نگاه تجاری، سود محور و اقتصادی غرب به زنان

ساخت وبلاگ

نگاه تجاری، سود محور و اقتصادی غرب به زنان

اسدالله افشار

نگاه تجاری، سود محور و اقتصادی بر دیدگاه غرب در مورد موضوع زنان تأثیر گذاشته است.

غرب سال هاست زنان را به طرق مختلف به بردگی گرفته است. یکی از بی عدالتی های بزرگی که جامعه غربی در آغاز قرن بیستم بر زنان تحمیل کرد این بود که آنها را از خانه به کارخانه کشاند تا نیروی کار ارزان به دست آورند.

انقلاب صنعتی [بزرگترین دوره تغییرات صنعتی در جهان، اما به طورخاص در ایالات متحده] به طرق مختلف بر طبقات اجتماعی مختلف زنان تأثیر گذاشت. نحوه دقیق تأثیر انقلاب صنعتی برزنان به طبقه اجتماعی آنها بستگی داشت که بیشترین آسیب پذیری در این رابطه برطبقه پایین تر وارد شد.

در طول این دوره زمانی، شهروندان طبقه کارگر بیشترین تأثیرپذیری را داشتند. بسیاری از زنانی که به خانواده‌های ثروتمند تعلق نداشتند، اغلب مجبور می‌شدند وارد بازار کار شوند تا بتوانند به قدرکافی زندگی خانواده‌شان را تأمین کنند.

ظلمی که در فرهنگ الحادی غرب به زن شده است

با افزایش جمعیت، تورم اجتناب ناپذیری به وجود آمد و بسیاری از زنان مجبور شدند برای تأمین معاش خانواده خود به نیروی کار بپیوندند. به طورمتوسط زنان یک سوم مردان حقوق دریافت می کردند.بنابراین، کارفرمایان عموماً از استخدام زنان خوشحال بودند، زیراآنها نیروی کارارزان تری ارائه می کردند. از آنجایی که شرکت‌ها از فرصت استخدام کارگران ارزان‌قیمت استفاده می‌کردند، زنان مجبور بودند ساعت‌های طولانی کار کنند: معمولاً از 11 تا 13 ساعت در روز، تنها با 45 دقیقه استراحت برای ناهار.

ظلمی که در فرهنگ الحادی غرب به زن شده است، در تمام دوران تاریخ بشریت بی سابقه است. غربی ها در تمامی عرصه ها، در عرصه علم و کار و هنر و ادبیات و مالکیت، به زن ظلم کردند:

۱. در چشم فرهنگ اروپایی، از دوران قرون وسطی و بعد از آن تا اواسط قرن بیستم، زن موجود درجه دوم بوده است؛

۲. از اوایل قرن نوزدهم که سرمایه داران غربی کارخانه های بزرگ را اختراع کردند و احتیاج به نیروی کار ارزان و بی توقع و کم دردسر داشتند، زمزمه آزادی زن را بلند کردند؛ برای این که از زن به عنوان یک کارگر ارزان استفاده کنند؛

۳. تا سال ۱۹۴۷ در انگلستان، به زنانی که تحصیل می کردند، مدرک تحصیلی نمی دادند و می گفتند که زن نباید مدرک تحصیلی بگیرد؛

۴. تا دهه های اول قرن بیستم، زنان در دنیای غرب حق رأی و انتخاب کردن نداشتند؛

۵. تا اوایل قرن بیستم، زن غربی حق نداشته از ثروتی که متعلق به خودش بوده، آزادانه استفاده کند! اموال در اختیار شوهر یا پدر یا برادرش بود؛

۶. تا صد سال قبل از این، در تمام اروپا و کشورهای غربی و در آمریکا، زن فقط می توانست در سیطره مرد باشد و هیچ حقی از حقوق اصلی یک انسان در یک جامعه متمدن را نداشت؛

۷. در کشورهای غربی، زنانی که از دست شوهرانشان کتک می خورند و دخترانی که از دست پدرانشان صدمه می بینند و مجروح می شوند، فراوانند. یک سوم زنان دنیا از دست مردها کتک می خورند! این جنایت بیشتر در کشورهای صنعتی است. در کشورهای فرنگی، و ناشی از خشونت های جنسی است.

۸. آمارهای تکان دهنده و وحشت آوری از کشتن زنان وجود دارد. غربی ها راحت زنان را می کشند. یکی از کارهای زشت و نفرت انگیزی که در کشورهای غربی و امریکا رایج می باشد، کشتن زنان و دختران است.

این فرهنگ فاسد، همان فرهنگ دوران جاهلیت، همان بی عدالتی، همان تبعیض، همان نادیده گرفتن کرامت زن، همان عمده کردن مسائل جنسی و نیازهای جنسی، و برخاسته از الگوی باستانی روم و یونان است.

آن روزها، زن وسیله التذاذ مرد بود. امروز هم حرف اصلی غربی ها همین است؛ و آزادی جنسی، یک امر مباح و مجاز و بی قید و شرط است.[1]

بهره کشی اقتصادی، تجاری از زنان در دوران انقلاب صنعتی تا به امروز

در طول آن ساعات طولانی در کارخانه ها، بسیاری از زنان کم درآمد در دوران انقلاب صنعتی مجبور بودند در شرایط سخت با سختی کار کنند. آنها اغلب مجبور بودند در کارخانه ها در فصول گرما یا سرمای شدید کار کنند و در نتیجه یک محیط کاری مناسب نداشتند. همچنین زنان در ساعات کاری مجاز به استراحت نبودند. اگر آنها در حال استراحت دستگیر می شدند یا به طور تصادفی دیر می آمدند، در معرض انواع مجازات ها قرار داشتند و سخت تنبیه می شدند. روزهای یازده ساعت همراه با غبار غلیظ موجود در هوا و همچنین کمبود تجهیزات ایمنی یا ماسک، کار می کردند در حالی که شرایط کاری برای آنان به شدت خطرناک و گاه مرگبار می گشت.

حتی در حال حاضر در سال 2023 زنان برای انجام کارهای مشابه در بسیاری از کشورهای غربی نه تنها کمتر از مردان دستمزد می گیرند بلکه مورد سوء استفاده نیز واقع می شوند. در غرب و اروپا به بهانه آزادی و رهایی زنان در قرن 19 و 20، زنان را از خانه هایشان بیرون می کشیدند تا در کارخانه ها با دستمزد کمتر کار کنند و این گونه بود که از زنان تا به امروز با سیاست فریب و نیرنگ و تحت عنوان آزادی و برابری با جامعه مردان بهره کشی اقتصادی، تجاری از ایشان نموده اند.

مورخان در مورد اینکه آیا انقلاب صنعتی بریتانیا (1760-1830) برای زنان مفید بود یا خیر، اختلاف نظر دارند. برخی معتقد بودند که انقلاب صنعتی مشارکت زنان را در کار بیرون از خانه افزایش داد و مدعی شدند که این تغییر رهایی بخش است. با این حال، مورخان جدیدتر این ادعا را که مشارکت زنان باعث افزایش نیروی کار شده است مخالفت کرده و رد می‌کنند و معتقدند این امر برعکس بیشتر زنان را دچار آسیب‌های فردی، اجتماعی، فرهنگی کرده و آنان را در مسیری انحرافی قرار داده اند.

سیستم سرمایه داری غرب تحت سلطه مردان است

«سیستم سرمایه داری غرب تحت سلطه مردان است. در سرمایه داری سرمایه چیزی بالاتر از انسانیت است. از انسانیت برای خدمت به سرمایه استفاده می شود. بنابراین، هر انسانی که بتواند سرمایه بیشتری تولید و انباشت کند، ارزشمندتر است. در نظام سرمایه داری غرب، این مردان بودند که اقتصاد، معاملات تجاری و مانند آن را مدیریت می کردند.[2] از نگاه رهبرانقلاب اسلامی در نظام سرمایه داری مردان بر زنان اولویت دارند و این درست در نقطه مقابل نظام جامع اسلامی است که در فرهنگ بالنده اسلام زن جنس دوم نبوده و در کنار مرد از حقوق برابر انسانی برخوردار است و مرد هیچ رجحانی بر او ندارد و از منظر خلقت با اویکی است؛ و این همان نکته اساسی است که مسیر اسلام را از مسیر غرب در نگاه به زن، متمایز می سازد.

استفاده‌ نامشروع از زنان در بازار سود سرمایه و توسعه‌ اقتصادی

در هرصورت از نگاه کارشناسان و صاحب نظران:

1- در دنیای امروز، صهیونیست ها پایه گذار خروج زنان از عفت بشری شدند و از ۱۸۰ سال قبل، شروع به برنامه ریزی و اشاعه فساد و فحشا کردند و اروپا و امریکا را به دنبال خود کشاندند.

2- طبق آمار خود غربی ها، بیشترین ستم و تعرض و تعدی نسبت به زن از سوی مردانی است که در نظام های الحادی غرب زندگی می کنند. در هر شش ثانیه، یک تجاوز به عنف در کشور امریکا صورت می گیرد.

3- جیمی کارتر در کتاب خود می نویسد: هر ساله صد هزار دختر به عنوان برده در آمریکا فروخته می شود.

4- در غرب، به خصوص در امریکا و شمال اروپا، مراکز مهمی وجود دارد که اصل و اساس کارش بر عرضه جنسی زن در مقابل مرد است. این کار بالاترین و بزرگ ترین ضربه بر جسم و روح زن است. زن در غرب، مورد فشارهای روحی و روانی و عاطفی و اهانت شخصیتی و شانی است.

5- دنیای غرب خیال می کند که ارزش و اعتبار زن به این است که حجاب و عفاف خود را کنار بگذارد و با بی بند و باری و ولنگاری، خود را برای مردان شهوتران بیاراید و با تبرج و خودآرایی، اسیر دست مرد شود. این نگاه، اهانت و خیانت به زن و حکم سقوط زن به حضیض حیوانیت است.

6- غربی ها برای فروش یک کالای بی ارزش و برای به دست آوردن پول، پیکر لخت یک زن را نشان می دهند؛ این حرکت خیانت به زن و به زندگی زن و به آزادی زن است.

7-آزاد کسی است که به خاطر دنیای مادی، قدم روی عزت و فضیلت و ایمان و تقوا، و روی مقام انسانی خویش نگذارد و خود را از قید هوا و هوس و شهوت و ثروت و پول و جاه و مقام آزاد کند.[3]

جان کلام این که همان گونه که در سطور پیشین بیان شد؛ نظام دموکراسی غرب که مدعی ایجاد مساوات و برابری مردان با زنان است، به دلیل نیاز چرخ‌های اقتصادِ سرمایه‌داری به نیروی کار زنان و ضرورت ایجاد انگیزه برای آنان در ترک خانه و ورود به صحنه‌ی فعالیت‌های اقتصادی، تا حدودی برابریِ حقوق کمّیِ زنان با مردان را پذیرفته و به اجرا گذارده است. از آن جا که هدف این کشورها رشد و توسعه‌ی اقتصادی و بالا بردن سود سرمایه است، علی‌رغم آزادی‌های ظاهری افراد در این کشورها به نظر می‌رسد نوع دیگری از سلطه، جایگزین جبر و استبداد عینی و ظاهری سلاطین و امپراطوری قرون گذشته شده است که این امر پیامد احتیاجات روزافزون مادی انسان مصرفی می‌باشد که جبر از عمل و ذهن عبور کرده و قهر بر انگیزه‌ها و امور روحی قرار گرفته‌است. به عبارت دیگر، جبر یا قهر ظاهری حاکمانی چون فراعنه، چنگیز یا هیتلر بر نسل‌های گذشته به شکلی دیگر; خواه ناخواه درجامعه متمدن امروزی رخ می‌نماید؛ یعنی مدیران سیاسی حکومت‌های جوامعِ به اصطلاح «توسعه یافته» با در دست داشتن ابزار رفع نیازهای مادیِ انسان‌های مصرف‌زده این نوع از جبر و انگیزه‌ها را موجب شده‌اند که در نتیجه‌ آن هویت انسانی انسان‌ها از جمله زنان، مظلومانه همچون کالا مورد خرید و فروش قرار می‌گیرد. (البته یک خرید و فروش اجتماعی )

و از سوی دیگرنکته مهمی که باید اشاره داشت و نسبت به آن توجه ویژه ای مبذول نمود و حساس باید بود این موضوع است که جنسیت زنان نیز در بازار سود سرمایه و توسعه‌ اقتصادی مورد استفاده‌ نامشروع قرار گرفته و علی‌رغم ظاهر فریبنده حضور بی‌ قید و بند زنان، هنوز هم مناصب و مشاغل حساس و تصمیم‌گیری‌های اساسی در حیطه‌ کار مردان است و اکثریت مدیران سیاسی و اقتصادی آن جوامع را مردان تشکیل می دهند.[4]

پنجشنبه: 23 / 06 / 1402- 28 صفر 1445- 14 سپتامبر2023


[1] - شیرازی؛ علی. زن، زندگی، آزادی درفرهنگ الهی و غربی. دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت. کد خبر: ۳۹۸۱۹۹.

2- Atta. Sara. Women's rights in West are profit-based. Translator: Asadollah Afshar. Tehran Times (TT ). September 10, 2023 - 15:35

[3] - شیرازی؛ علی. زن، زندگی، آزادی درفرهنگ الهی و غربی. دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت. کد خبر: ۳۹۸۱۹۹.

[4] - جایگاه و حقوق زنان در نظام سرمایه‌داری. پایگاه اطلاع‌رسانی حوزه. یکشنبه 19 فروردین ماه 1397. کد مطلب : 161461.

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 71 تاريخ : شنبه 25 شهريور 1402 ساعت: 21:20