درباره وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم

ساخت وبلاگ

 درباره وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم               

دکتراسدالله افشار

رییس جمهورروحانی پس ازدو مراسم رسمی تنفیذ (12مرداد) و تحلیف (14مرداد) و بدون اتلاف زمان و در راستای اجرای اصل 133قانون اساسی و ماده 188 قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای اسامی  هفده وزیر پیشنهادی کابینه دوازدهم را به غیر از وزیر علوم ، تحقیقات و فن آوری ؛ روز سه شنبه 17مرداد ماه 1396 به بهارستان جهت اخذ رأی اعتماد از وکلای مردم معرفی نمودند و به گمانی زنی های چند هفته گذشته خاتمه دادند . لیست ارائه شده از سوی رییس جمهورروحانی واکنش هایی را درمیان کنشگران عرصه سیاست (اصلاح طلب واصولگرا) و جامعه مطبوعاتی داشته است که به برخی از این دیدگاه ها در ذیل فهرست واراشاراتی خواهیم داشت :

1- میانگین سنی کابینه دولت یازدهم ۶۱/۳بود و میانگین سنی کابینه دوازدهم2/58 است و برمبنا وعده روحانی  که استفاده ازجوانان درکابینه وعده داده شده بوده است ؛ سن کابینه بسیارجوان نشده است و این یعنی گام گذاشتن درمسیری که باید شاهد خلف وعده های دیگری نیز باشیم . البته ازاین نکته نباید غافل شد که ؛ در سه دهه گذشته میانگین سنی اعضای کابینه در دولت‌های مختلف در یک روند صعودی در حدود ربع قرن افزایش یافته بود.

2- بازاز وعده های داده شده روحانی در ایام انتخابات ریاست جمهوری ؛ استفاده از بانوان و زنان درکابینه 12بوده است که این امر نیز درارائه لیست مذکور نادیده گرفته شده است ! اگرچه ممکن است گفته شود رییس جمهور درروزچهارشنبه 18مرداد سه زن ؛ لعیا جنیدی(معاون حقوقی رییس جمهور) ، معصومه ابتکار (معاون رییس جمهوردر امور زنان وخانواده) و شهیندخت مولاوردی ( دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی) را به سمت های یادشده منصوب نموده اند اما معترضان را قانع نخواهد نمود.

3- 9 وزیر ازدولت یازدهم نیزدرقالب کابینه 12مجددا برای اخذ رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی شده اند.

4- محمد جواد آذری جهرمی وزیر نسل سومی ، گزینه پیشنهادی برای‌ وزارت ‌ارتباطات با 36 سال سن جوان‌ترین عضو از لیست کابینه پیشنهادی است .

5- بیژن نامدار زنگنه ، با داشتن 65 سال سن ، مسن‌ترین و با تجربه‌ترین گزینه‌ پیشنهادی می باشد.

6- میانگین سنی کابینه دردنیای سیاست درکشورهای با مدیریت علمی و همچنین کشورهای درحال توسعه ؛ روندی کاهشی را درحال تجربه کردن هستند و این یعنی اعتقاد داشتن به جریان چرخش نخبگان و اولویت دادن به نسل جوان تازه نفس اندیشمند. واین مهم اگربا انتقال تجربه همراه باشد بسیار کم هزینه وکارآمدترخواهدبود .

7- برخی ازطرفداران روحانی ازچینش کابینه 12راضی نبوده و نیستند ومعتقدند  که نمی‌توان همه تقصیر‌ها را متوجه رئیس‌جمهورنمود  و مثل همیشه دراین سال ها ؛ تقصیر را متوجه نهادهای دیگرنموده اند واعتقاد دارند باید محدودیت‌هایی را که روحانی با آن روبه‌ رو بوده در نظر گرفت !

8- معلوم نیست چرا برخی درصدد القای این معنا هستند که رییس جمهور با محدودیت  - بخوانید فشار- درمعرفی وزرای پیشنهادی مواجه بوده است !  ومعلوم نیست چرا این حضرات می خواهند رییس جمهور را از همین آغاز مسلوب الاختیارنشان دهند ! به این منتقدان توصیه می کنم درروزاخذ رأی اعتماد به سخنان روحانی گوش دهند و نوک حمله خود را متوجه نهادهای مسئول ننمایند .

9- روحانی باید با توجه به چینش ترکیب کابینه 12به مطالبات مردم پاسخ دهد و اولویت کاری دولت خود را رفع مشکل هرچه سریع ترمعیشت مردم ، اشتغالزایی ، تولید وهموارکردن مسیر رشد ، شکوفایی و توسعه اقتصاد ملی ازطریق اقتصاد مقاومتی  و تحقق منویات مقام معظم رهبری دراین عرصه ها قراردهد.

10- برخی دیگرمعدل کابینه معرفی شده را قابل دفاع اما دارای ضعف می دانند و امیدوارند مجلس ؛ این ضعف را با رأی ندادن به وزرای ضعیف جبران نماید.   

چهارشنبه : 18 / 5 / 1396- 16ذی القعده 1438- 9اوت 2017    

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : درباره,وزرای,پیشنهادی,دولت,دوازدهم, نویسنده : asadollah587o بازدید : 196 تاريخ : جمعه 27 مرداد 1396 ساعت: 14:19