انتخابات دورازدهم؛ فرصت تاريخي اصلاح نهاد قانون‌گذاري

ساخت وبلاگ

انتخابات دورازدهم؛ فرصت تاريخي اصلاح نهاد قانون‌گذاري

اسدالله افشار

وحدت و حضور پر شور مشارکت بالای مردم در انتخابات روزجمعه یازدهم اسفند ماه سال جاری مهم و از اهمیت ویژه ای برخوردار است که می تواند پیام های تأثیرگذار داخلی و بین المللی در پی داشته باشد. نگاه منطقی و عقلانی به موضوع انتخابات پیش رو ما را به این نکته توجه می دهد که تحریم و عدم مشارکت در انتخابات نه تنها هیچ تأثیر مثبتی در وضعیت ما و حل مشکلات کشور ندارد بلکه به یک معنای عمیق ترقطعا آثار منفی و مخرب داخلی وخارجی آن می تواند برای ایران عزیزترازجانمان از دو بُعد امنیت ملی و منافع ملی خطرآفرین، چالش برانگیز و بحران ساز باشد.

درک این نکته مهم در شرایط حساس امروز منطقه؛ ما را مجاب می کند برای آن که تمام توطئه‌های براندازی علیه جمهوری اسلامی ایران را خنثی کنیم و با قدرت و اقتدار در گام دوم انقلاب به قله های رشد و پیشرفت و توسعه نزدیک شویم؛ چاره ای جز مشارکت حداکثری وحدت آفرین در عرصه انتخابات 11اسفند ماه سال جاری نداریم و لذا مردم با توجه به گلایه ها، مطالبات بحق، انتقادات بجا، کاستی ها، مشکلات عدیده اقتصادی و ناکارآمدی نامدیران ناکاربلد لمپن بخش هایی از حاکمیت، در این روز به حکم شرکت در یک امر واجب بزرگ و حماسی، هوشیارانه وارد صحنه خواهند شد و با مشارکت حداکثری خود و با انتخاب افراد پاک متخصص متعهد دلسوز و شایسته عاشق سربلندی ایران،مطالبه گری ها خودرا درجهت تحقق تحول خواهی ها و اصلاحات در چارچوب قانون اساسی، دنبال و به سرانجام خواهند رساند.

حضور پرشکوه و مشارکت آگاهانه حداکثری مردم در پای صندوق های رأی؛ نقشه تضعیف ایران از سوی جبهه استکباری غرب و متحدان و ایادی داخلیش را خنثی کرده و ایران عزیز را در مسیر اصلاح وضع موجود سربلند و عزت خواهد بخشید. بنابراین ضرورت ایجاب می نماید برای بهبود اوضاع کشور تلاش کنیم بهترین‌ها بر صندلی قدرت تکه زنند تا امیدوار باشیم که با تصمیمات سنجیده و معقول، شرایط نامطلوب و پرانتقاد را برای رسیدن به روز‌های بهتر فراهم نمایند تا به بهبود اوضاع کشور کمک گردد.

مجلس شورای اسلامی مهم است چرا؟ چون مجلس براساس نقشی که قانون اساسی به آن داده است؛ شأن قانونگذاری دارد، شأن نظارتی دارد و این که در ساختن آینده اقتصاد کشورازعناصر وارکان مهم بشمارمی آید و نقش های متعدد آن در این خصوص غیرقابل انکاراست و می تواند در سیاست های اقتصادی تاثیرگذار باشد و نقش عمده ای را با وضع قوانین گره گشا ایفا نماید و جهت های اقتصادی دولت را به هنگام لزوم اصلاح نماید.[1]

اگر امروز مردم و کشورگرفتار مسائل اقتصادی ومعیشتی، رفاهی،درمانی-بهداشتی،تورم، بیکاری، گرانی بی حد و حصر مسکن و... هستند علاوه بر تقصیر و قصور دولت ها، مجالس همه دوره های این سه دهه شریک این تقصیر و قصور بودند که چاره سازی و گره گشایی ننموده اند و به وظایف قانونی، ملی و انسانی خویش عمل نکرده اند. این کوتاهی ها باعث شده است فساد به اقتصاد کشور ورود داشته باشد و افراد سودجوی فرصت طلب بخاطر انفعال دولت ها و مجالس، انحصارات اقتصادی را در دست گرفته به گسترش فساد اقدام و کمک کرده باشند؛که اگر هردو قوه با دقت و با احساس مسئولیت دلسوزانه در انجام تکالیف قانونی خود همت کرده بودند می توانستند با وضع قوانین و ابزار‌های متعدد نظارتی جلوی بسیاری از مفر‌های فساد را بگیرند و از حیف و میل بیت المال جلوگیری بعمل آورند و دست و بال اژد‌های هفت سر فساد را از اموال عمومی کشور کوتاه نمایند.

به مردم عزیزهمیشه در صحنه می گویم، سفارش می کنم، به عنوان نویسنده ای درد آشنا و از طبقه همین مردم زجرکشیده می گویم با دقت سوابق و پیشینه افراد نامزد شده را بررسی و به آنان درروز جمعه رأی دهند تا مجلس دوازدهم که با هوشمندی آرای ایشان شکل خواهدگرفت،درحرکتی روبه جلودربهبود اوضاع اقتصادی کشور مؤثر باشد و روز‌های زیبا و خوش و بهتری برای کشور و مردم خوب این آب و خاک رقم زند.

و اما نکته های پایانی در آستانه کمتر ازدوروز مانده به انتخابات مجلس دوازدهم:

1- انتخابات دوازدهم؛ مشارکت حداکثری رقابتی با رویکرد امید به آینده وتحقق دومؤلفه عدالت و ارزش‌های اخلاقی می باشد.

2- مردم و نخبگان تلاش کنند گزینه‌های اصلح را پس از بررسی و تحقیق، انتخاب و به آنان رأی دهند.

3- انتخابات امری مقدس و اجتناب ناپذیراست و مردم با وحدت و مشارکت بالا به دنبال پاسداشت مصالح عمومی و اصول و آرمان ها هستند.

4- مبنای دلیل استقبال احزاب و گروه های سیاسی و مردم با مشارکت وحدت آفرین حداکثری از انتخابات دوازدهم؛ ضرورت به رسمیت شناختن تغییر است همان که رهبری از آن به تحول خواهی نام بردند و انشاءا... روز جمعه 11 اسفند ماه سال جاری این تغییر در راهبردها، اهداف و سیاست‌ها رقم زده خواهد شد.

5- مشارکت حداکثری درانتخابات نماد پشتوانه مردمی برای هر کشور و هر حکومتی است. کشور بی‌پشتوانه مردمش نه امنیت ملی قوی و محکمی خواهد داشت و نه می تواند از منافع ملی خود در عرصه های بین المللی دفاع کند و چه بسا طمعه خوبی برای جنگ‌طلبان و جنگ افروزان باشد؛ بنابراین پشتوانه مردمی امنیت آور و تضمین کننده منافع ملی در عرصه های داخلی و بین المللی است.[2]

6- از نگاه کارشناسان اصولا انتخابات ضامن ارتقای قدرت و امنیت ملی، افزایش سرمایه های اجتماعی و تقویت ظرفیت‌ها و فرصت‌ها برای حل مشکلات و رفع کمبود ها و اصلاح امور با تغییرات بهنگام است.

7- همان گونه که بیان و تأکید شده است درحقیقت انتخابات تنها راه حل مشکلات وهموارسازی بستراصلاح، بهبود و تقویت وضعیت موجود برای شتاب بخشیدن حرکت پیشرفت کشور به شمار می رود.

8- انتخابات دورازدهم در حقیقت نه تنها فرصت تاريخي اصلاح نهاد قانون‌گذاري است که نباید از دست داده شود بلکه ارتقاي سلامت اقتصادي هم از برنامه های مهم این انتخابات مهم بشمار می رود.

9- قطعا انتخابات مایه و بستری برای پیشرفت کشور است و مردم و همه تأثیرگذاران در این انتخابات مسلما بی عذر و بهانه و بدون سهم خواهی در آن مشارکت خواهند کرد.

10- روزانتخابات، روزجشن پرشورملی مردم بزرگ ایران است و حال و هوای خوش این ایام بی تردید انکارناپذیر است و در حافظه تاریخ این مرز و بوم ثبت و ضبط و ماندگار خواهد شد. زنده باد ایران و زنده باد این مردم عزیز در صحنه که پیروز واقعی آنانند.

چهارشنبه: 9 / 12 / 1402- 18 شعبان 1445- 28 فوریه 2024


[1] - قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اصل‌های ۷۱ تا ۹۹ به تفصیل به اختیارات و وظایف نمایندگان مجلس اشاره کرده است. وضع قوانین در عموم مسائل کشور، شرح و تفسیر قوانین عادی، بررسی لوایح ارائه‌شده از طرف قوه مجریه و ارائه طرح‌های لازم مطابق اصل ۷۴، تحقیق و تفحص نمایندگان در همه امور کشور، تصویب عهدنامه‌ها، مقاوله‌نامه‌ها، قرارداد‌ها و موافقت‌نامه‌های بین‌المللی، همچنین اظهارنظر درباره تمامی مسائل داخلی و خارجی از جمله وظایف مجلس در حوزه قانون‌گذاری است. اعطای رأی اعتماد به رئیس‌جمهوری و وزیران و همچنین استیضاح و سؤال از وی، پیگیری و رسیدگی به شکایت‌ها از تمامی قوا به شرح اصل‌های ۸۷ تا ۹۰، از دیگر اختیار‌های نمایندگان به شمار می‌رود. انتخاب اعضای حقوقدان شورای نگهبان و اعمال نظارت‌های قانونی از راه دیوان محاسبات نیز از جمله اختیار‌های نمایندگان منتخب ملت است. مبتنی بر این اصول مصرح قانون اساسی، در نگاه اول از مجلس به مثابه عضوی از نهاد‌های مسئول در نظام اسلامی انتظار می‌رود در چارچوب اصول و قواعدی رفتار کند که نماد عزت و اقتدار ملت باشد و وظایف و شأن مجلس را با تمام توان حفظ کند. لازمه این کار حداقل رعایت موارد زیر است: پایبندی به تعهدات تبیین‌شده در قانون اساسی و سوگند نمایندگی و ارج نهادن به اعتماد مردم با پاسداری از ویژگی‌های نمایندگی؛ حفظ استقلال نمایندگی و اثر نپذیرفتن از تهدید‌ها و تطمیع‌ها و «شجاعت» در قول و فعل؛ دخالت ندادن حب و بغض‌های شخصی، جناحی، گروهی، طائفی و محلی در قانون‌گذاری، نظارت، اجرای قانون و موضع‌گیری‌ها.

[2]- هرجا دشمن احساس کند پشتوانه مردمی یک کشور کم شده است هرچه خباثت دارد، رو می کند، از تحریم تا ترور تا جنگ و ... از جمله اثرات مشارکت پایین مردم این خواهد بود که قدرت‌های خارجی در اِعمال فشار اقتصادی و تحریم و تعرضات گوناگون به کیان کشور مصمم‌تر شوند و دیپلمات و مذاکره‌کننده ایرانی را در پرونده‌های مختلف ملی در تنگنای بیشتری قرار دهند.

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 22 تاريخ : يکشنبه 13 اسفند 1402 ساعت: 16:39