرونا در بیمارستان‌های این شهر فوت کرده بودند که پس‌از تحقیق مشخص شد ویروس کرونا وارد ایران شده است.

[4] - طبیعتا با انتشار آمارهای تفصیلی می‌توان با دقت بیشتری تحولات شاخص‌های اقتصادی سال ۱۳۹۸ را مورد بررسی و تحلیل قرار داد؛ با این‌‌حال آمار مقدماتی مرکز آمار ایران، نشان می‌دهد رشد اقتصادی ۹ ماهه سال ۹۸، برابر با منفی ۶/ ۷ درصد بوده است و رشد اقتصادی بدون نفت نیز رقمی منفی و نزدیک به صفر بوده است.

 

 

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 191 تاريخ : پنجشنبه 4 ارديبهشت 1399 ساعت: 22:48