چگونه می توانیم سال جدید را جشن بگیریم؟

ساخت وبلاگ

چگونه می توانیم سال جدید را جشن بگیریم؟

اسدالله افشار

کریسمس یکی از بزرگترین جشن ها در دنیا است که برای گرامیداشت آن تعطیلات ویژه ای در جهان در نظر گرفته شده است. این جشن برای مسیحیان اهمیت عمیقی دارد، میلیون‌ها غیر مسیحی نیز در این جشن‌ها شرکت می‌کنند و خانه‌های خود را با درخت‌های کریسمس تزئین می‌کنند و با روحیه مفرح و شادی در این جشن مشارکت می نمایند.

با این حال، کریسمس امسال نسبت به سال‌های گذشته بسیار متفاوت است. مسیحیان سراسر جهان با وحشت نظاره گر این هستند که فلسطین، که به عنوان مهد مسیحیت شناخته می شود، در یکی از سیاه ترین دوران خود قرار دارد. کیان و هستی این قدیمی ترین جامعه مسیحی در جهان که در نوار محاصره شده غزه قراردارد در جدی تهدید می شود اما با همه فشارها و مصایب مردم مقاومت کرده، تسلیم نشده و با صهیونیست ها مبارزه کرده و دست و پنجه نرم می کند.این ایام تلخ توسط اقدامات رژیم جعلی غاصب کودک کش تا بن دندان مسلح اسرائیل با حمایت مستقیم آمریکا و متحدانش به وجود آمده است.

به گزارش میدل ایست آی، یک مسیحی فلسطینی که در بحبوحه بمباران های گسترده اسرائیل علیه غزه چندین خویشاوند خود را از دست داده و داغ عزیز دیده و متحمل این مصیبت شده است، گفت: ما یکی از قدیمی ترین جوامع مسیحی در جهان هستیم و اکنون با شرارت های رژیم افراطی صهیونیسم بین الملل، با خطر نابودی روبرو هستیم.

پیش از حمله اسرائیل در 7 اکتبر، تخمین زده می شد که حدود 1000 مسیحی در غزه ساکن بودند. با این حال، با توجه به تلفات سرسام آور بیش از 20000 فلسطینی که در جریان حملات بی امان اسرائیل کشته شدند. کسانی که ممکن است از حملات اسرائیل در غزه جان سالم به در ببرند، در شرایطی نیستند که کریسمس را جشن بگیرند. حتی پناه بردن به کلیساهای غزه - پناهگاه های امن طبق قوانین بین المللی - تضمینی برای بقا نیست، چه رسد به فرصتی برای بزرگداشت تولد پیامبر گرامیشان حضرت عیسی مسیح(ع).

مسیحی فلسطینی در مصاحبه با یک رسانه آمریکایی که فلسطین را پوشش می دهد، بازگو کرد: "من خانه ام را ترک کردم و به کلیسا پناه بردم و معتقد بودم که این کلیسا یک پناهگاه امن است. فرزندانم در داخل ساختمان خوابیدند. ناگهان موشکی از یک هواپیمای جنگی به ساختمان اصابت کرد. من هنوز در ناباوری هستم که فرزندانم را از دست داده ام؟ احساس می کنم یک کابوس بی پایان است. آمریکا و اسرائیل جان فرزندان من را در حالی که در یک مکان عبادت خوابیده بودند، گرفتند.

روایت دلخراش دیگری از نوار غزه در هفته‌های اخیر منتشر شد، جایی که دو زن مسیحی که در کلیسای کاتولیک غزه پناه گرفته بودند قربانی گلوله‌های مرگبار یک تک تیرانداز اسرائیلی شدند. اسقف قدس لاتین در اطلاعیه ای دردناک اعلام کرد: «ناهیده و دخترش سمر در حالی که در راه پناه بردن به صومعه خواهر بودند، هدف گلوله قرار گرفتند و کشته شدند. لازم به ذکر است که یکی در حین تلاش برای نجات دیگری کشته شد».

قتل و کشتار عمدی ارتش اسرائیل واکنش تأسف برانگیز پاپ فرانسیس را به همراه داشت و او این اقدامات «تروریستی» صهیونیست ها را محکوم کرده و اظهار داشت: «این کاری است که جنگ ها انجام می دهند. اما در اینجا ما فراتر از جنگ ها رفته ایم. این جنگ نیست این تروریسم است.»

در فاصله 73 کیلومتری از غزه، وضعیت مسیحیان ساکن بیت لحم[1]، زادگاه عیسی، تصویری به همان اندازه ناراحت کننده را به تصویر می کشد. مسیحیان 70 سال پیش که زمانی 86 درصد از جمعیت شهر را تشکیل می دادند، اکنون با مهاجرت نگران کننده ای از سرزمین تاریخی خود روبرو هستند. محیط آرام و ملایمی که جشن کریسمس امسال را مشخص می‌کند، این نگرانی را برمی‌انگیزد که جمعیت مسیحی بیت‌لحم، که اکنون تنها 18 درصد است، ممکن است در آینده به روند کاهشی خود به خاطر عدم امنیت که ناشی از شرارت های صهیونیست ها می باشد، ادامه دهد.

مسیحیان در سرزمین های اشغالی در حالی که در کنار هموطنان فلسطینی تحت سلطه شهرک نشینان و رژیم صهیونیستی، ظلم و آزار را تحمل می کنند، تمرکز خود را به سمت بحران عمیق تر هموطنان خود در غزه سوق داده اند.

برخلاف جشن‌های شاد و درخشان کریسمس سال‌های گذشته، مسیحیان فلسطینی در بیت‌لحم تصمیم برلغو تمام جشن‌ها گرفته‌اند، از جمله اقدام بی‌سابقه آنان در کنار گذاشتن نورافشانی مرسوم درخت‌های کریسمس که از سنت‌های فلسطینیان مسیحی از زمان نکبت 1948 بوده است.

کشیش مونتر اسحاق، کشیش کلیسای لوتری کریسمس در بیت لحم، گفت: "اگر مسیح امروز متولد می شد، او در میان دود و آتش و خون و آوار و ویرانه ها و گلوله باران های رژیم سفاک خون آشام اسرائیل متولد می شد."[2]

چگونه می توانیم سال جدید را جشن بگیریم؟

مقامات محلی در شهر اشغال شده شهر رام الله، درخت کریسمس امسال را با تزیینات مناسب ایام جنگی در نمایشی از همبستگی با نوار غزه جایگزین کرده اند که از 7 اکتبر تحت حملات صهیونیستی بی امان قرار گرفته است.

ایسا قصاسا، رئیس شهرداری رام الله، در سخنرانی گفت:"ما کریسمس را ازرام الله جشن می گیریم زیرا دردهای غزه را احساس می کنیم."

وی افزود: "چگونه می توانیم سال جدید را جشن بگیریم در حالی که بیش از 20،000 فلسطینی جان خود را از دست داده و ده ها هزار نفر در این جنگ زخمی شدند."

"کریسمس چراغ امید و خوش بینی و امید به آینده ای بهتر است. فلسطین بسیاری از پسران ، بزرگان و فرزندان خود را از دست داده است. "

وی گفت: "امسال تصمیم گرفتیم درخت کریسمس را با یک مدل از یک اتاق ویران جایگزین کنیم. اگر امروز مسیح به دنیا می آمد ، او ممکن بود در این اتاق یا در هر یک از خانه هایی که در غزه آسیب دیده اند متولد می گردید."

مسیحیان فلسطینی تصمیم گرفته اند درمیان شعله های آتشین جنگ که از سوی رژیم سفاک خون آشام اسرائیل علیه مردم غزه در نوار غزه ادامه دارد؛ امسال جشن های کریسمس خود را به آیین های مذهبی اختصاص دهند.

مسیحیان در نوار غزه در نیمه شب ماس، که یک مراسم ویژه مذهبی است و در نیمه شب در شب کریسمس در کلیسای خانواده مقدس در مجتمع صومعه لاتین در مرکز انکلاو برای بزرگداشت تولد مسیح برگزار شد، شرکت کردند.

آنتوان ایاد، یکی از شرکت کنندگان در مراسم ویژه مذهبی، به آنادولو گفت که جشن کریسمس امسال "فقط به آیین های مذهبی اختصاص دارد.

کریسمس یک اتفاق شاد برای ما است ، اما امسال متفاوت است. ما با بدترین فاجعه بشردوستانه در نتیجه از اقدامات گستاخانه و وقیحانه رژیم نامشروع اسرائیل در غزه با شهادت و زخمی شدن مردم و تخریب اماکن مسکونی و اماکن مذهبی و زیارتی از جمله کلیسا ها روبرو هستیم .

وی توضیح داد: ما پس از آنكه ارتش فاشیست اسرائیل حدود دو ماه پیش كلیسای سنت پورفیروس را در محله زیتون بمباران كرد؛ در پناهگاه كلیسا مردمی را که به کلیسا پناه آورده بودند از دست دادیم.

آنتوان ایاد، گفت: "غم و اندوه قلب ما را احاطه کرده ، و ما از جهانیان می خواهیم تا به ما در غلبه بر وحشت از این جنگ کمک کنند." [3]

سه شنبه: 5 / 10 / 1402- 12 جمادی الثانی 1445- 26 دسامبر 2023


[1] - بِیتْ‌لَحْم یا بِیتْ‌لِحِم (به عبری: בֵּית לֶחֶם بِت لِخِم به‌معنای خانه نان) (به عربی: بَیتْ لَحْم) شهری در فرمانداری بیت‌لحم در مرکز کرانه باختری رود اردن است که زیرنظر تشکیلات خودگردان فلسطینی اداره می‌شود. این شهر قطب فرهنگی و صنایع جهانگردی در حکومت خودمختار فلسطینی به‌شمار می‌رود.

بیت‌لحم اهمیت ویژه‌ای برای مسیحیان دارد، زیرا محل تولد عیسای ناصری است. این شهر چندین کلیسا را در خود جای داده است که یکی از مهم‌ترین کلیساهای موجود کلیسای مهد، باور می‌رود مسیح در آنجا متولد شده که سال ۳۳۰م توسط فلسطینیان باستان ساخته شده است. شهر بیت‌لحم در ۱۰ کیلومتری جنوب اورشلیم و در ارتفاع ۷۶۵ متری از سطح دریا، یعنی ۳۰ متر بالاتر از سطح زمین در اورشلیم قرار گرفته است. نزدیک ترین راه دسترسی به بیت‌لحم از دنیای خارج، دروازه دمشق در اورشلیم است. این دروازه حدود ده کیلومتر با بیت‌لحم فاصله دارد. در بیت‌لحم یکی از کهن‌ترین اجتماعات مسیحی ساکن بوده اند.اما اکنون بیشتر ساکنان مسلمان اند و کوچ اقلیت مسیحی نیز در سال‌های اخیر به دلایل سیاسی-اقتصادی و نتایج منفی محدودیت‌های اعمالی از سوی اسرائیل به کرانهٔ باختری، شتاب گرفته است. این شهر ارزش شایانی برای مسیحیان جهان دارد. بر پایه متون مذهبی مسیحی، شهر بیت‌لحم زادگاه عیسی مسیح است. همچنین مقبره راحیل، همسر یعقوب نیز که یکی از اماکن مقدسه یهودیت است نیز در ورودی شمالی این شهر قرار دارد و توسط نیروهای اسراییلی محافظت می شود. بیت لحم همچنین خانه یکی از بزرگ‌ترین اجتماعات مسیحی فلسطینی در خاورمیانه است. گفته می‌شود که بیت لحم «بزرگ‌ترین جامعه مسیحی خاورمیانه» را دارد.

2- Zarfam. Soheila. Bloody Christmas. Translator: Asadollah Afshar. Tehran Times (TT ). December 25, 2023 - 21:35

3- Christmas Trees Replaced With Wreckage in Solidarity With Gazans . Translator: Asadollah Afshar. Kayhan.ir. Tuesday 26 December 2023

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 37 تاريخ : جمعه 8 دی 1402 ساعت: 15:31