انتخاب ترامپ ؛ رأي منفي به ساختارهاي آمريكا

ساخت وبلاگ

انتخاب ترامپ ؛ رأي منفي به ساختارهاي آمريكا            

اسدالله افشار

سرانجام انتخابات رياست‌جمهوري آمريكا پس از ماه‌ها فراز و نشيب به پايان رسيد و دونالد ترامپ پيروز آن شد. اين پيروزي، پيروزي حزب جمهوري خواه بر دموكرات‌ها نبوده و نيست بلكه بايد آن را پيروزي قاطع شخص دونالد ترامپ دانست كه با وجود همه مخالفت‌هاي درون‌ حزبي و مخالفت‌هاي جامعه سياسي امريكا، توانست بر آن انتقادات و مخالفت‌ها غلبه پيدا كند و با تمام اتهاماتي كه نسبت به او وارد شد و افشاگري‌ها، توهين‌ها وتخريب‌هايي كه هرساعت و هرلحظه عليه اوازسوي رسانه‌ها مطرح شد، توانست برهيلاري كلينتون دموكرات چيره شود. در اين انتخابات، ترامپ با وجود آنكه صبغه سياسي نداشت و در حوزه تجارت و اقتصاد فعال بود، از خود اعتماد به نفس بالايي نشان داد كه اين اعتماد به نفس سبب شد او در مقاطعي در برابر سيل انتقادات ايستادگي كند و از صحنه رقابت‌ها خارج نشود. تحليل‌هاي متفاوت و زيادي در چند روز گذشته درباره انتخابات امريكا ارايه شده است. در اين تحليل‌ها مباحث متنوعي درباره مسائل اقتصادي، مشكلات جهاني ليبراليسم، بازگشت گرايش به راست در اروپا و امريكا، مخالفت با وضع موجود، شورش عليه طبقه اشراف و... مطرح شد. اما كارشناسان وصاحب نظران اعتقاد دارند نكته قابل تأمل درانتخابات اخيرآمريكا اين است كه گرچه در طول اين انتخابات ، شعارها و مباحثي بين نامزدهاي اصلي رد و بدل شد كه معمولا در ادوار گذشته انتخابات آمريكا مشاهده نشده است اما اينكه اين انتخابات را تحول شگرف يا جنبش بيداري و انقلاب مردم امريكا تلقي كنيم تحليل خطايي است.

رسانه‌ها و برد دونالد ترامپ

برد دونالد ترامپ را در تمام رسانه‌ها به رأي منفي به ساختارها تعبيركردند. عده‌اي آن را شورش عليه ساختار سياسي واشنگتن خواندند. برخي آن را ادامه جنبش اعتراضي تي پارتي خواندند كه تصور مي‌شود دفن شده است و عده‌اي آن را راي به خشونت تعبير كردند. تحليلگران اروپايي و آمريكايي در برنامه‌هاي زنده پشت سر هم از كلمه شوك استفاده كرده و تأكيد داشتند كه آمريكا به دگرديسي نياز دارد. دگرديسي كه فيلسوف نام‌آشناي جهان معاصر ژيژك چند روز پيش از آن سخن گفته بود و تأكيد كرده بود كه اگر آمريكايي بود به ترامپ رأي مي‌داد تا در نتيجه اين رأي، احزاب دموكرات و جمهوريخواه نه به اصلاح كه به دگرديسي‌هاي جدي داخلي روي بياورند. شايد بيش از همه اين حزب دموكرات باشد كه بايد از فرداي خروج از اين شوك به اصلاحاتي بينديشد تا تاريخ هشت نوامبر ٢٠١٦ را ديگر براي اين حزب تكرار نكند.

بازگشت به صنعت ؛ شعارترامپ

 دونالد ترامپ يك تنه نظام سياسي در آمريكا را به چالش كشيد وقتي بسياري از سران حزب جمهوري خواه هم به او پشت كردند و با هر خبري عليه ترامپ از او اعلام برائت كردند ترامپ پا پس نكشيد. ترامپ كمترين هزينه‌هاي انتخاباتي را داشت و توانست در كنوانسيون حزب جمهوري خواه به‌طور رسمي نامزدي حزب جمهوري خواه را برعهده بگيرد. ترامپ گفت مي‌خواهد آمريكاي بزرگ را دوباره بسازد. او گفت اشتغال را به آمريكا باز مي‌گرداند و ميليون‌ها شغل كه از آمريكا به چين رفته را احيا مي‌كند. درحالي كه آمريكا به سمت مشاغل فناوري محور مي‌رود و اشتغال براي كارگران ساده و افراد با تحصيلات پايين روبه كاهش است ترامپ بازگشت صنعت را شعار خود قرار داد. از طرفي توجه او به ملي‌گرايي بسياري از آمريكايي‌هايي را كه موج مهاجران را خطري براي آمريكا مي‌دانستند پاي صندوق راي آورد تا به ترامپ رأي دهند.

از نظررأی‌دهندگان جمهوری خواه ترامپ چون برخلاف سیاستمداران و رهبران حزبی، فضای حاکم بر واشنگتن را فاسد تلقی می‌کند و خواهان اصلاح آن است ، مناسب‌ترین و کارآمدترین گزینه محسوب شد. بدنه رأی‌دهنده جمهوری خواه ویژگی‌های شخصیتی کازینودارنیویورکی را که بشدت غیر‌محافظه‌کار است، خطری علیه ارزش‌های خود نیافت بلکه اعتقاد دارد این عملکرد سیاستمداران و رهبران حزبی است که با سیاست‌های خود، باورها و مرام حزب را به اضمحلال کشانده است. البته بايد به اين نكته نيزاشاره داشته باشيم ؛ آنچه كه ترامپ درپيش ازانتخابات شعار مي‌داد براي دريافت رأي مردم مناسب بود، اينكه آن را مانند برخي كارشناسان پوپوليسم بناميم يا نناميم هم فرقي نمي‌كند. به هرحال ترامپ بخش زيادي از مردم آمريكا را قانع كرد. اما آيا نظام بين‌الملل كه از شرايط تك قطبي چند دهه اخير خارج شده است اجازه اقداماتي تند و يكجانبه از سوي ترامپ را مي‌دهد؟

نتیجه انتخابات آمریکا برای ما فرقی نمی‌کند

حضرت آیت الله خامنه ای رهبرمعظم انقلاب اسلامی صبح روزچهارشنبه 26آبان ماه 1395 در دیدار هزاران نفر از مردم اصفهان ، با تأکید براینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ قضاوتی درمورد انتخابات ریاست جمهوری امریکا ندارد و همواره از دو حزب مطرح این کشور، شاهد دشمنی بوده است ، درخصوص مشکلات و   واقعیت های درون جامعه امریکا، در رقابت های انتخابات اخیر اشاره کردند و افزودند : فردی که به عنوان رئیس جمهور امریکا انتخاب شده است، در رقابت های انتخاباتی گفت ، اگر پولی را که در این چند سال خرج جنگ کردیم، برای داخل امریکا استفاده می کردیم، می توانستیم این کشور را دو بار بسازیم؛ آیا آن کسانی که مجذوب آن نقطه خیالی هستند، معنی این سخنان را می فهمند؟ رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مطالب مطرح شده در رقابت های انتخابات امریکا مبنی بر وجود خرابی ها، فقر و مشکلات گسترده در این کشور، خاطرنشان کردند: امریکا در سالهای اخیر پول مردم این کشور را صرف جنگ های غیرشرافتمندانه ای کرد که نتیجه آن، کشتار دهها هزار غیرنظامی و نابودی زیر ساخت ها در افغانستان، عراق، لیبی، سوریه و یمن است.رهبرانقلاب اسلامی با اشاره به نتیجه انتخابات اخیر ریاست جمهوری در امریکا خاطرنشان کردند: ما هیچ قضاوتی درباره این انتخابات نداریم زیرا امریکا، همان امریکا است و در ۳۷ سال گذشته هر یک از دو حزب که بر سر کار بودند، هیچ خیری که نرساندند، دائماً نیز شر آنها متوجه ملت ایران بوده است. حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند : بر خلاف عده ای که در دنیا، برای نتیجه انتخابات امریکا، عزا گرفته اند یا عده دیگری که شادی می کنند ما نه عزا می گیریم و نه شادی می کنیم زیرا برای ما فرقی نمی کند و هیچ نگرانی هم نداریم و به لطف الهی، برای مواجهه با هر حادثه محتملی نیز آماده ایم.

جان كلام

آمريكايي‌ها سرخورده ازتغييري كه باراك اوباما هشت سال قبل وعده آن را داده بود، ولي فقط به 30درصد آن عمل كرد، عليه وضع كنوني آمريكا يا به‌تعبيري «آمريكا آنگونه كه اكنون هست» شوريدند و با كنار زدن همه پيش‌بيني‌ها، نظرسنجي‌ها و تبليغات رسانه‌اي به دونالد ترامپ نامزد جنجالي جمهوري خواهان كه نظام آمريكا را «فاسدترين» ناميد، رأي دادند؛ كسي كه فقط 33 درصد امريكايي‌ها به او اعتماد دارند ولي با رأي لجوجانه به او، اعتراض خود را به روند‌هاي جاري در آمريكا نشان دادند.

 

چهارشنبه : 26 / 8 / 1395- 16 صفر1438- 16 نوامبر2016

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 197 تاريخ : سه شنبه 16 آذر 1395 ساعت: 16:55