نگرانی آمریکا از شکست اسرائیل و پیروزی مقاومت

ساخت وبلاگ

نگرانی آمریکا از شکست اسرائیل و پیروزی مقاومت

اسدالله افشار

ارتش رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه13 دسامبر( 22آذر1402) اعلام کرد که 10 سرباز اسرائیلی از جمله یک سرهنگ ارشد که فرماندهی یک پایگاه پیشروی یک واحد پیاده نظام زبده را بر عهده داشت، روز سه شنبه در یک کمین در شمال غزه کشته شدند.

ایتزاک بن بساط، 44 ساله، رئیس تیم فرماندهی تیپ جولانی، روز سه شنبه در کمین مبارزان فلسطینی در محله شجاعیه غزه، پایگاه گروه های مقاومت فلسطین، کشته شد.

بن بساط ارشدترین افسرصهیونیستی است که از زمان آغاز تهاجم زمینی در اواخر اکتبر در غزه کشته شده است.

ارتش اسرائیل کشته شدن هشت سربازدیگرازجمله یک فرمانده هنگ جولانی[1]، دوفرمانده گروهان،یک فرمانده دسته، یک فرمانده گروهان و سه سرباز رزمی را در شمال غزه تأیید کرد.

از اواخر اکتبر تاکنون 115 نظامی صهیونیست کشته شده اند، در حالی که بیش از 300 نظامی در حمله 7 اکتبر ( شنبه 15 مهر1402) حماس کشته شده اند.

براساس اطلاعات جدیدی که ارتش اسرائیل روز سه شنبه 12 دسامبر( 21 آذر1402) منتشر کرد، از میان تلفات اسرائیل از زمان آغاز تهاجم، 20 نظامی صهیونیست بر اثر آتش به اصطلاح دوستانه[2] و حوادث دیگر جان باختند.

ارتش گفت که بیشتر این سربازان به دلیل شناسایی اشتباه در حملات هوایی، گلوله باران تانک و تیراندازی کشته شدند.

کشته شدن این سربازان در کمین روز سه شنبه موجی از واکنش های سیاستمداران ارشد اسرائیلی را برانگیخت.

ایتامار بن گویر، وزیر امنیت افراطی اسرائیل روز چهارشنبه در صفحه رسمی خود در فیس بوک نوشت: صبح سخت با اخبار تهدیدآمیز.

نگرانی و وحشت رییس جمهور آمریکا از شکست اسرائیل و پیروزی مقاومت

جوبایدن؛ رئیس جمهور جانی صهیونیسم مسلک حامی رژیم جعلی و غاصب اسرائیل؛ طی سخنرانی در یک همایش انتخاباتی در بامداد چهارشنبه مطالبی را بیان داشته که حاکی از نگرانی وی نسبت به شکست اسرائیل و پیروزی مقاومت و مردم فلسطین می باشد که بنا بر اهمیت سخنانش به برخی از آن ها در زیر اشاره می گردد:

1- امنیت یهودیان به معنای واقعی کلمه در خطر است.

2- اسرائیل در حال از دست دادن حمایت جهانی خود به دلیل «بمباران بی‌رویه» غزه است. ( این شدیدترین انتقاد جو بایدن از رهبری رژیم صهیونیستی تاکنون است)

3-کابینه کنونی، افراطی‌ترین کابینه در تاریخ اسرائیل بوده و ما باید اسرائیلی‌ها را به گونه‌ای متحد کنیم که راهکار دو دولتی را انتخاب کنند. من از کنگره خواستم که از اسرائیل حمایت بیشتری کند.

4- اشتباهاتی را که ما در۱۱ سپتامبر مرتکب شدیم، تکرار نکنید. انجام بسیاری از کارها مانند اشغال افغانستان هیچ توجیهی نداشت.

5- نتانیاهو نمی‌تواند بگوید که در آینده اصلاً کشور فلسطینی وجود ندارد. نتانیاهو دوست خوبی است، اما من فکر می‌کنم او باید تغییر کند و با این دولت در اسرائیل، حرکت برای او دشوار است.

6- اگر اسراییل نبود، باید یکی را اختراع می‌کردیم. امنیت مردم یهود و امنیت اسرائیل به عنوان یک کشور مستقل یهودی به معنای واقعی کلمه در خطر است، اما تعهد ما به اسرائیل تزلزل‌ناپذیر است.

7- این ترس واقعی در سراسر جهان وجود دارد که آمریکا به دلیل حمایت از اسرائیل، جایگاه اخلاقی خود را از دست بدهد. نتانیاهو باید برای تقویت تشکیلات خودگردان فلسطین گام بردارد».

8- «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی باید به تقویت و ایجاد تغییرات در کابینه بپردازد تا راه حل طولانی مدت برای درگیری میان اسرائیل و فلسطینیان حاصل شود.[3]

در پاسخ به اظهارات بایدن ، وزیر ارتباطات اسرائیلی و عضو حزب لیکود نتانیاهو ، شلومو کاری ، روز سه شنبه نوشت: "هیچ کشور فلسطینی در اینجا وجود نخواهد داشت. ما هرگز اجازه نخواهیم داد که یک کشور دیگر بین اردن [رودخانه] و دریا برقرار شود. "ما هرگز به پیمان اسلو برنخواهیم گشت."[4]

رد ادعای اسرائیل از سوی حماس

رژیم اشغالگراسرائیل ادعا کرده است که 5000 مبارز، از مجموع 30،000 از تیپ های قسام ، در دو ماه گذشته درجنگ کشته شده اند. اما عضو ارشد حماس گزارش هایی را مبنی بر اینکه گردان های غزه این گروه به میزان قابل توجهی شهید شده اند، رد کرده و آن را خبر جعلی روحیه بخش برای نظامیان رژیم صهیونیستی خوانده است.

یک منبع فلسطینی، نزدیک به رهبری سیاسی حماس می گوید؛ تعداد تلفات در بین مبارزان قسام "بسیار کم"

و زیر10 درصد است. "قسام یک جنبش نظامی با یک ساختار متمرکز است. قسام یک حلقه سازمانی است و ما نشنیده ایم که نیروهای مرکزی به جز برخی از فرماندهان که به دلیل درگیری ها درخارج از تونل ها بودند، تلفات جدی متحمل شده باشند.

اظهارات این منبع چند روز پس از آن صورت گرفت كه نیروهای اسرائیلی تعداد زیادی از غیرنظامیان فلسطینی را كه در نزدیکی دو مدرسه سازمان ملل متحد در بیت لاهیا در نوار غزه شمالی قرار داشتند، دستگیر كردند.

ارتش صهیونیستی بدون این که شواهدی ارائه دهد، بارها و بارها ادعا کرده است، که بین 10 تا 15 درصد از مردان دستگیر شده متعلق به حماس است.

چشم خاورمیانه[5] گفت که لیستی از نام ها ، سنین و حرفه های بسیاری از کسانی که بازداشت شده اند به دست آورده است. برخی از دانشگاهیان، روزنامه نگاران، معلمان مدارس سازمان ملل، دانش آموزان مدرسه، کارگران یقه آبی و کارمندان با مقاومت فلسطین هستند.

اسرائیلی ها اعتراف کرده و می گویند پس از حمله گروه فلسطینی در 7 اکتبر به بخش جنوبی سرزمین های اشغالی؛ 1200 صهیونیست کشته شدند.

از آنجا که اسرائیل حمله زمینی خود را به غزه در تاریخ 28 اکتبر آغاز کرد ، حماس از کمین های زیر زمین و حملات سریع علیه تانک های اسرائیلی ، وسایل نقلیه نظامی و گشت زنی استفاده کرده و حداقل 105 سرباز صهیونیست را کشته است.

ابواوبیدا، سخنگوی تیپ های قسام( Qassam)، روز یکشنبه گفت که مبارزان این گروه در10 روز اول پس ازپایان آتش بس با اسرائیل درتاریخ 1 دسامبر،180 وسیله نقلیه نظامی اسرائیل به طورکامل نابود یا آسیب دیده اند.

یکی دیگر از منابع فلسطینی نزدیک به حماس که تا سال 2021 با این گروه در جنگ بوده، می گوید که مبارزان قسام درگیر جنگ های شهری بودند که یادآور جنگ های خانه به خانه ای است که در سال 2004 در شهر فلوجه عراق با آمریکا صورت گرفته است.

این منبع گفت: "آنچه اکنون در غزه اتفاق می افتد نوعی جنگ چریکی است."

این منبع می گوید: "بسیج نیروهای هزاران نفری برای این جنگ غیر ضروری و خطرناک است. برای عملیات چریکی، تیم های سریع و چند نفره کافی هستند. این تیم ها از نظر اهداف بسیار مهم هستند و می توانند تلفات را به حداقل رسانند. "

حماس نسبت به گذشته قوی تر شده است

به گفته تحلیلگران، حماس از سال 2008 ، هنگامی که برای اولین بار با اسرائیل روبرو شد ، قوی تر شده است. در آن زمان ، تیپ های مبارز قسام را در کنار 2،000 سرباز رزمی اختصاصی به میدان می بردند. اکنون ، طبق گفته ارتش صهیونیستی، این تعداد 30،000 مبارز را جمع کرده و دارای زرادخانه ای از هواپیماهای بدون سرنشین( پهپادها) و موشک است.

حماس برای تبدیل موشک های گنگ[6] به سلاح های دقیق هدایت شده، بسیار تلاش نموده و حتی یک هواپیمای بدون سرنشین زیر آب ساخته است.

این گروه همچنین موشک های ضد هوایی شانه خود را تهیه می کند، که به گفته آنان می تواند هلیکوپترهای اسرائیلی و موشک های ضد تانک را شکار کند.

از اوایل دهه 2000 ، حماس از شبکه گسترده ای از تونل های مستحکم استفاده کرده است تا به مبارزان کمک کند تاآنان بتوانند با این شیوه جنگی اول در برابر حملات اسرائیل مقاومت کنند و دوم از این طریق ضرباتی بر نظامیان اسراییلی وارد سازند.[7]

تونل‌های حماس باعث حیرت و شگفتی سران نظامی اسرائیل

در مقاله فارن پالیسی که به قلم "هریس شین" نوشته شده از تونل های حماس به عنوان یک تاکتیک خاص حماس برای مبارزه با رژیم صهیونیستی اشاره شده و عنوان شده است که سران نظامی اسرائیل با تمام ادعاها هنوز نتوانسته اند در خصوص این تونل ها حتی در مورد تعداد و مصالح ساختمانی آنها- اطلاعات دقیقی به دست آورند.

این مقاله می‌نویسد: اسرائیل تهاجم خونین خود به غزه را آغاز کرد تا مانع شلیک موشک به شهرهای بزرگ خود مانند تل آویو شود. اما بزرگترین چالش برای ارتش مدعی و لاف زن اسرائیل، از زمین است ،نه در هوا: شبکه پیچیده ای از تونل های حماس که مقامات امنیتی اسرائیل را شگفت زده کرده ، باعث مرگ (هلاکت) تعداد زیادی از نظامیان اسرائیل شده ، و ترس را به دل بسیاری از اسرائیل ها ریخته است.

مقامات ارتش، اطلاعات، و سیاسی اسرائیل سال ها است که می دانند مبارزان حماس از طریق تونل های زیر زمینی از غزه به داخل اسرائیل نفوذ می کنند. یک سخنگوی ارتش اسرائیل در ماه جاری گفت: فقط در 18 ماه گذشته ارتش چهار تونل را کشف کرده بودند ، قبل از آغاز تهاجم زمینی فعلی اسرائیل. اما در مصاحبه ها، مقامات فعلی و سابق اسرائیلی گفتند که ارتش و اطلاعات میزان عملیات زیرزمینی حماس را تشخیص ندادند، و رهبران سیاسی اسرائیل هم برای مقابله با تهدیدی که به مسئله اصلی اسرائیل در جنگ غزه تبدیل شده است و به طور بالقوه بزرگترین شکست اطلاعاتی اسرائیل در طی سال های اخیر محسوب می شود هم نتوانستند کاری صورت دهند.

یک مقام ارشد اسرائیلی،که خواست نامش فاش نشود، گفت: تاکنون ارتش تونل های به مراتب بیشتری - بیش از 40 مورد ازآنچه که اسرائیل قبلا تصورمی کرد وجود داشته باشد،کشف کرده است.این تعداد تعجب برانگیز بود، پیچیدگی شبکه تونل ها نیز همینطور. مقامات کنونی و سابق اسرائیل گفتند که سران اطلاعاتی و سیاسی اسرائیل می دانستند که تونل با بتن مستحکم شده و فضایی برای ذخیره سلاح و مواد غذایی دارند. اما تحلیلگران اطلاعاتی اسرائیل و رهبران سیاسی نمی دانستند که این تونل ها به اندازه کافی وسیع است که چند رزمنده حماس می توانند همزمان داخل تونل حرکت کرده و وارد اسرائیل شوند ، آنها نمی دانستند چند تونل به سرزمین های اشغالی ( اسرائیل) ختم می شود.[8]

روزنامه انگلیسی «فایننشال‌تایمز» در گزارشی به گستردگی شبکه تونل‌های زیرزمینی حماس در غزه پرداخت و به نقل از منابع آگاه در ارتش اسرائیل مدعی شد که شبکه تونل‌هایی که برآورد می‌شود بزرگ‌تر از شبکه قطارهای زیرزمینی (مترو) لندن است، به رهبران ارشد و اعضای حماس این امکان را می‌دهد تا در آن پناه بگیرند و تصور می‌شود که اکثر آن‌ها تقریباً از هشت هفته حمله بی‌امان رژیم صهیونیستی در زیرزمین جان به دربرده‌اند.

یکی از مقام‌های سابق امنیتی اسرائیل مدعی شده است که واژه «تونل» برای آن‌چه که حماس در زیر غزه ایجاد کرده، منصفانه نیست و به جای آن از عبارت «شهرهای زیرزمینی» استفاده کرد.

فایننشال‌تایمز ادامه داد که یوچوود لیفشیتز اسیر ۸۵ ساله‌ای که حماس در ماه اکتبر او را آزاد کرد، گفته که شبکه تونلی حماس، یک «تار عنکبوت» استادانه است که چندین کیلومترطول دارد و «سالن‌های بزرگی‌» دارد که گنجایش ۲۵ نفر را دارد.[9]

لازم به ذکراست تل‌آویواز سال ۲۰۱۶، ۳۲۰ میلیون دلارکمک نظامی آمریکا را برای تقویت وتوسعه تکنیک‌های ضدتونل دریافت کرد اما با این‌حال هیچ راه‌حل قطعی برای مقابله با این تونل‌ها ارائه نکرده است.

"هریس شین" در فارن پالیسی این سئوال را با "گیورا ایلاند" ژنرال بازنشسته ارتش اسرائیل (IDF) که از سال 2004 تا 2006 به عنوان مشاور امنیت ملی اسرائیل فعالیت کرده است مطرح می کند که چرا اسرائیل با علم به تهدید آمیز بودن تونل های حماس آنها را نابود نمی‌کند؟

ایلاند پاسخ می دهد سیاست این اجازه را نمی دهد. تصورکنید اگر ما چنین عملیاتی را شروع کنیم چه اتفاقی می افتاد.اسرائیل همین حالا برای پایان دادن به تجاوز غزه از سوی افکار عمومی دنیا وکشورهای جهان تحت فشاراست."

شنبه: 25 / 09 / 1402- 2 جمادی الثانی 1445- 16 دسامبر 2023


[1] - تیپ جولانی یا تیپ گولانی تیپ پیاده‌نظام نیروی زمینی اسرائیل است، که زیرمجموعه لشکر ۳۶ زرهی گاش می‌باشد و تحت امر فرماندهی شمالی اسرائیل فعالیت می‌کند. جولانی یکی از ۵ تیپ پیاده‌نظام نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) است. نماد آن درخت زیتون سبز در پس زمینه زرد است و سربازان آن کلاه بره قهوه‌ای بر سر می‌کنند. تیپ گولانی یکی از پیراسته‌ترین واحدهای پیاده‌نظام در ارتش اسرائیل است. این تیپ از پنج گردان تشکیل شده‌است. این تیپ در ۲۲ فوریه ۱۹۴۸ در طی جنگ ۱۹۴۸ اعراب و اسرائیل تشکیل شد، زمانی که تیپ لیوانونی در جلیل به تیپ اول گولانی و تیپ دوم کارملی تقسیم گردید. تیپ گولانی از آن زمان در کلیه جنگ‌های بزرگ و تقریباً تمام عملیات‌های اصلی، از جمله بحران سوئز، جنگ شش‌روزه، جنگ فرسایش‌زا، عملیات انتبه، جنگ یوم کیپور، جنگ‌های ۱۹۷۸ جنوب لبنان، ۱۹۸۲ لبنان، اسرائیل و لبنان (۲۰۰۶) و عملیات‌های مختلف در طول انتفاضه فلسطین شرکت کرده‌است. سه نفر از فرماندهان آن؛ مردخای گور، گبی اشکنازی و گادی آیزنکوت رئیس ستاد نظامی اسرائیل می‌باشند و بسیاری از آن‌ها به درجه آلوف (سرلشکر) رسیده‌اند.

[2] - به گلوله ای که براثر آن نیروهای خودی یا نیروهای هم‌پیمان به‌صورت اتفاقی یا اشتباهی کشته یا زخمی شوند اصطلاحاً آتش خودی یا آتش دوستانه (Friendly fire) گفته می‌شود. آتش خودی نوعی از تلفات جانبی است که در آن آسیب، ناخواسته و در پی شلیک‌ها و حملات به نیروهای خودی وارد می‌شود. تلفات بر اثر آتش خودی ممکن است به خاطر شناسایی اشتباه هدف به عنوان دشمن، یا بر اثر بی‌دقتی یا اشکالات فنی رخ بدهد. تلفات حین تمرین نظامی نیروهای خودی، برای نمونه در جریان تمرینی موسوم به خشم شب، جزئی از تلفات آتش خودی به‌شمار نمی‌آید. اثرات آتش خودی تنها مادی نیست بلکه تأثیر منفی زیادی بر روحیه سربازان دارد. در صورت بروز چنین وضعیت یا ادامه آن، نیروهای نظامی ممکن است شایستگی فرمانده خود را زیر سوال ببرند. به طور معمول، شناسایی علل آتش خودی و جلوگیری از تکرار حادثه از طریق آموزش، تاکتیک‌های مختلف و بهبود فناوری در زمره تلاش‌هایی است که فرماندهان نظامی پس از بروز چنین رویدادهایی در پیش می‌گیرند.

[3] - دنیای اقتصاد: چهارشنبه 22 آذر ماه 1402- شماره 5898. خبرگزاری فارس: سه شنبه 21 آذر ماه 1402 / ۲۱:۴۰

[4] - پیمان اسلو، یا توافق سازش معروف به اسلو، به پیمانی اطلاق می‌گردد که میان سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) و رژیم جعلی صهیونیستی در سال ۱۹۹۳ میلادی منعقد شد. در این معاهده یاسر عرفات رئیس وقت سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) تحت نظارت بیل کلینتون رئیس جمهور آمریکا به امضای این توافق سازش با اسحاق رابین نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تن داد. این توافق سازش با ادعای حل منازعه فلسطین-اسرائیل، در یک چارچوب زمانی مشخص، و به رسمیت شناختن دوجانبه حق موجودیت و تشکیل کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ امضا شد؛ اما متاسفانه پس از این پیمان هم، رؤیای تشکیل کشور فلسطین محقق نگردید و شهرک‌سازی و یهودی‌سازی قدس بیشتر شد. این توافق ثابت کرد، مذاکره با رژیم صهیونیستی، راهکار درستی نیست. این توافق در محوطه کاخ سفید به امضای عرفات و اسحاق رابین رسید، اما به دلیل آن‌که مذاکرات محرمانه این توافقنامه در اسلو پایتخت نروژ بین تیم ساف به ریاست احمد قریع و تیم رژیم صهیونیستی با نظارت شیمون پرز و رابین صورت گرفته بود، توافق‌نامه اسلو نامگذاری شد. مفاد این توافقنامه عبارت بود از: 1- به رسمیت شناختن متقابل: سازمان آزادیبخش فلسطین اعلام کرد حق موجودیت رژیم صهیونیستی را به رسمیت می شناسد، رژیم موقت نیز این سازمان را به عنوان نماینده قانونی مردم فلسطین به رسمیت شناخت. (گروههای فلسطینی این شناسایی را قبول ندارند). 2- ایجاد خودگردانی در فلسطین: بر سر ایجاد یک حکومت خودگردان فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه طی یک دوره انتقالی حداکثر پنج ساله، توافق شد. 3- اجرای تدریجی: توافق شد که توافقات بتدریج اجرا شود، به این ترتیب که مرحله نخست با خروج رژیم اشغالگر اسرائیل از شهرهای جنین و اریحا آغاز شود. 4- مذاکرات درباره مسائل نهایی: توافق شد که مذاکرات بین دو طرف در مورد مسائل نهایی مانند بیت المقدس، آوارگان فلسطینی، مرزها و شهرک‌ها در سال سوم مرحله انتقالی آغاز شود که هیچ یک انجام نشد و تل‌آویو قدس را پایتخت خود می‌داند و هرگز حاضر نیست آوارگان به فلسطین برگردند.

[5] - میدل ایست آی (Middle East Eye)، به معنی چشم خاورمیانه، درگاه خبری آنلاینی است که به گزارش رویدادهای خاورمیانه می‌پردازد. میدل ایست آی به نقل از وبگاه رسمی‌اش، «سازمان خبری برخط و از لحاظ مالی مستقلی است که از فوریه۲۰۱۴ آغاز به کار کرده است.» هدفش آن است که به رسانه اصلی درباره خاورمیانه مبدل شود و مخاطبانش را کسانی می‌داند که در خاورمیانه یا همان اطراف زندگی می‌کنند و عمیقاً به سرنوشت آن بها می‌دهند. سردبیر آن دیوید هرست، از نویسندگان ارشد سابق روزنامه گاردین است. مقر آن در لندن است و علاوه بر ۲۰ کارمند تمام‌وقتش، از روزنامه‌نگاران مستقل نیز کمک می‌گیرد. برخی ادعا می‌کنند که میدل ایست آی گزارش‌هایی در حمایت از اخوان‌المسلمین منتشر کرده و علی‌رغم انکار سردبیرش، احتمالاً با دولت قطر (که خود حامی اخوان‌المسلمین و حماس می‌باشد) مرتبط است.

[6] - گاردین نوشت: بر اساس گزارش سی ان ان، یک ارزیابی جدید اطلاعاتی آمریکا نشان می دهد که نزدیک به نیمی از مهمات هوا به زمینی که اسرائیل در جنگ با حماس از ۷ اکتبر در غزه استفاده کرده است، هدایت نشده بوده اند که به آنها بمب های گنگ می‌گویند. این ارزیابی که توسط دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا گردآوری شده و توسط سه منبعی که آن را دیده اند به سی ان ان تشریح شده است، می گوید: حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد از ۲۹۰۰۰ مهمات هوا به زمینی که اسرائیل استفاده کرده است، هدایت نشده بوده است. مهمات غیر هدایت‌شونده معمولاً دقت کمتری دارند و می‌توانند تهدید بزرگ‌تری برای غیرنظامیان به‌ویژه در چنین منطقه پرجمعیتی مانند غزه باشند. سرعت استفاده اسرائیل از بمب های گنگ ممکن است در افزایش تعداد کشته های غیرنظامی نقش داشته باشد. گفتنی است آمریکا اصلی‌ترین حامی و تامین کننده سلاح‌های اسرائیل است که به آنها مردم غزه را می‌کشد. آمریکا همچنین اصلی ترین مانع برای عدم آتش بس در غزه است که این موضوع را با وتوی قطعنامه شورای امنیت ثابت کرد.

7- Top Israeli Commanders Killed in Gaza Ambush. Kayhan Group of Newspapers. Saturday 16 December 2023.

[8] - باشگاه خبرنگاران جوان: 13 مرداد ماه 1393/ ۱۳:۴۱

[9] - جامعه خبری تحلیلی الف: سه شنبه 14 آذر ماه 1402 / ۱۷:۰۵

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 25 تاريخ : دوشنبه 27 آذر 1402 ساعت: 16:24