غزه قربانی صهیونیست ها؛ مواضع و بیانیه های بی خاصیت دروغین!

ساخت وبلاگ

غزه قربانی صهیونیست ها؛ مواضع و بیانیه های بی خاصیت دروغین!

اسدالله افشار

وزیر امور خارجه قطر بار دیگر بر لزوم بازگشایی دائمی گذرگاه رفح تاکید کرد و گفت: تداوم حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه فاجعه انسانی را دوچندان می کند.

شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر این اظهارات را در گفتگوی تلفنی با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا بیان کرد.

در این تماس تلفنی وضعیت وخیم نوار غزه مورد بحث قرار گرفت.

در این تماس، آل ثانی بر ضرورت تلاش‌های دیپلماتیک هماهنگ منطقه‌ای و بین‌المللی برای دستیابی به آتش‌بس فوری و باز کردن دائمی گذرگاه رفح برای اطمینان از جریان کاروان‌های امدادی و کمک‌های بشردوستانه به فلسطینی‌های محاصره شده در نوار غزه تأکید کرد.

وی همچنین برادامه تلاش‌های میانجی‌گری دولت قطر برای آزادی زندانیان تأکید و خاطرنشان نمود که ادامه بمباران فاجعه انسانی در نوارغزه را دو چندان می‌کند و تلاش‌های انجام شده را پیچیده تر می نماید.

قطر بیش از سه هفته است که دیپلماسی پشت پرده انجام داده و با مقامات حماس و رژیم صهیونیستی برای ترویج صلح و آزادی بیش از 200 اسیر صحبت کرده است.

در همین حال، برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (WFP) درخواست خود را برای دسترسی پایدار بشردوستانه به غزه با پایان یافتن ذخایر داخل منطقه محاصره شده ساحلی تجدید کرد.

کورین فلیشر، مدیر منطقه ای خاورمیانه، شمال آفریقا و اروپای شرقی WFP، گفت: «هر روز که می گذرد، افراد بیشتری به گرسنگی نزدیک تر می شوند.

برنامه جهانی غذا برای 244000 نفر در نزدیکی گذرگاه غزه غذا دارد. آژانس سازمان ملل گفت که تدارکات بیشتر به شمال شرقی مصر می رسد، جایی که یک مرکز کمک در حال ایجاد است.

سامرعبدالجابر، مدیر کشوری WFP در فلسطین گفت: «به طرز دلخراشی، صدها نفر هر روز برای دریافت جیره نان در نانوایی‌های سراسر غزه در صف ایستاده‌اند، در حالی که غذا در آنجا آماده توزیع است، درست در آن سوی مرز».

روزشنبه11نوامبر، فیلیپ لازارینی، رئیس UNRWA، آژانس امداد رسانی سازمان ملل متحد که در نوار غزه کار می کند، هشدار داد که مردم غزه از بمباران های سنگین و حملات هوایی مستمرو مداوم اسرائیلی ها " زخمی و کشته می شوند".

وی ادامه داد که اکنون بیش از 600000 زن، کودک و مرد در مدارس و پناهگاه های" اونروا" زندگی می کنند.[1]

تشریح وضعیت وخیم انسانی در غزه

مارتا لورنزو، مدیر دفتر نمایندگی آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک [اونروا] در گفت‌وگو با خبرنگار یورونیوز به وضعیت وخیم انسانی در غزه و فوریت دستیابی به یک «آتش‌بس بشردوستانه» اشاره کرد. پناهگاه‌های «اونروا» این روزها میزبان ۶۰۰ هزار فلسطینی آواره هستند، اماکنی که تنها ظرفیت پذیرش ۱۵۰ هزار نفر را داشتند.

او می‌گوید در حوزه دارو ما تا چند روز و هفته دیگر با کمبود جدی مواجه می‌شویم. از سوی دیگر مردم برای دسترسی به آب و غذا و سوخت در مضیقه اند.

خانم لورنزو همچنین تأکید دارد که خیلی از افراد حتی در صورت اعلام میسرهای امن از سوی مقام‌های اسرائیلی هم قادر به حرکت نیستند؛ از بیمارانی که در کما به سر می‌برند یا به دستگاه دیالیز وصل هستند گرفته تا زنان باردار و افرادی که توانایی جابه‌جایی سریع ندارند.

مارتا لورنزو، مدیر دفتر نمایندگی آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک در اروپا [اونروا] در مصاحبه با فی‌دوریز گری، خبرنگار زبان یونانی یورونیوز نکات تکان دهنده دیگری را نیز در باره اوضاع پیچیده و نابسامان مردم بی دفاع و مظلوم غزه بیان داشته اند که بنا به اهمیت آن و درک شرایط بغرنج انسانی که از سوی رژیم سفاک و فاشیستی صهیونیستی و آمریکاییان و تروئیکای اروپایی به مردم غزه تحمیل شده است بازتاب آن ضروری به نظر می رسد و لذا با توجه به حساسیت موضوع، نکات مهم این مصاحبه آن هم از زبان یک مقام مسئول بین المللی که در صحنه حضور دارد را در زیر مرور کرده و مورد اشاره قرار می دهیم:

1- در غزه شاهد آوارگی گسترده مردم به شکلی بی سابقه‌ای هستیم. فکرش را بکنید که ششصدهزار فلسطینی در مدارس و دیگر پایگاه‌های «اونروا» پناه گرفته‌اند.

2- پناهگاه‌های ما قرار بود حداکثر میزبان ۱۵۰ هزار نفر باشد و اکنون این رقم به ۶۰۰ هزار نفر رسیده است. البته رقم آوارگی بیش از این است، یک میلیون نفر در نوار غزه در شمال و جنوب آن آواره شده‌اند.

3- شرایط وخیم است، نه تنها به این دلیل که مردم به غذا و آب و شرایط بهداشتی دسترسی ندارند، بلکه به این دلیل که بسیار می‌ترسند. بنابراین می‌بینید که پناهگاه‌های ما پر از زنان، مردان، کودکان و افراد سالمند شده که همگی بسیار ترسیده‌اند. آنها بدون هیچ امکاناتی به اینجا آمده‌اند، به معنای واقعی کلمه هیچ چیزی با خود نیاورده‌اند، چرا که آنها اصلا فرصتی برای فرار نداشتند و در آن لحظات نمی‌دانستند تا چه مدت قرار است در پناهگاه بمانند.

4- یانگین روزانه آب برای هر نفر تنها سه لیتر است که با همین آب افراد باید به تمام امور زندگی روزمره از جمله آشپزی، آب آشامیدنی و موارد بهداشتی خود بپردازند. متاسفانه پناهگاه‌هایی داریم که مردم روزانه به بیش از یک لیترآب هم دسترسی ندارند. می‌دانید که این رقم بسیار کمتر از استانداردهای بین‌المللی است. ساکنان این پناهگاه‌ها روزانه تنها یک وعده غذایی دارند، و گاهی همان وعده یک تکه نان است.

5- شاید چالش برانگیزترین بحران ما به عنوان بازیگر مسائل بشردوستانه در غزه این باشد که سوخت ما رو به اتمام است. سوخت در حال حاضر برای ما یک کالای حیاتی است چرا که بدون سوخت، نمی‌توانیم پمپ‌های آب را به کار انداخته و آب سالم را به مردم برسانیم. سوخت برای بیمارستان‌ها بسیار مهم است. سوخت برای فعالیت روزانه نانوایی‌ها هم مهم است. یک نانوایی حتی اگر گندم هم داشته باشد، اما بدون برق و آب و سوخت قادر به تولید نان نیست.

6- ما نهادی هستیم که زیرمجموعه سازمان ملل متحد کار می‌کنیم. برنامه‌های ما بر اصول بشردوستانه متمرکز است و اطمینان می‌دهیم که کمک‌ها به اهداف مورد نظر خود می‌رسند. این بدین معنی است که ما به طور مستقیم کمک را به ذی‌نفعان تحویل می‌دهیم. ما می‌توانیم تضمین‌هایی ارائه کنیم که اگر سوخت به نوار غزه اجازه داده شود، از آن برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به افراد نیازمند استفاده شود.

7-شرایط بسیار سخت. قبل از شروع بحران ما آنجا ۱۳ هزار کارمند داشتیم. «اونروا» بزرگترین بازیگر بشردوستانه در نوار غزه است. عددی که به آن اشاره کردم شامل معلمان، پزشکان، پرستاران و روانشناسان صحبت می‌کنیم. ما به مردم و پناهندگان فلسطینی خدمات اولیه ارائه می‌کردیم. اما نیروهای ما الان کجا هستند؟ بسیاری از آنها آواره شده‌اند، بسیاری از آنها هنوز کار می‌کنند. بیش از پنج هزار نفر از کارمندان ما همچنان بی‌امان به کار خود ادامه می‌دهند و ما بسیار سپاسگزار تلاش آنها هستیم.

8- این کمک‌ها کافی نیست. در چند روز گذشته شاهد ورود ۵۴ کامیون بوده‌ایم. اگر آن را با کمک‌های پیش از شروع بحران مقایسه کنید، باید بگویم که ما پیشتر ۵۰۰ کامیون داشتیم که تنها از آن میان ۴۵ کامیون سوخت حمل می‌کرد. ما اکنون در مورد همه افراد تحت تأثیر این بحران صحبت می‌کنیم. تمام مردم غزه نیازمند کمک هستند نه صرفا آنهایی که آسیب‌پذیر بودند. حالا بیش از ۲ میلیون نفر در غزه به کمک فوری نیاز دارند.

9-لوازم پزشکی، تجهیزات پزشکی، داروهای اساسی از جمله پاراستامول و آنتی‌بیوتیک‌ها که رو به اتمام است. کودکانی زیر پنج سالی داریم که به عفونت‌های حاد تنفسی مبتلا هستند. هجده هزار بیمار مزمن داریم. افرادی که به عنوان مثال به انسولین نیاز دارند. بنابراین فقط یک هفته دیگر ذخایر انسولین داریم و بعد از آن انسولین تمام می‌شود. من انسولین را مثال زدم. ذخیره لوازم پزشکی ما چندان طولانی نخواهد بود. در مورد برخی روزهای دیگر و در مورد برخی دیگر تا چند هفته دیگر ذخیره دارویی ما رو به اتمام است.

10- ما باید این امکان را فراهم کنیم، زیرا به عنوان یک آژانس بشردوستانه، اگر نتوانیم به سلامت در نوار غزه جا به جا شویم، نمی‌توانیم به مردم کمک‌رسانی کنیم. باید به یاد داشته باشیم که ۳۵ نفر از همکاران ما پیشتر در شرایط مختلف کشته شده بودند و شرایط امروز بسیار خطرناک است و حرکت در سراسر نوار غزه به هیچ عنوان ایمن نیست. بنابراین ما به کریدورهای بشردوستانه نیاز داریم. ما نیاز داریم که خشونت به پایان برسد تا بتوانیم عملیات کمک‌رسانی را به پیش ببریم.

11- هیچ کجای غزه امن نیست. هم در جنوب و هم در شمال و هم در منطقه میانی، حتی به تاسیسات خودمان هم صدماتی وارد شده است. تصمیم‌گیری درست برای مردم بسیار سخت است. بسیاری نمی‌توانند به راحتی از محلی به محل دیگر بروند؛ افراد مسن، زنان باردار، بیماران و آنها که در بیمارستان هستند. تعدادی از افراد در کما هستند. برخی باید دیالیز شوند و به دستگاه متصلند. آنها نمی‌توانند حرکت کنند. افرادی هستند که تکان نمی‌خورند چرا که نمی‌دانند باید کجا بروند. ما باید به یاد داشته باشیم که ۶۰۰ هزار نفر اکنون در پناهگاه‌های ما هستند و فضای بیشتری هم وجود ندارد. آنجا هم دیگر ظرفیتی برای میزبانی از افراد بیشتری وجود ندارد، بسیاری از آنها در حال حاضر در فضای باز می خوابند. بنابراین در جنوب هیچ ظرفیتی برای ادامه جذب افراد دیگر وجود ندارد.

12- در شرایط کنونی دانستن دقیق ارقام بسیار دشوار است. چرا که جابه جایی از جایی به جای دیگر دشوار است و ما به مکانیسم نظارتی مجهز نیستیم که بدانیم چه کسی مانده و چه کسی رفته است. اما چیزی که ما می‌دانیم این است که چه تعداد افراد در پناهگاه‌های ماهستند، ما پذیرای بیش از۶۰۰ هزار نفر در پناهگاه‌های خود هستیم. ۷۰ درصد این جمعیت در جنوب و در ناحیه میانی نوار غزه قرار دارند.[2]

بیانیه های بی خاصیت به درد مردم غزه نمی خورد

قلم عاجز است شرارت های دیگر صهیونیست ها را بیان نماید و یا به تصویر کشاند. سکوت مجامع بین المللی و همچنین بی تحرکی جامعه عربی که بعضا با ابراز تأسف و یا با بیانیه های بی خاصیت همراه است، قلب آدمی را به درد می آورد و این همه بی مسئولیتی چرا وازکجا نشأت می گیرد روح وروان انسان را خراش می دهد. امروز مردم غزه و مجاهدان مبارز فلسطینی نیازمند بیانیه نیستند. این بیانیه ها بی خاصیت نه تنها دردی از دردهای مردم غزه را دوا نمی کند بلکه نمک پاشیدن بر روی زخم ها آن ها است که روحشان را ملتهب و عواطف ایشان را در این مبارزه نابرابر تضعیف کرده و می کشد.

نشست اضطراری سران کشورهای عضو سازمان همکاری‌ اسلامی که دوروز پیش شنبه 20 آبان ماه 1402 با حضور سران و مقامات 57 کشور اسلامی و عرب در ریاض برگزارگردید. اگر آنچه در آن نشست و بیانیه پایانی منتشر گردید در حد حرف و بیانیه بماند در حق مردم غزه جفا شده است، قطا باید خروجی این نشست عملیاتی گردد و مثل متحدان بلوک غرب که با تمام جود و تجهیزات برای حمایت رژیم صهیونیستی به میدان آمده اند تا این رژیم فاشیست سفاک خون ریز سقوط نکند، کشورهای مسلمان هم باید در پشت سر مردم غزه و فلسطین قرار بگیرند و با رشادت و حضور تعیین کننده خود و با تمامی امکانات و تجهیزات آنها را در این میدان تنها نگذارند که اگر این مهم به دور از لفاظی و سیاسی کاری انجام پذیرد مسلما بلوک غرب عقب نشینی کرده و سگ دست آموز خود را از جنایات بیشتر باز می دارد وقلاده آن را به گردنش می اندازد تا بیش از این برای منطقه و جامعه بین المللی دردسرساز نشود.

در هرحال در این نشست که دیر هنگام آنهم پس از 37روز برگزار گردید حرف اول و آخر را ایران زد و اگر به آن عمل شود بلاشک رژیم کودک کش صهیونیستی- که دراین جنگ هیچ دستاوردی بدست نیاورده است جزکشتن و به خاک وخون کشیدن مردم غیرنظامی فلسطینی در غزه- با اربابانش تسلیم شده و آرامش و امنیت به فلسطین و منطقه باز خواهد گشت و این جنگ کثیف موقتا قطع خواهد شد.

رئیس جمهور ایران در سخنرانی خود در این اجلاس، 10 پیشنهاد را مطرح کرده است. ایشان ۱۰ پیشنهاد خود را برای حل بحران غزه از جمله توقف بمباران، خروج صهیونیست‌ها از غزه، رفع فوری محاصره، بازگشایی بی قید و شرط گذرگاه رفح و اعزام کاروان‌های حامل اقلام بشردوستانه مطرح کرد. مهم‌ترین پیشنهاد وی را شاید بتوان راهکار دولت فلسطینی از بحر تا نهر با رأی هر فلسطینی دانست. اگر این حق یعنی حق تعیین سرنوشت در فلسطین احقاق نشود و اسرائیل این رژیم جعلی از فلسطین اخراج نشود این درگیری‌ها ادامه خواهد یافت و چه بسا شاهد مسائل گسترده‌تری هم درآینده در این خصوص باشیم.

بازتاب و استقبال از مواضع محکم رئیسی در ریاض

در هرصورت کنشگران رسانه‌ای منطقه به دفاع قاطعانه رئیس‌جمهور ایران از حقانیت مردم فلسطین واکنش مثبت نشان دادند و از مواضع محکم رئیسی در ریاض استقبال گسترده نمودند. البته سخنرانی رئیس‌جمهور در «نشست مشترک سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب درباره غزه» که درریاض عربستان برگزار شد، بازتاب‌های بسیاری در میان فعالان سیاسی و رسانه‌ای منطقه داشته است. این بازتاب صرفاً به محافل رسمی یا رسانه‌ها محدود نشد، بلکه چهره‌های تأثیرگذار غیردولتی، اعم از فعالان سیاسی و اجتماعی را شامل می‌شد. این چهره‌ها، بویژه در شبکه‌های اجتماعی از سخنرانی رئیسی استقبال کرده و پس از مقایسه آن با سخنرانی دیگرسران حاضردراین نشست، آن را قوی‌ترین سخنرانی واعلام موضع ارزیابی کردند. مطابق برخی گزارش‌ها، در برخی از کشورهای عربی نظرسنجی‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی صورت گرفت، مشخص کرد که کاربران این کشورها سخنرانی آیت‌الله رئیسی را مؤثرترین و روشن‌ترین سخنرانی تشخیص داده‌اند.[3]

جان کلام این که امیدواریم یک بار هم شده دولت های اسلامی هم صدا با مردم خود وارد صحنه شوند و با نشان دادن قدرت بی پایان کشورهای اسلامی جلوی تجاوزات، نسل کشی و جنایات سبعانه و وحشیانه غیر انسانی رژیم سفاک جعلی و غیر مشروع صهیونیستی علیه این مردم مسلمان را بگیرند و دست از اعلام مواضع تبلیغاتی سیاسی و بیانیه های شعاری بی خاصیت بی مسئولیت غیرعملی بردارند و در همه ابعاد صادقانه به کمک مردم غزه و مجاهدان و مبارزان عزیز فلسطینی بشتابند.

دوشنبه: 22 / 08 / 1402- 28 ربیع الثانی 1445- 13 نوامبر 2023


1- Qatar Calls for Permanent Reopening of Rafah Crossing. . kayhan.ir. Monday 13 November 2023.

[2] - روایت یک مقام سازمان ملل از وخامت زندگی روزمره. یورونیوز. پنجشنبه 26 اکتبر 2023 / ۱۷:۳۹ .

[3] - استقبال گسترده از مواضع محکم رئیسی در ریاض. ایران:دوشنبه 21 آبان ماه 1402- شماره 8327.

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 32 تاريخ : پنجشنبه 25 آبان 1402 ساعت: 13:09