به گل نشستن کشتی سیاست‌های آل سعود

ساخت وبلاگ

به گل نشستن کشتی سیاست‌های آل سعود                     

اسدالله افشار

 عربستان سعودی با جمعیتی نزدیک به ۳۰ میلیون نفر و مساحتی قریب به ۲ میلیون کیلومتر مربع تنها کشور جهان است که خانوادگی اداره می شود. آل سعود بخش قابل ملاحظه ای از درآمد هنگفت فروش نفت و گاز را بین اعضای خانواده خود تقسیم می کند. در آنجا نه فقط پادشاه بلکه تمامی وزیران و مدیران عالیرتبه دولتی از اعضای مذکر همین طایفه هستند. در عربستان بیشتر مناسبات و ضوابط جاری و حاکم به صورتی اغرا ق آمیز و چشمگیر بر اساس بینش‌های عقب مانده قبیله های بدوی طراحی و ایجاد شده اند و عجیب تر آنکه گذشت زمان و پیشرفت‌های شگرف در صنایع و فنآوری دهه های اخیر جامعه جهانی که وسایل و اشیاء جدیدی را وارد زندگی روزمره مردم کرده است هم نتوانسته در قالب بدوی و قبیله ای ساختارهای اساسی آنجا تغییری ایجاد کند. درست مثل دوران زندگی قبیله ای که گذشتِ زمان تاثیری در چارچوب روابط انسانی نداشت، با این تفاوت که در آن زمان وسایل و ابزارهای تولیدی نیز تغییر نمی کرد.

ممانعت خاندان آل سعود از هرگونه آزادی بیان و علنی شدن انتقاد ها

عربستان از جمله کشورهایی است که توانسته در 8 دهه گذشته با ارعاب و سرکوب از به وجود آمدن اعتراض‌های مردمی فراگیر جلوگیری کند. این کشور که به دست خاندان آل سعود و با آموزه های افراط‌گرایانه وهابیت توانسته است مردم را در هراس نگه دارد از هرگونه آزادی بیان و علنی شدن انتقاد ها همانند سایر دیکتاتوری‌ها ممانعت می‌کند. اما در سال های اخیر و به ویژه پس از شروع موج بیداری اسلامی در سال 2011 مردم این کشور نیز توانستند از حصار ترس و تهدیدِ آل سعود اندکی بیرون بیایند و مخالفت خود را هرچند به صورت محدود بیان کنند.

عربستان سعودی گرفتار مجموعه‌ای از بحران‌های

خاندان حاکم بر عربستان سعودی در حالی از بحران حاکمیتی رنج می‌برد که مجموعه‌ای از بحران‌های دیگر در ابعاد داخلی و خارجی این کشور را تهدید می‌کند. اتفاقات کنونی عربستان اوضاعی بی‌سابقه برای این کشور رقم زده است ، به گونه‌ای که حوادث متوالی و تنوع بحران‌ها در این کشور حلقه فشار بر گردن خاندان حاکم عربستان را افزایش داده و احتمالاً انتخاب بین دو گزینه تقابل با فشارهای داخلی و خارجی مشکل باشد. این در حالی است که تردید در عملکرد کلی و رسمی حاکمیت آل سعود در این زمینه کاملا ملموس است . در سطوح داخلی بحران قدیمی این کشور بار دیگر مطرح شده است ، بحرانی که در زمینه انتقال قدرت و تخت پادشاهی در دوره روی کار بودن ملک سلمانِ دارای بیماری آلزایمر یا بعد از وفات وی مطرح است. همزمان با این اتفاقات اعلام سیاست صرفه‌جویی و کاهش حقوق کارمندان بخش عمومی به میزان ۲۰ درصد در حالی صورت می‌گیرد که مبلغی بالغ بر ۵۸ میلیارد دلار از بودجه کل عربستان برای تجهیز و خرید تسلیحات خارجی هزینه می‌شود. علاوه بر اینها طوماری با ۱۵ هزار امضا از سوی زنان و مردان سعودی امضا شده و برای ملک سلمان پادشاه عربستان فرستاده شده که در آن خواستار پایان دادن به سرپرستی زنان بر مردان و مسایل جزئی مترتب بر آن به ویژه در زمینه آزادی آموزش و پرورش و کار و سفراست.در ابعاد خارجی نیز اتفاقات مهمی رخ داده است.

اتفاق اول شامل تردید دولت‌ها و سازمان‌های اسلامی در رابطه با قدرت عربستان برای مدیریت امور حج است. موضوع دوم در زمینه مواضعی است که سید عبدالملک حوثی رهبر جنبش انصارالله یمن در زمینه انتقال عرصه جنگ از داخل یمن به عمق عربستان سعودی مطرح کرده است. موضوع سوم که خبرهای ناراحت کننده‌ای برای دولت عربستان به دنبال داشته ، رد وتوی باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا از سوی کنگره این کشور و تصویب نهایی پروژه اجرای عدالت بر ضد حامیان تروریسم است که بر اساس آن به خانواده‌های قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر اجازه می‌دهد در دادگاه‌های آمریکایی از مسئولان سعودی شکایت کرده و خواستار دریافت غرمت این حوادث باشند.بحران‌های داخلی و خارجی عربستان سعودی ، براساس مطالبی که خبرگزاری‌ها و تحلیلگران مصرف می‌کنند ، گرچه در محتوا و مضمون با هم متفاوت است ، اما همزمانی آنها باعث افزایش فشار ها بر دولت عربستان شده است.

کشتی سیاست‌های آل سعود در جبهه داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی به گل نشسته است. سران رژیم سعودی امیدوار بودند با شرارت، ریخت و پاش دلارهای نفتی و رایزنی با سایر کشورها بتوانند آنها را به شرکای جرم خود تبدیل کنند اما هرچه بیشتر تلاش می‌کنند، کمتر نتیجه می‌گیرند. تصادفی نیست که آل سعود در همه زمینه‌ها با شکست، بن‌بست و ناکامی مواجه گردیده‌اند.

عربستان سعودي عمله نظام استكبارجهاني

واقعیت این است که نظام سلطه جهانی اکثر پروژه ها و برنامه های خاورمیانه بزرگ را از سال ۱۹۴۵ در عربستان برنامه ریزی و مدیریت می‌کند و بسیاری از اعضای آل سعود کارگزاراین برنامه های جنایتکارانه بوده اند و کماکان هستند. عربستان با تأسیس دهها هزار مدرسه در کشورهای مختلف بیش از ۴۰ سال است که صدها میلیارد دلار برای تربیت میلیون ها تروریست هزینه کرده است. به علاوه پس از جنگ جهانی دوم تا به حال با صرف هزینه های هنگفت و نقشه راهی دقیق موفق شده بدون آنکه حساسیت خاصی را برانگیزد در بسیاری از کشورهای خاورمیانه نفوذ کند . وهابیت با کمک متحدان آمریکایی و اروپایی خود و به بهانه مقابله و جلوگیری از گسترش انقلاب اسلامی ایران بیش از ۳۷ سال است که در روندی پر شتاب و بدون درنگ منطقه وسیع خاورمیانه را میلیتاریزه کرده است . امروز انباشت انبوه سلاح های متعدد و صف آرایی ارتش های منطقه به صورتی است که این قسمت از جهان را تبدیل به انبار عظیم باروت کرده است. به علاوه با طراحي وايجاد داعش که باید آنرا پیچیده ترین ماشین آدم کشی تاریخ بشری به حساب آورد تردیدی نیست که عربستان سعودی بزرگترین و خطرناکترین دشمن بشریت است . رفتارهای عربستان حاکی از آن است که وهابیت تصمیم دارد آتش جنگ و ویرانی را در کل اورآسیا و شمال آفریقا شعله ور کند.

 

جمعه : 12 / 9 / 1395- 2 ربيع الاول 1438- 2 دسامبر 2016

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : به گل نشستن کشتی,به گل نشستن کشتی به انگلیسی,به گل نشستن نهنگ ها, نویسنده : asadollah587o بازدید : 207 تاريخ : سه شنبه 16 آذر 1395 ساعت: 16:54