دومین برد شیرین تاریخی ایران دردیوان بین المللی لاهه

ساخت وبلاگ

بررسی از مرجع دومین طبق کپی رایت برد بررسی از مرجع شیرین طبق کپی رایت بررسی از مرجع تاریخی طبق کپی رایت بررسی از مرجع ایران طبق کپی رایت بررسی از مرجع دردیوان طبق کپی رایت بین بررسی از مرجع المللی طبق کپی رایت لاهه   

دکتراسدالله افشار

 ديوان بين‌المللي دادگستري لاهه به شكايت جمهوری اسلامی بررسی از مرجع ایران طبق کپی رایت مبنی بر نقض عهدنامه مودت و روابط اقتصادي و حقوق كنسولي از سوی آمریکا، رسیدگی و دستور موقت توقف برخی از اقدامات آمریکا را در تحریم ایران در زمینه های غذایی، دارویی، کشاورزی و تجهیزات مربوط به امنیت هوانوردی غیرنظامی صادر و خواستار لغو موارد مطروحه گردید. صدوراین حکم گرچه از جنبه حقوقی به تعبیر برخی ممکن است در شرائط فعلی ضمانت اجرایی نداشته باشد و تشریفاتی و سیاسی قلمداد شود اما آثار روانی این حکم را  نمی توان در سطح بین الملل منکر و بی ارزش تلقی نمود.

البته برخی دیگر این گونه فکر نمی کنند و معتقدند؛ این رأی موقت می تواند پیامدهای حقوقی دایمی علیه رژیم تحریم های ثانویه آمریکا نیزداشته باشد. صدور این حکم به گونه ای بود که«مایک پمپئو» وزیرامورخارجه آمریکا ناگزیر در ساعات اولیه صدور آن موضع گیری نموده وازموضع ضعف و انفعال اعلام داشته است: «...اعلام می‌کنم عهدنامه مودت ( 1955میلادی) با ایران را فسخ می‌کنیم. این تصمیمی است که ۳۹ سال پیش باید انجام می‌شد.»    

موضع گیری اخیر وزیرخارجه آمریکا که متناقض با مواضع اولیه این کشور در زمان طرح شکایت ایران در لاهه داشت؛ حکایت از پیروزی دلچسب ایران دراین موضوع دارد و نشان می دهد قضات دیوان برای رسیدگی به این شکایت نگاه حقوقی داشته و جایگاه و شخصیت حقوقی دیوان را در عرصه بین بررسی از مرجع المللی طبق کپی رایت دستخوش پشت پرده معاملات سیاسی قرار نداده اند و از وجه المصالحه قرار دادن این نهاد بین المللی با استکبار غرب پرهیز نموده اند تا بر سلامت این سازمان جهانی مُهرصحت زده باشند. در خصوص صدور این حکم نکات بسیار فراوانی وجود دارد که در ذیل به برخی ازآن ها اشاراتی خواهیم داشت:

1- ازنگاه قضات دیوان؛ توقف و لغو اقدامات برشمرده شده در حکم دیوان  از سوی آمریکا امری ضروری است.

2- منشاء حکم صادره عرف بین المللی بوده و این عرف اجازه نمی دهد تحریم های اقتصادی( دارویی، غذایی و امنیت هوا نوردی) موجب نقض حقوق بشر شود تا از این رهگذرجان شهروندان در جامعه جهانی با هرقومیت و ملیت و مذهب مورد تجاوز مادی و معنوی قراربگیرد و به مخاطره بیافتد. شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز براین موارد صحه گذاشته است.

3- به نظر می رسد حکم صادره از سوی دیوان ( که ساختار حقوقی آن ذیل منشور ملل متحد و در حقیقت رکن قضایی سازمان ملل است)؛ به سازمان ملل قدرت می دهد تا با مسئولیت بیشتری دراین موضوعات ورود و پیگیری کند و هم به شرکت ها و موسسات سرمایه گذارجهانی چراغ سبز نشان داده تا با قوت هرچه تمام تردر ایران سرمایه گذاری کنند و نگران چیزی نباشند.

4-با رأی صادره؛ یکجانبه گرایی آمریکا زیرسئوال رفته و هیمنه پوشالی آمریکا نیز در نزد متحدان عبری و عربی اش ترک برداشته و در نزد جامعه جهانی نیز درحال شکستن و فروپاشی است.

5- رأی دیوان داوری لاهه بار دیگر نشان داد آمریکا در عهد نامه ها، تعهدات و پیمان نامه های بین المللی که براساس ساختار و چارچوب قوانین بین المللی شکل گرفته است و خودش نیزامضا کننده بوده است پای بند نبوده و برای این گونه معاهدات ارزشی قایل نمی باشد؛ شاهد براین مدعی اجرا نکردن قطعنامه 2231 شورای امنیت و خروج از برجام می باشد. البته شواهد الی ماشاءا... (پیمان پاریس، توافقات پاسیفیک، قراردادهای دوجانبه و... ) فراوان است که چون خارج از بحث فعلی می باشد از ذکر آن خودداری می شود.

 

6- ایران نشان داد اهل منطق، قانون،گفت وگو، صلح براساس مبانی در قوانین بین الملل است و از این موضع تا رسیدن به حقوق حقه ملت ایران و تأمین منافع ملی ، پا پس نخواهد کشید. و شاخ قانون شکنی چون آمریکا را خواهد شکست.

7- این بررسی از مرجع دومین طبق کپی رایت برد بررسی از مرجع شیرین طبق کپی رایت بررسی از مرجع تاریخی طبق کپی رایت ایران بررسی از مرجع دردیوان طبق کپی رایت بین المللی لاهه می باشد. 65 سال پیش دولت دکتر مصدق با محور قرار دادن موضوع نفت از دولت انگلیس در دیوان لاهه شکایت و براساس مستندات ارایه شده توانست رأی دیوان را دریافت  و نفت را ملی نماید. در آن زمان نیز بودند کسانی که تحقق حقوق ایران را براساس حکم صادره نه حقوقی که تشریفاتی می دانستند اما سرانجام با همین حکم؛ نفت ایران ملی و منافع ملی مردم ایران تأمین گردید. قطعا حکم جدید صادره از سوی دیوان داوری لاهه نه تنها در آینده نزدیک تحقق خواهد یافت بلکه یکی از آثارش این خواهد بود که؛ روز به روز شاهد برانزوا و بی اعتباری آمریکا  در نزد افکار عمومی  جهان خواهیم بود.         

8- اگرچه شکایت ایران از آمریکا در همه زمینه ها موفق به دریافت حکم نگردید اما مهمترین آن ها به صدور حکم منجرگردید و آمریکا باید براساس حکم صادره به مفاد حکم عمل نماید و دست از اقدامات خصمانه علیه دولت و ملت ایران بردارد و فرآیند اعمال تحریم را متوقف و تحریم‌های گذشته را نیز ملغی گرداند.

     

 

                                  جمعه: 13 / 7 / 1397- 25 محرم الحرام 1440- 5 اکتبر 2018

                             

      

 

 

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 209 تاريخ : سه شنبه 29 آبان 1397 ساعت: 22:18