اسرائیل در بحران و در مسیر فروپاشی

ساخت وبلاگ

اسرائیل در بحران و در مسیر فروپاشی

اسدالله افشار

اسرائیل پس از تصويب لايحه جنجالي بازنگری قضایی بحث برانگیز نتانياهو در پارلمان رژيم صهيونيستي يا همان كنست دربحرانی عمیق‌ گرفتار آمده است[1]، به گونه ای که هزاران نفر از نیروهای ذخیره ارتش؛ که ستون فقرات ارتش اسرائیل محسوب می شوند تهدید کرده که سر کار حاضر نخواهند شد. رهبران نظامی اسرائیل در مورد آمادگی این سازمان برای جنگ هشدار داده و اعلام خطر نموده اند.

نشريه اكونوميست انگليس در گزارشي نوشته است: از زمان ارائه برنامه‌های نتانياهو براي تغيير قوانين قضايي طي بيش از هفت ماه گذشته، صدها هزار اسرائیلی در اعتراض به خیابان‌ها آمدند، اما علي‌رغم اين مخالفت‌ها، لايحه نتانياهو تصويب شد. مخالفان اين لايحه استدلال می‌کنند که این اصلاحات ساختار سياسي را تضعیف خواهد کرد و خطر ایجاد حکومت ديكتاتوري را در پی خواهد داشت. هزاران افسر ذخیره در نیروهای مسلح اعلام کرده‌اند که دیگر برای خدمت داوطلبانه خود حاضر نخواهند شد، اما نتانیاهو همچنان هشدارهاي عمومی را نادیده مي‌گيرد. تظاهرکنندگانی که معتقدند تل‌آويو در سراشیبی لغزنده به سوی دیکتاتوری قرار دارد، به خانه خود برنمی‌گردند. کل واحدهای ذخیره ارتش و اسکادران نيروي هوايي ممکن است، كارشان را متوقف كنند. گروه‌های بزرگ تجاری تعطیل شده‌اند و اتحادیه‌های کارگری در حال بررسی اعتصاب عمومی هستند. اعتراضات خشمگین پس از این رأی‌گیری آغاز شده است و تل‌آويو تابستان طوفانی را پیش رو دارد. [2]

این نشریه انگلیسی با‌ اشاره به تصویب لايحه جنجالي اصلاحات قضایی نتانياهو که جنبه سیاسی دارد و از منظر حقوقی به آن نقدهای فراوانی وجود دارد یادآور گشته است: طوفان در راه است! به طور قطع این طوفان قادر است رژیم صهیونیستی را با چالش ها و بحران های جدی مواجه سازد که در طول عمر 70 ساله اشغالگریش با آن مواجه نبوده و اکنون تمام کیان سیاسی این رژیم غاصب به مخاطره افتاده است و پایه های حاکمیت نامشروعش با آشوب ها که منجربه جنگ داخلی خواهد شد، فرو ریخته و فلسطین عزیز آزاد خواهد شد.

قانونی که از روز چهارشنبه 26 جولای میلادی جاری( 4 مرداد 1402)اجرایی گشته، قدرت دادگاه را برای وتو کردن تصمیمات کابینه نتانیاهو بر اساس "غیر معقول" بودن آنها سلب کرد ه است. بر اساس نظرسنجی‌ها، میلیون‌ها نفر با این تغییر مخالفت کردند که به گفته منتقدان، استقلال دادگاه‌ها زیر سئوال رفته و اقتدار آن را از بین می‌برد. این نکته نیز از سوی «يائير لاپيد»، نخست وزير پيشين رژيم صهيونيستي مورد تأكيد واقع شده و گقته است؛ اقدامات نتانياهو اسرائیل را به سمت يك نابودي داخلي کشانده و سوق می دهد.

«پاردو»، رئيس سابق موساد نيز با اعلام ناباوري از تحولات تل‌آويو گفت: «حرفی ندارم. واقعا باور نمی‌کنم که به این‌جا رسیده باشيم.»

«ایهود اولمرت»، نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی نيز در گفت‌وگو با شبکه 4 تلویزیون انگلیس با تائيد شروع جنگ داخلي تأكيد كرد كه ما به سمت جنگی داخلی پیش می‌رویم. اولمرت در پاسخ به سؤال مجری که آیا شما واقعا به جنگ داخلی‌اشاره مي‌كنيد، تصریح کرد که بله، منظور من تمرد و نافرمانی مدنی با تمامی پیامدهای احتمالی آن بر ثبات دولت و قدرت آن برای انجام وظایف خود و فرمانبرداری بخش وسیعی از اسرائیلی‌ها از دولتی است که آن را غیرقانونی و نامشروع می‌دانند.

نتانیاهو می داند اگر نیروهای ذخیره ارتش برای مدت طولانی حاضر نشوند، به اقتدار و قدرت ارتش آسیب وارد خواهد شد و بلاشک امنیت اسرائیل به مخاطره خواهد افتاد. این یک روند تدریجی است که با توجه به حضور نیروهای ذخیره نظامی، تشکیلات نظامی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و باعث شکنندگی روحیه نظامیان خواهد شد. امروز نتانیاهو با اصرار بر اجرایی کردن لایحه مصوب جنجالی مذکور کلید نابودی اسرائیل را زده و به آن سرعت و شتاب داده است.

کارشناسان می گویند که این تهدید از هربُعدی به آن نگاه شود بی سابقه است و ارتش از نیروهای ذخیره خواسته است که در پست های خود باقی بمانند. نزدیک به 10000 نیروی ذخیره نظامی پیش از تصویب این لایحه بحث برانگیز روز دوشنبه 24 جولای میلادی جاری(2 مرداد1402) گفتند که در صورت تصویب این لایحه از داوطلب شدن برای انجام وظیفه خودداری می کنند. به گفته هاگاری، تعداد مخالفان هر لحظه در حال افزایش است.

یک اندیشکده صهیونیستی نوشت: توقف خدمت نظامیان، پایه‌های ارتش را تضعیف کرده و این به از بین رفتن بازدارندگی رژیم اسرائیل و تضعیف اقتصاد منجر می‌شود. اندیشکده «مطالعات امنیت» رژیم صهیونیستی در تحلیلی نوشت ارتش رژیم صهیونیستی در خطر انحلال قرار دارد و این رژیم را به سمت یک ارتش ضعیف و متزلزل سوق می‌دهد و معادله بازدارندگی منطقه‌ای را به خطر می‌اندازد. این اندیشکده در بخشی از این تحلیل نوشت: «همه اینها در بحبوحه افزایش تهدیدها در جبهه‌های مختلف اتفاق می‌افتد. ما خواستار توقف فوری قوانین یکجانبه هستیم و در عوض، اصرار داریم تغییرات از طریق یک اجماع گسترده دنبال شود».[3]

چگونه اسرائیل وارد چاله حماقت شد

پایگاه خبری وای نت در گزارشي تحلیلی یادآور است: «از این پس مورخان خواهند نوشت که چگونه اسرائیل وارد چاله حماقت شد، امروز همه مردم به طور مستقیم به چشم دیدند که چگونه افراطیون، اسرائیل را در سایه حضور یک مرد ترسو ربوده و با خود بردند.»

پایگاه خبری وای نت در گزارش تحلیلی خود مي‌نويسد كه نخست‌وزیر در بدترین شرایط بی‌مبالاتی امنیتی قرار دارد، او حتی به خود زحمت برگزاری نشست کابینه امنیتی را هم نداد تا حداقل شرایط ارتش و نیروهای ذخیره را جویا شود.

در بخش دیگری از گزارش وای نت تأکید شده است: «بسیاری از (مهاجران صهیونیست) امروز در شرایط یاس و افسردگی عمیق قرار گرفته‌اند، اما باید به آنها بگوییم که جنگ برای بازپس‌گیری دموکراسی، طولانی و مملو از فراز و نشیب است، این پایان راه نیست بلکه ابتدای آن است، باید جنگید، ما در اول راه یک جنگ فرسایشی برای دموکراسی اسرائیل هستیم.»[4]

اسرائیل در یک "نقطه عطف" تاریخی قرار دارد

چاک فریلیچ، محقق ارشد موسسه مطالعات امنیتی در تل آویو که بیش از 20 سال در نهادهای امنیتی خدمت کرده است، گفت که اسرائیل در یک "نقطه عطف" تاریخی قرار دارد.

فریلیش در مورد امتناع نیروهای ذخیره گفت که "از یک طرف، قابل تحسین است." اما از سوی دیگر، او گفت: "این برای ارتش یک اتفاق و یک تصمیم وحشتناک است."

اسرائیل، رژیم غاصبی است که اندکی پس از تأسیسش در سال 1948 وارد جنگ شد، هفت جنگ انجام داده و در چندین درگیری کوچکتر دیگر با همسایگان خود شرکت داشته است.

هر اسرائیلی بالای 18 سال که یهودی، دروزی یا چرکس باشد باید در ارتش خدمت کند. فلسطینیان و یهودیان افراطی ارتدوکس، از جمله برخی دیگر، از آن معاف هستند.

بیش از 1000 نیروی ذخیره در نیروی هوایی اسرائیل که یک سوم نیروی انسانی ارتش را تشکیل می دهند، در میان کسانی که تهدید به ترک خدمت می کنند، هستند.

یکی از نیروهای ذخیره از رژیم صهیونیستی خواست که "دیوانگی را متوقف کند، نابودی ارتش را متوقف کند."

بحران داخلی اسرائیل در بحبوحه افزایش تنش در مرزهای فلسطین اشغالی رخ می دهد.

این رژیم پوشالی غاصب هنوز به طور رسمی با چندین کشور منطقه از جمله لبنان و سوریه در جنگ است. خشونت ها بین نیروهای اسرائیلی و فلسطینی ها در شرق قدس و کرانه باختری اشغالی و همچنین با مبارزان فلسطینی در غزه استمرار داشته و شعله ورتر می شود.

پس از سال‌ها آرامش، در اوایل سال جاری، زمانی که اسرائیل و جهادگران حزب‌الله در جنوب لبنان، یکدیگر را به رگبار موشک‌ها بسته و مقابله سنگینی انجام دادند، تنش‌ها در سراسر مرز شمالی با لبنان افزایش یافت. این تشدید بدترین تنش بین دو طرف از سال 2006 بود.

برخی از مخالفان اسرائیل این بحران را از نزدیک زیر نظر دارند.

سید حسن نصرالله رهبر حزب الله روز دوشنبه24 جولای 2023 در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که اسرائیل "در مسیر فروپاشی، تکه تکه شدن و ناپدید شدن قرار دارد".

به‌ویژه، امروز بدترین روز در تاریخ این کشور (اسرائیل) است، همانطور که برخی از مردم آن می‌گویند.»

گولوف نیروهای ذخیره را تهدید می کند و معتقد است آن ها به وظایف خود عمل نمی کنند.

نظرسنجی انجام شده در روز سه شنبه نشان داد که بیش از یک چهارم صهیونیست ها در حال بررسی خروج از سرزمین های اشغالی هستند.

ارزیابی نظرسنجی ها در خصوص لایحه جنجالی اصلاحات قضایی

نظرسنجی کانال 13 نشان داد که 28 درصد از پاسخ دهندگان مهاجرت به خارج از کشور را ارزیابی می کنند، 64 درصد نه، و 8 درصد مطمئن نیستند.

این نظرسنجی منعکس کننده تأثیر ائتلافی بود که این قانون را علیرغم اعتراضات گسترده، مخالفت شدید مقامات قضایی، امنیتی، اقتصادی و عمومی و هزاران نفر از نیروهای ذخیره نظامی اسرائیلی که قول ترک خدمت را داده بودند، در روز دوشنبه24 جولای 2023 تصویب کردند.

بیش از نیمی از پاسخ دهندگان این نظرسنجی - 54٪ - گفتند که می ترسند اصلاحات قضایی به امنیت اسرائیل آسیب برساند و 56٪ نگران جنگ داخلی هستند.

تنها 33 درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که به ادعای نخست وزیر بنیامین نتانیاهو مبنی بر اینکه او می خواهد قوانین قضایی را بازنگری و اصلاح کند، باور دارند.

پيش‌بيني وقوع كودتاي درارتش اسرائیل

روز سه‌شنبه25 جولای 2023( 3 مرداد1402) صفحه نخست روزنامه‌های عبری زبان در اعتراض به تصویب اين لايحه با رنگ تمام سیاه منتشر شد. روزنامه‌های‌هاآرتص، یدیعوت آحارونوت، اسرائیل الیوم و کلکلیست، با انتشار صفحات نخست خود به رنگ سیاه، این‌طور نوشتند:«روز سیاه در اسرائیل». همچنين يك روز پس از تصويب طرح جنجالي نتانياهو در كنست، ارزش سهام در بورس رژیم اسرائیل به شدت سقوط كرد و فعاليت بورس متوقف و تعطيل شد. از سوي ديگر، نارضايتي‌هاي گسترده در ميان نظاميان باعث شده تا برخي منابع صهيونيست پيش‌بيني وقوع كودتاي ارتش را داشته باشند.[5]

«محمد وتد» رئیس دانشکده حقوق در دانشگاه صفد (شهری در شمال اراضی اشغالی) و محقق ارشد موسسه امنیت ملی رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴» از احتمال وقوع کودتای نظامی علیه «بنیامین نتانیاهو» سخن گفت. این پژوهشگر در ابتدای گفت‌وگوی خود تاکید کرد: «بعد از تصویب بخشی از طرح اصلاحات قضایی، من انتظار دارم یک کودتای نظامی در اسرائیل رخ دهد؛ این آغاز پایان نظام دموکراتیک در اسرائیل است، حتی اگر یک سیستم دموکراتیک لنگ باشد».

وتد افزود: در صورتی که دیوان عالی تصمیم کنست را که به دنبال محدودیت اختیارات سیستم قضایی است، نپذیرد و بین قوا درگیری ایجاد شود، شاهد کودتای نظامی خواهیم بود. این اظهارات بر اساس «تحلیل عمیق همه شخصیت‌های امنیتی اسرائیل است که انتظار می‌رود در کنار دادگاه بایستند». محقق ارشد موسسه امنیت ملی رژیم صهیونیستی ادامه داد: ما در یک لحظه تاریخی هستیم. عدم استقلال دیوان عالی «به معنای یک موضوع واحد و صریح است، همه افسران ارتش در اسرائیل در خطر محاکمه در دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه هستند واین را هیچ‌کس نمی‌خواهد. ارتش براساس پرونده‌های جنایی که علیه آن تشکیل شده، غیرمنطقی عمل می‌کند». [6]

شنبه: 7 / 05 ر/ 1402- 11 محرم الحرام 1445- 29 جولای 2023


[1] - اگرچه شهروندان صهيونيست از هفت ماه پيش عليه لايحه جنجالي نتانياهو براي تغيير قوانين قضايي دست به تظاهرات و اعتراض زده بودند، اما اين لايحه سرانجام روز دوشنبه24 جولای 2023 ( 2 مرداد 1402) در ميان سيلي از مخالفت‌ها و اعتراضات در كنست از سوي نمايندگان تندرو به تصويب رسيد. همين مسئله باعث شد تا تل‌آويو وضعيت جهنمی‌به خود بگيرد. اعتراضات بامداد سه‌شنبه آن‌قدر در تل‌آويو شدت گرفته بود كه در ساعات نيمه‌شب، یک افسر امنیتی با معترضان درگیر شد و اقدام به شلیک تیر هوایی کرد. نظرسنجي ‌‌هاآرتص ميزان مخالفت با لايحه جنجالي نتانياهو را تا 60 درصد اعلام كرده، اما با وجود اين مخالفت گسترده، اين لايحه جنجالي در پارلمان رژيم صهيونيستي موسوم به كنست به تصويب رسيد. تصويب لايحه‌اي كه مخالفت 60 درصدي را با خود دارد، باعث نااميدي ساكنان رژيم صهيونيستي از مجلس قانون‌گذاري و يا همان كنست شده است. از اين رو شهروندان صهيونيستي بعد از اين به‌دنبال خواسته‌هاي خود در كف خيابان‌ها هستند. كف خيابان همان جايي است كه اكنون جنگ داخلي صهيونيست‌ها در آنجا جريان دارد.

[2] - کیهان: چهارشنبه 4 مرداد ماه 1402- شماره 23358.

[3] - روزهای سیاه صهیون. وطن امروز: چهارشنبه 4 مرداد ماه 1402- شماره 3818.

[4] - از سیدحسن نصرالله تا یائیرلاپید همه از نابودی اسرائیل می‌گویند. کیهان: چهارشنبه 4 مرداد ماه 1402- شماره 23358.

[5] - کیهان: چهارشنبه 4 مرداد ماه 1402- شماره 23358.

[6] - روزهای سیاه صهیون. وطن امروز: چهارشنبه 4 مرداد ماه 1402- شماره 3818.

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 51 تاريخ : يکشنبه 8 مرداد 1402 ساعت: 14:14