حمایت همه جانبه جامعه جهانی از مردم غزه و فلسطین

ساخت وبلاگ

حمایت همه جانبه جامعه جهانی از مردم غزه و فلسطین

اسدالله افشار

درخواست جبهه مقاومت از جامعه جهانی

با افزایش موج بمباران توسط رژیم اشغالگر تل آویو در غزه که تاکنون جان بیش از 700 نفر از جمله 300 زن و کودک را در بر گرفته است ، مردم کشورهای مختلف در حمایت از ساکنان غزه و همچنین نشان داده اند مقاومت در برابر نیروها و از جامعه جهانی خواست تا سکوت خود را در برابر جنایات رژیم صهیونیستی بشکنند.

روز دوشنبه 9اکتبر شهروندان ترکیه دیاارباکیردر یک تظاهرات به خیابان ها آمدند و حمایت خود را از مردم غزه اعلام کردند.

شهروندان آمریکایی همچنین به خیابان های سانفرانسیسکو و شیکاگو آمدند و حمایت خود را از مردم بی دفاع غزه اعلام کردند و مجرمان صهیونیستی را محکوم کردند.

در فیلادلفیا و نیویورک ، شهروندان آن کشور نیز ظلم رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کردند.

صدها نفر از تظاهرکنندگان طرفدار فلسطینی روز دوشنبه در نیویورک جمع شدند تا اسرائیل را محکوم کنند و خواستار این باشند که ایالات متحده حمایت خود را از رژیم صهیونیستی متوقف کند.

با علائم خواندن "اسرائیل به جهنم می رود!" و "NYC با غزه ایستاده است" ، مردم در هر سنی در مقابل کنسولگری اسرائیل ، عمومی پرچم های فلسطین ایستاده بودند.

معترضین همچنین حمایت خود را از فلسطینی ها در طی تظاهرات در مقابل خانه اپرا در سیدنی دوشنبه ، 9 اکتبر نشان دادند

از طرف دیگر، هواداران تیم محبوب الهلی درمصر نیز با شعار دادن شعار"ما خون و روح خود را برای فلسطین قربانی خواهیم کرد" حمایت خود را از فلسطین و مردم غزه اعلام کردند.

صدها نفر از مردم انگلیس با پیشینه های مختلف نیز روز دوشنبه در مقابل سفارت اسرائیل در لندن به منظور حمایت از عملیات طوفان اوبسا و ابراز همبستگی خود با مردم فلسطین جمع شدند.

این رویداد توسط چندین گروه انگلیس از جمله دوستان اوبسا ، کمپین همبستگی فلسطین ، متوقف کردن جنگ ، کمپین خلع سلاح هسته ای ، انجمن مسلمانان انگلیس و مجمع فلسطین در انگلیس برگزار شد.

دکتر اسماعیل پاتل ، بنیانگذار FOA ، گفت: "ما در لندن جمع آوری کرده ایم تا بگوییم فلسطینی ها باید آزاد باشند ، اسرائیل باید به اشغال پایان یابد ، (و) ما تا زمانی که آزاد باشند با فلسطینی ها خواهیم ایستاد.

"دولت های اروپایی و دولت انگلیس باید از حمایت از زنو هراسی نژادپرستانه اسرائیل علیه فلسطینی ها جلوگیری کنند."

اسرائیل روز دوشنبه بمباران خود را از نوار غزه تشدید کرد و عهد کرد که حماس را نابود کند، و گفتند سربازان اسرائیلی برای بیرون راندن مبارزان مقاومت به غزه از مناطق جنوبی اسرائیل آمده اند و برای تحقق آن خواهند جنگید!

وزیرجنگ جانی کودک کش اسرائیل، یواو گالانت نیز با قساوت قلب هرچه تمام تر اعلام کرد که "برق ، مواد غذایی، آب و گاز" را به روی مردم غزه قطع خواهد نمود! دنائت و پستی و پلشتی تا کجا.جهانیان خود قضاوت کنند. [1]

میلیون ها نفر در سراسر جهان روز جمعه21 مهر ماه 1402( 13 اکتبر2023) برای حمایت از جمعیت 2.3 میلیون نفری غزه که در هفته گذشته در معرض آتش بی امان اسرائیل بوده اند، تظاهرات برگزار کردند.

پس از غافلگیری جنبش مقاومت حماس با حمله گسترده روز شنبه 7 اکتبر2023، اسرائیل موشک ها و بمب ها را بر نوار محاصره شده غزه فرود آورد.

نیروهای حماس پس از شلیک هزاران موشک به مواضع ارتش اسرائیل از طریق زمین، هوا و دریا وارد سرزمین های اشغالی شدند.

رژیم دستور «محاصره کامل» غزه را صادر کرده است تا هیچ گونه غذا، سوخت، برق یا دارو وارد غزه نشود. یوآو گالانت، وزیر جنگ جانی کودک کش اسرائیل روز یکشنبه در حالی که تلفات غیرنظامیان در داخل نوار فقیر شروع به افزایش کرد، در بیانی گستاخانه و بی شرمانه گفت: "ما با حیوانات انسانی می جنگیم و مطابق آن عمل خواهیم کرد."

تاکنون بیش از 1600 فلسطینی در جریان حملات اسرائیل کشته شده اند که بیش از 500 کودک در میان کشته شدگان هستند. ویدئوها نشان می‌دهند که اسرائیل از بمب‌های فسفر سفید برای حمله به غزه استفاده می‌کند که استفاده از آن در مناطق غیرنظامی جنایت جنگی تلقی می‌شود. رژیم کل محله‌ها در این منطقه پرجمعیت را به روبل کاهش داده است و همچنین به 1.1 میلیون نفر از ساکنان شمال غزه گفته است که خانه‌های خود را ترک کرده و به مناطق جنوبی نقل مکان کنند، چیزی که خاطرات نکبه را با اطلاعیه 24 ساعته رژیم روز جمعه 13 اکتبرکه اعلام شد زنده کرد. این در حالی است که تاکنون بیش از 300000 شهروند غزه به دلیل بمباران بی‌امان اسرائیل مناطق غیرنظامی آواره شده‌اند. مقامات غزه می گویند بیش از 90درصدازاهداف رژیم فاشیستی غاصب؛ساختمان های مسکونی بوده که باعث تخریب وکشتارمردم شده اند.

دبیرکل حقوق بشر سازمان ملل متحد از اسرائیل خواسته است که به حیثیت و جان مردم فلسطین احترام بگذارد و در جریان حملات خود از مردم غیرنظامی و اشیاء غیرنظامی در امان بماند. ولکر ترک افزود: «تحمیل محاصره‌هایی که جان غیرنظامیان را با محروم کردن آنها از کالاهای ضروری برای بقای آنها به خطر می‌اندازد، بر اساس قوانین بین‌المللی بشردوستانه ممنوع است».

اما بعید به نظر می رسد که رژیم کودکش غاصب از جنایات خود عقب نشینی کند، زیرا از حمایت صریح رهبران غربی برخوردار است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده و جیمز آستین، رئیس پنتاگون، پس از اینکه جو بایدن گفت او "اطمینان می‌یابد اسرائیل آنچه را که برای پاسخ به حماس نیاز دارد، به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده‌اند."

رهبران بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، اتحادیه اروپا و ناتو نیز بدون اشاره به جنایات وحشتناکی که اسرائیل در حال حاضر علیه فلسطینی ها مرتکب می شود، حمایت قاطع خود را از رژیم اعلام کرده اند.

اما علیرغم وفاداری رهبران غربی به نیابتی خود در غرب آسیا و یک کمپین تبلیغاتی گسترده از رژیم، شهروندان سراسر جهان از ابراز انزجار خود از جنایات اسرائیل در غزه دریغ نکردند. اگرچه هرگونه اعتراض در حمایت از فلسطین ممکن است عواقب بدی برای تظاهرکنندگان در غرب داشته باشد.

حمایت کشورهای مسلمان از مردم غزه و فلسطین

1- ایران

مرگ بر اسرائیل، مرگ بر صهیونیسم! تظاهرکنندگان ایرانی در حالی که پرچم فلسطینیان و پلاکاردهایی را در دست داشتند که خواستار پایان دادن به اشغال فلسطین توسط اسرائیل شده بودند، فریاد زدند.

سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سخنانی خطاب به تظاهرکنندگان گفت: این عملیات نتیجه انباشت خشم ملتی بود که توسط اشغالگران از سرزمین خود آواره شده است. تاریخچه جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان مانند کشتار صبرا و شتیلا در سال 1982.

سلامی افزود: این شکست سنگینی برای رژیم اسرائیل بود زیرا فلسطین بدون مشارکت هیچ قدرت دیگری می توانست ضربه مهلکی به دستگاه های نظامی و اطلاعاتی این رژیم وارد کند.

2- عراق

پس از فراخوان مقتدی صدر، روحانی پرحاشیه عراقی، هزاران نفر در میدان تحریر در بغداد پایتخت عراق تجمع کردند تا بمباران غزه توسط اسرائیل را محکوم کنند. «نه به اشغال! نه به آمریکا!» تظاهرکنندگان شعار می دادند.

یکی از برگزارکنندگان این تظاهرات گفت: این تجمع با هدف محکومیت آنچه در فلسطین اشغالی اتفاق می افتد، خونریزی و نقض حقوق بشر است.

معترضان پرچم فلسطین و عراق را به اهتزاز درآوردند در حالی که پرچم عظیم اسرائیل روی زمین گذاشته شده بود تا تظاهرکنندگان آن را زیر پا بگذارند.

مقامات عراقی همبستگی کامل خود را با فلسطینی ها نشان داده اند. در بیانیه دولت عراق آمده است: "اقدامات امروز فلسطین به ظلم دیرینه اشغالگران صهیونیستی پاسخ می دهد که قطعنامه های بین المللی را نادیده می گیرد. ما از مداخله جهانی برای احیای حقوق فلسطینی ها، هشدار نسبت به تشدید تنش که می تواند منطقه را بی ثبات کند، و خواستار تشکیل نشست فوری اتحادیه عرب در مورد وضعیت فلسطین هستیم." در بیانیه دولت عراق آمده است."

3- اردن

در اردن، بیش از 10000 نفر در مرکز امان در نزدیکی مسجد اعظم حسین تجمع کردند تا از آرمان فلسطین حمایت کنند. هزاران نفر تصمیم گرفتند به سمت مرزهای غربی با سرزمین های اشغالی حرکت کنند، اما پلیس اردن اقدام به شلیک گاز اشک آور و نارنجک به سمت راهپیمایان کرد.

یک تظاهرکننده اردنی به میدل ایست آی گفت: "ما اینجا هستیم تا از مردم فلسطین در غزه حمایت کنیم. من تعداد زیادی پلیس را دیده ام که به ما حمله کرده اند. آنها نمی توانند حقوق ما را سرکوب کنند. ما اینجا هستیم تا از حقوق بشر خود دفاع کنیم."

مقامات اردن روز پنجشنبه تظاهرات حامی فلسطینیان در دره اردن و مناطق مرزی را ممنوع کردند. وزارت کشور عربی در بیانیه ای اعلام کرد: فراخوان برای تجمع و تظاهرات در دره اردن و مناطق مرزی مجاز نیست.

سرکوب معترضان در حالی رخ داد که ملک عبدالله پادشاه اردن روز جمعه با وزیر امور خارجه ایالات متحده دیداری ترتیب داد. شاه خواستار جلوگیری از سرایت بحران به کشورهای همسایه و تشدید مسئله پناهندگان شد.

4- یمن

در میان چندین تظاهراتی که در غرب آسیا برگزار می شود، مردم یمن به دلیل تعداد زیاد تظاهرات بیشترین توجه را به خود جلب کردند.

پس از چند روز راهپیمایی، مردم یمن بار دیگر در شهرهای سراسر کشور تجمع کردند تا حمایت بی‌نظیر خود را از آرمان فلسطین اعلام کنند. تصاویر مردمی که در صنعا جمع شده‌اند، جمعیت ده‌ها هزار نفری را نشان می‌دهد که پرچم‌های فلسطین را به اهتزاز در می‌آورند و خواهان توقف جنایات اسرائیل هستند. مردم یمن با جنگ و ویرانی بیگانه نیستند. این کشور به تازگی از یک جنگ هشت ساله تحمیلی توسط عربستان سعودی رنج می برد.

جنبش مردمی انصارالله یمن نیز برای کمک به فلسطینیان در غزه ابراز آمادگی کرده است. ناصرالدین عامر، معاون دبیر اطلاع رسانی جنبش، روز دوشنبه 9 اکتبر گفت: ما در یمن به هر نحوی که بتوانیم در کنار مردم فلسطین هستیم و مردم مظلوم فلسطین و مقاومت آنها را که از آنها دفاع می کنند و حق این کار را دارند، رها نمی کنیم.

5- کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس روز جمعه 13 اکتبر صحنه اعتراضات حامی فلسطین بودند. صدها نفر در قطر، عمان و بحرین به خیابان‌ها ریختند.

در بحرین، معترضان مجبور شدند صورت خود را بپوشانند تا توسط نیروهای حمد بن عیسی آل خلیفه، حاکم این کشور دستگیر نشوند. یک معترض که نخواست نامش فاش شود به رسانه های فرانسوی گفت: "ما همیشه از برادران خود در فلسطین حمایت خواهیم کرد. اگر می توانستیم به آنها برسیم، در کنار آنها می جنگیدیم."

در روزهای اخیر نیز اعتراضاتی در امارات متحده عربی رخ داده است. امارات و بحرین از جمله چهار کشور عربی بودند که بر اساس توافقات ابراهیمی روابط خود را با رژیم اسرائیل عادی کردند. توافق‌نامه ابراهیم که در دوران دولت ترامپ آغاز شد، با هدف به حاشیه راندن آرمان فلسطین و معرفی اسرائیل به عنوان تنها مدیر سرزمین‌های فلسطینی‌های اشغالی بود.

عربستان سعودی کشور بعدی بود که به توافق عادی سازی ملحق شد، اما پس از آغاز تجاوز اسرائیل به نوار غزه، مذاکرات خود با این رژیم را متوقف کرد. [2]

حمایت مردم جهان از مردم غزه و فلسطین

1- اروپا

معترضان فرانسوی از ممنوعیت روز پنجشنبه ژرالد دارونین، وزیرکشور فرانسه که ممنوعیت سیستماتیک تظاهرات طرفدار فلسطین در فرانسه را اعلام کرد، سرپیچی کردند.

پلیس برای متفرق کردن معترضانی که روز جمعه در پایتخت پاریس تجمع کرده بودند از گاز اشک آور و ماشین های آب پاش استفاده کرد. تظاهرکنندگان در حالی که حمایت دولت فرانسه از رژیم «تروریستی» اسرائیل را محکوم می کردند فریاد زدند: «فلسطین پیروز خواهد شد»، «قاتل اسرائیل»، «همدست مکرون». در تظاهرات قبلی در شهرهای دیگر فرانسه نیز معترضان مورد حمله قرار گرفتند.

همین ممنوعیت توسط مقامات آلمانی اعمال شد. اولاف شولز، صدراعظم آلمان در سخنرانی خود در پارلمان در برلین گفت: "قانون ما برانجمن ها شمشیرتیزاست. و ما به عنوان یک کشور قوی دارای قانون اساسی، این شمشیر را خواهیم کشید."

همچنین در بریتانیا و ایتالیا تظاهراتی برای همبستگی با فلسطینیانی که ممکن است هر لحظه در زیر بمباران و محاصره اسرائیل جان خود را از دست بدهند، برگزار شده است.

2- آمریکا

در ایالات متحده، معترضان طرفدار فلسطین و اسرائیل چند روزی است که در سراسر کشور دوئل می کنند.

یک ویدئوی منتشرشده نشان می‌دهد که چند نفر در تظاهرات حامی اسرائیل در شهر نیویورک خواستار «مسطح‌سازی» نوار غزه و نسل‌کشی علیه فلسطینیان در روز چهارشنبه شدند.

هزاران معترض دیگر چنین لفاظی هایی را به شدت مورد انتقاد قرار داده و شعار "آزادی برای فلسطین" را در شهر نیویورک و واشنگتن سر دادند. همچنین لیست بلندبالایی از دانشگاه های ایالات متحده وجود دارد که دانشجویان آمریکایی در آنها در حمایت از فلسطین تظاهرات کرده اند.

در هاروارد، بیش از 30 گروه دانشجویی بیانیه ای را امضا کردند که در آن اسرائیل را به خاطر خشونت های وحشیانه وددمنشانه علیه فلسطینی ها مقصر دانستند. در این بیانیه آمده است: «دانشجویان رژیم اسرائیل را مسئول تمام خشونت‌های آشکار می‌دانند».

تظاهرات حامی فلسطین نیز در دانشگاه ایندیانا، دانشگاه ایالتی آریزونا، دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، لانگ بیچ، دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل و دانشگاه کلمبیا برگزار شد و اشغال فلسطین توسط اسرائیل را جنایت خواند.[3]

جان کلام این که؛ حمایت های مردمی در سطح جهانی از مردم مظلوم فلسطین در چنین شرایط حساس بحرانی ادامه دارد اما سکوت بی شرمانه دولت های غربی و اروپایی و گاها جانبدارانه از رژیم غاصب اشغالگر قدس به همراه مجامع ونهادهای بین المللی که برای دفاع ازحقوق بشرتأسیس گشته ومرجعیت آن را برعهده دارند و باید در چنین مواقعی دراین زمینه ها به وظایف ذاتی و بین المللی خود اقدام نمایند تنها ژست آن را در دنیا به دروغین به نمایش می گذارند و به سادگی از کنار آن با بی اعتنایی هرچه تمام ترمی گذرند.

اما آن چه تلخی ها ی این بی عدالتی های جهانی را قابل تحمل می نماید، بیداری افکارجامعه جهانی و حمایت های بی ریای گره گشا و راهگشای آنان از مردم مظلوم دنیا در برابر متجاوزان، اشغالگران، جانیان و تروریست های آدم کش بین المللی مورد حمایت قدرت های جهانی می باشد و بطور قطع مردم مبارز فلسطین مورد حمایت جامعه جهانی هستند و مبارزاتشان مورد تأیید آنان است و برعکس اعمال ننگین سیاه کودک کش رژیم آپارتاید صهیونیستی مورد منفور جامعه جهانی می باشد و تا ابد از نگاه مردم دنیا این رژیم، روسیاه مطرود و محکوم است.

شنبه: 22 / 07 / 1402- 28 ربیع الاول 1445- 14 اکتبر 2023


1-World in support of Palestinians in Gaza. Translator: Asadollah Afshar. Tehran Times (TT ). October 11, 2023 - 8:28

[2] - به نظر می رسد که سعودی ها، به عادی سازی با اسرائیل علاقمند باشند اما آنها به عنوان رهبران جهان عرب، باید مسئله فلسطین را جدی بگیرند. خرد عرفی می گوید که عادی سازی کامل، چه در چارچوب پیمان های ابراهیم یا خارج از آن، تا زمانی که ملک سلمان زنده است، محتمل نباشد چرا که وی به آرمان فلسطینی ها پایبند است. با این حال، محمدبن سلمان می داند که طرح های کلان او برای پیشبرد چشم انداز 2030 عربستان با روابط کاری باز میان این کشور و صنایع نوآورانه فن آور در اسرائیل، تسریع می شود. اریک ماندل ERIC R. MANDEL، مدیر شبکه اطلاعات سیاسی خاورمیانه و دبیر ارشد امنیتی جروزالم ریپورت در مقاله ای می نویسد: در سفری که به عربستان و بعد عمان داشتم به این نکته رسیدم که اگر زمان برقراری روابط بهتری با اسرائیل فرا رسد، احتمالا به هیچ روی زیر پرچم پیمان های ابراهیم نخواهد بود. اسرائیل و آمریکا باید هرگونه عادی سازی را دنبال کند، چه کوچک و چه بزرگ، بی آنکه لزوما برچسبی را به آن تحمیل کنند، اگر چنین کاری موجب پیشرفت روابط می شود. عمانی ها از پیوستن به این توافق ها، پیش از اقدام مشابه سعودی ها، هراس دارند چرا که فاصله آنها با ایران به اندازه یک پرتاب سنگ است، ایرانی که گرایش های انقلابی و هژمونیک اش سایه سنگینی بر کل خلیج فارس انداخته است. با این حال، در دیدار با مقام های عمانی دریافتم که گام های کوچکتر به سمت عادی سازی، امکان پذیر است، فقط نامی از پیمان های ابراهیم نبرید. آن گام های کوچک کدامند؟ به گفته یک مقام عالیرتبه اسرائیلی، باید توسعه اقتصادی در جاهایی مثل عمان در اولویت اسرائیل قرار گیرد و نباید انتظار داشت که ابتدا روابط سیاسی برقرار شود. اسرائیل مدتی در عمان و قطر یک دفتر تجاری داشت که به ترتیب در سال های 2000 و 2007 بسته شد. عمانی ها افتخار می کردند که سلطان سابقشان با اسحاق رابین در سال 1994 و با بنیامین نتانیاهو در سال 2018 دیدار کرده است. آنها، برخلاف قطری ها، به نظر می رسید که به گرمی از روابط نزدیکتر با اسرائیل استقبال کنند. اکنون این یک راز آشکار است که اسرائیل با کشورهای عربی خلیج فارس داد و ستد دارد. بازگشایی دفتر تجاری در عمان به سود هر دو طرف است و باید با میانجیگری و تشویق وزیر امور خارجه آمریکا انجام شود. پیش از توافق های ابراهیم هم اسرائیل سال ها بود که با این کشورها داد و ستد داشت. مسیر گشایش در روابط با اسرائیل، برای هر کشور عربی، متفاوت از دیگری است. آنچه در همه رویکردها مشترک است این است که عادی سازی، از حیث اقتصادی به کشورهای عربی سود می رساند اما پیش شرط روابط در این منطقه، احترام و اعتماد متقابل است؛ همان شرطی که سعودی ها در گفت وگو با من برای بهبود روابطشان با آمریکا می گذاشتند.( سایت دیپلماسی ایرانی به نقل از هیل. شهریور ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۰ کد : ۲۰۲۱۸۶۱)

3- Broken Hearts and Clenched Fists:"We Are All Palestinians".Translator: Asadollah Afshar. Tehran Times (TT ). October 13, 2023 - 23:0

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 78 تاريخ : پنجشنبه 27 مهر 1402 ساعت: 14:43