حقوق‌های نجومی؛ ویروس اشرافی گری

ساخت وبلاگ

حقوق‌های نجومی؛ ویروس اشرافی گری        

اسدالله افشار

رهبرانقلاب روز يكشنبه 7 آذرماه سال جاري برای چندمین بار به موضوع حقوق‌های نجومی ورود کردند و تذکردادند.این‌بارمعظم له تأکید داشتند مسأله حقوق‌های نجومی سرانجام شفافی برای مردم نداشته است.

 مقام معظم رهبري در ديدار فرماندهان نيروي دريايي ارتش دراين با بياني صريح وشفاف اظهارداشته اند : "رسيدگي به حقوق‌هاي نجومي براي مردم روشن نشد.سئوالات مردم درمورد حقوق‌هاي نجومي باقي مانده است." این اظهارت را کنار خبر چند هفته پیش معاون دستگاه قضایی درباره حقوق‌های نجومی قراردهید و اینکه دولت هنوز گزارشی به عدلیه در این ارتباط ارائه نکرده است. طبیعی است که سرانجام این پرونده راضی کننده نباشد و همچنان شبهات مردم سرجای خودش باقی بماند. اكنون دراين خصوص نكات قابل تأملي وجود دارد كه به آن ها درذيل اشاراتي خواهيم داشت :

1- برخي ازصاحبنظران آگاه ودلسوزبه درستي يادآورشده اند كه؛ ديوان محاسبات يك نهاد گزارشگر در مورد تجاوز به بيت‌المال نيست،يك نهاد نظارتي است كه مي‌تواند عالي‌ترين مقامات را از كار بركنار كند، وجوه به غارت رفته را به بيت‌المال برگرداند ودر نهايت براي تعقيب جرائم مالي مثل اختلاس، دزدي، تصرف در وجوه عمومي و... پرونده را نه براي رسيدگي مجدد، تاكيد مي‌شود بلكه براي "تعقيب" به دستگاه قضائي وفق تبصره يك و دو ماده 23 قانون محاسبات بفرستد. رئيس ديوان محاسبات نزديك به دو ماه پيش گزارشي در مورد موضوع حقوق‌هاي نجومي به مجلس داد و اظهار اميدواري كرد تا پايان آبان‌ماه كل وجوه به غارت رفته را به خزانه برگرداند . ومتاسفانه با توجه به حساسيت رهبرمعظم انقلاب وافكارعمومي تا كنون هيچ گزارشي در اين زمينه داده نشده است و هيچ رأيي را از طرف هيأت‌هاي مستشاري و تجديدنظر به اطلاع عموم يا حتي نمايندگان مجلس نرسانده‌اند و هيچ سئوالي از ده‌ها سئوالي كه در ذهن مردم براي چنين رويكرد اشرافي كه ديوان‌سالاري كشور را تهديد مي‌كند ، پاسخ داده نشده است!

2- مردم هیچگاه احساس نمی‌کردند مديران ارشد حكومت اسلامي آن‌ها درسطوح مختلف ، زندگی متفاوتی از زندگي ايشان داشته باشند و از تمتعات دنیایی و چرب و شیرین افزون‌تری بهره مندگردند و  خانواده هاي آنان نيز تافته جدا بافته ازمردم محسوب شوند وغرق درزرق وبرق دنيا شده باشند وآن گاه فرزندانشان درآمريكا واروپا تحصيل كنند و فخرشان را به اين ملت نجيب و شريف بفروشند ! كداميك ازاين مديران در جنوب شهرزندگي مي كنند و درد طبقه مستضعف را درك مي نمايند! وكداميك ازايشان فرزندانشان درمدارس دولتي تحصيل مي كنند كه مجبورباشند براي بي برنامگي وزارت آموزش وپرورش پول تحصيل چند بچه خود را كه تحصيل طبق قانون اساسي تا پايان دوره متوسطه بردوش دولت است ؛ با قانون من درآوردي هيأت امنايي ، هزينه اي پرداخت نمايند!  

3- مدیران و بخش‌هایی از جامعه که به ویروس اشرافی گری مبتلا شده اند، طبقه نوکیسه‌ای را به وجود آوردند که نه تنها در این مسیربریکدیگر سبقت گرفته ومی‌گيرند ، دیگران را هم آلوده كرده و می كنند و برخورداران از روحیه پاك وسلامت را مورد استهزاء قرار می‌دادند! ادامه اين روند و نادیده گرفتن و بی توجهی به هشدارهای مکرر رهبرحکیم انقلاب اسلامی ، به روی کارآمدن مدیرانی منجر شد که امروز در ادبیات سیاسی کشورمان به «مدیران فاميل سالارباندي »شهرت پیدا کرده‌اند. ازآفت‌های بزرگ چنین مدیرانی ، حمايت هاي بيجا وكوركورانه ازيكديگر ، فاصله انداختن بین مردم و مسئوولان سالم ودلسوز و دلسرد کردن مردم از همراهی با مسئوولان فرهيخته وغيرآلوده نظام است . آري اين مديران و مدیرانی که به بهانه‌ها و با توجیهات مختلف ، سهمی ولو ظاهراً قانونی اما غیرمتعارف ، ازبیت المال برای خود قائل هستند بلاشك به زعم سخنگوي دولت يازدهم بايد هم ازذخايرانقلاب محسوب شوند! مردم تاكي بايد اين ازهم گسختگي ، تبيعضات ، فسادها ي مالي ، حمايت ها وسكوت هاي معناداربرخي ازمسئولان نالايق را تحمل نمايند.   

4- در ماجرای حقوق‌های نجومی که گروهی از مدیران دولتی خلاف قانون و چندین برابر، حقوق و پاداش دریافت کرده بودند، متاسفانه نه تنها با متخلفان برخوردی صورت نگرفت و پرونده به دستگاه قضایی ارجاع نشد، بلکه معاون رئیس جمهور و سخنگوی دولت از فرد شاخص این پرونده به عنوان خادم و امین یاد کرد!  موضوع دیگری که برای اذهان عمومی سؤال ایجاد کرده است، عدم برخورد رئیس جمهور با تخلف و سوءاستفاده نزدیکانش در این ماجراست در حالی که همزمان مردم مشاهده کردند در یک نظام غیردینی چون کره جنوبی، رئیس جمهور به واسطه سوءاستفاده یکی از دوستانش مجبور شد چندین بار عذرخواهی کند اما با وجود این اعتراضات گسترده، هنوز دامان رئیس جمهور را رها نکرده است .

5-  شش ماه ازانتظار افکار عمومی برای برخورد با این ويژه خواري گذشته ولی در عمل اتفاقی نیفتاده است. چند نفری با سلام و صلوات تودیع شدند! در مراسم تودیع، ذخیره انقلاب نام گرفتند و... دیگر هیچ!

اینکه سخنگوی دولت با صراحت (یا با هر عبارت هم‌وزن دیگری) کسی را که حقوق و پاداش و مزایای چند صدمیلیونی گرفته و حتی حق اوقات فراغت فرزندانش را هم از بیت‌المال برداشته، «ذخیره نظام» می‌نامد نشان از چیست!؟ اینکه معاون وزیراقتصاد، پس از ماه‌ها انتظار مردم، به راحتی می‌گوید اصلا چیزی به اسم حقوق نجومی نداشته‌ایم چه معنایی دارد!؟ اینکه به تصریح رئیس سازمان بازرسی کل کشور و علی‌رغم مخالفت صریح وی، با فشار یک مقام بلندپایه دولتی، شخص مفسدی به ریاست یکی از بانک‌های مهم کشور می‌رسد چه مفهومی دارد!؟ اینکه دادستان تهران خبر می‌دهد که به وزیرپیشین آموزش و پرورش چند بار گفته بود رئیس صندوق ذخیره فرهنگیان فاقد صلاحیت‌های لازم است و از وی تقاضای برکناری او را نموده بود را چگونه باید تعبیر کنیم!؟ اینها تنها چند نمونه ازبرخی تخلفات درشت و مهمی بود که آثارو تبعات اجتماعی آن بیش ازآثار مالی بسیار عظیم آن است. می‌توان به این فهرست ، موارد متعدد دیگری هم اضافه کرد اما... دولت موضوع دریافتی‌های نجومی را فرسایشی کرد تا همچنان شاهد باشیم مدیران نجومی مشغول کارند . 8 ماه از آغاز افشای فیش‌های حقوقی غیرمتعارف می‌گذرد اما دولت بعد ازاستعفای 13 مدیر و عضو هیأت‌مدیره مؤسسات مالی کشور هیچ کاری انجام نداده است تا مدیران نجومی همچنان در بدنه دولت باقی بمانند.

درپايان باید گفت که حقوقهای نامتعارف به اعتماد مردم به نظام و کارگزاران کشور ضربه فراوانی زد و افکار عمومی به شدت جریحهدار شد. به همین دلیل و به همین نسبت رهبرمعظم انقلاب و مردم خواهان واکنش قاطعانه دولت و دستگاه قضا بوده وهستند . باید به این پرسش پاسخ داد که تکلیف افکار عمومی تشنه و منتظر برخورد چه میشود؟ آیا مردمی که به دولت، ساختارهای اجرایی و نظارتی و در نهایت به نظام بدبین شدهاند ، منتظربرخورد ریشهای خواهند شد یا قضاوت نهایی خود را براساس اقدامات ماههای اول حادثه خواهند کرد؟ آیا بهتر نیست برای تشفی خاطر مردمی که در رکود فعلی شاهد و ناظر حقوقها و وامهای کلان غیرقانونی بودهاند، اقدامی عاجل صورت گیرد؟ بیگمان پاسخ این سوال مثبت است چرا که اگر در تصوری حداقلی ، نگاه کاملاً جناحی و انتخاباتی هم داشته باشیم، به سود دولت است که با مدیران متخلف به شدیدترین وجه ممکن برخورد شود.

چهارشنبه : 10 / 9 / 1395- 30صفر1438- 30 نوامبر2016

 

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 213 تاريخ : سه شنبه 16 آذر 1395 ساعت: 16:55