اروپاییان؛ روغن ریخته را نذر امامزاده کردند!

ساخت وبلاگ

  به بهانه پیشنهاد سامانه مالی سه کشور اروپایی

اروپاییان؛ روغن ریخته را نذر امامزاده کردند!            

دکتراسدالله افشار

پنجشنبه ۱۱ بهمن وزرای خارجه سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه، در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بخارست، پایتخت رومانی اعلام کردند برای حفظ برجام یک سامانه مالی ثبت راه‌اندازی کرده‌اند. از نظر اروپا این سامانه مالی یک امتیاز ویژوه به ایران است که می‌تواند در این کانال دارو و غذا دریافت کند! این رفتار اروپا نه تنها گستاخانه و توهینی آشکار به ملت بزرگ  ایران تلقی می شود بلکه تحقیر‌آمیز و ذلت بار بوده و در راستای سیاست های خصمانه استکبارجهانی؛ آمریکای فاشیزم استعمارگراست.   

9 ماه است آمریکا از برجام خارج شده و رسماً آن را نقض کرده است، اروپا خود را پایبند به توافق هسته‌ای نشان می‌دهد اما پس از 9 ماه معطلی از سوی اروپا؛ اکنون آنها یک ساز و کاری را رونمایی کرده‌اند که اینستکس(INSTEX) نام دارد که مخفف Instrument in Support of Trade Exchange می باشد و به معنای «ابزار حمایت از تبادلات تجاری» است. درحقیقت اینستکس یک شرکت است که قرار است با ایران به مبادلات تجاری بپردازد و حلقه واسطی باشد میان اروپا و ایران تا تبادلات تجاری انجام شود.

همان طور که گفته شد  شرکت اینستکس در زمینه دارو و غذا فعالیت می کند! این همان موضوع و نکته ای است که بارها در یادداشت‌ منتقدان دلسوز به آن اشاره شد و مسئولین هم بارها آن را تکذیب کرده اند! در هرحال این ابهام باید از سوی رییس جمهور و دستگاه دیپلماسی کشور برطرف و مشخص شود؛ آیا این ساز و کار همان نفت در برابر دارو و غذا است؟! جهت اطلاع خوب است یادآوری نمایم که اگرایران و یا هرکشور دیگری تحت شدیدترین تحریم‌های اقتصادی شورای امنیت سازمان ملل هم قرار داشته باشد، براساس قوانین این سازمان، غذا و دارو در فهرست تحریم‌ها وجود ندارد. مردم ایران ضرب المثلی دارند  بدین مضمون؛ "روغن ریخته را نذر امامزاده کردند.!" مصداق این ضرب المثل در یادداشت حاضر، همین ساز و کار پیشنهادی 3 کشور اروپایی است، که می خواهند چیزی را که وجود دارد، مجدد با تبلیغات، هیاهو و شانتاژ سیاسی و با منت و توهین و تحقیر بی شرمانه به کشور ما اعطا نمایند.

درخصوص این ساز و کار نکاتی به شرح ذیل وجود دارد که باید مسئولان ذیربط نسبت به آن زیرکانه و با هشیاری هرچه تمام تر تصمیم گرفته و عمل نمایند:

1- این سامانه مالی؛ تأمین‌کننده منافع کشورهای اروپایی بوده و باید دستگاه دیپلماسی کشور بابیداری و هوشیاری، مراقبت نماید تا ادامه خسارت‌های فاجعه‌بار برجام  را در پی نداشته باشد.

2- ساز و کارمذکور ایران را ملزم می‌کند که تنها با کشورهای اروپایی رابطه تجاری داشته باشد. که این محدویت برای ایران امری غیرمنطقی بوده و اصولا چرا در این سامانه مالی تنها و فقط منافع اروپا باید تأمین شود؟ و این امتیاز تنها برای آنان لحاظ گردد؟  

3- در همین ساز وکار پیشنهادی اروپا پا را فراتراز اختیارات خود در برجام گذشته و با گستاخی هرچه تمام تر

  اجرای این سامانه مالی را منوط به  تصویب کنوانسیون‌های پالرمو،FATF و CFT کرده است! این یعنی دخالت در امورداخلی ایران و رسما باج خواهی کردن از دولت و ملت ایران! این گستاخی ها تا کی ادامه خواهد یافت؟ دولت پاسخ دهد و بگوید تا کجا مردم ایران باید این جسارت ها را تحمل کنند و قرار است چه میزان هزینه گزاف در این خصوص متحمل گردند؟

4-  برخی از موافقان این پیشنهاد معتقدند؛ کانال ویژه مالی ایران و اروپا نهادی نوپاست که بی تردید برای اجرای مؤثرآن نیازمند گذر زمان است، تا بعد از ایجاد اعتماد، تسهیل مناسبات مالی با ایران و تأمین منافع اقتصادی‌اش در چارچوب برجام تحقق یابد. این موافقان به کمک اروپاییان آمده و برای قداست عملکرد این کشورها و تطهیرتأخیر 9 ماهه ایشان در ارائه پیشنهادی در خور قابل توجه، ابراز داشته اند؛ نباید از این نکته غافل شد که سازوکار یاد شده بر پایه توان محدود کشورهای اروپایی طراحی شده و قابلیت اجرایی پیدا خواهد کرد و در واقع راهی است تا از طریق آن اروپایی‌ها بتوانند در عین اینکه استقلال عمل مالی خود را  در برابر امریکا محقق می‌کنند، اجرای تعهدات‌شان را هم ممکن و تسهیل کنند.

برخی دیگر به منتقدان تاخته و گفته اند؛ طرحی که هرگونه ارزیابی آن علی‌القاعده باید منوط به روال اجرای آن هم از دوماه آینده باشند اما به قول معروف، طرحی که هنوز «نه به بار است نه به دار» مواجه با شمشیرهای آخته‌ی «تکفیر و اتّهام کشور فروشی» شده است!

 ای کاش این حضرات به همین میزان دلسوز منافع ملی کشور خودشان هم بودند و دلشان برای مردم خودشان هم می سوخت. ای کاش این دسته از موافقان قدری تأمل نمایند و بیاندیشند که ساز و کار ارائه شده  تسهیل‌کننده تحریم‌های آمریکا است و حاوی هیچ نکته ای نمی باشد که دال برمقابله گری در برابر آمریکا باشد.    

جان کلام این که اینستکس؛

- تحول خاصی در اقتصاد ایران ایجاد نمی‌کند.

-  خطری علیه صنعت داروسازی ایران است.

- به ابزار فشار جدیدی برای ایران به منظور اخذ امتیازات بیشتر بدل می‌شود.

- رونمایی از «INSTEX» یک شوی تبلیغاتی برای فریب ایران است و سودی برای ایران نخواهد داشت.

- اروپا سعی دارد تا با استفاده از موقعیت ایجاد شده از آب گل‌آلود ماهی بگیرد.

- بازی جدیدی است که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها شروع کرده‌اند، هدفشان کشاندن ایران پای میز مذاکرات و پذیرش تعهدات جدید است.

نگارنده امیدوار است شخص رییس جمهور و دستگاه دیپلماسی با دقت و هوشیاری از به وجود آمدن برجام دیگری جلوگیری بعمل آورند و با بهترین تصمیم منافع ملی را تضمین نمایند و موجبات فخر ملت و عزت ایران را رقم زنند و نام خود را چونان امیرکبیر در جان و دل این سرزمین زنده و جاودانه سازند.

            جمعه: 19 / 11/ 1397- 2 جمادی الثانی 1440- 8فوریه 2019

اسد...
ما را در سایت اسد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : asadollah587o بازدید : 208 تاريخ : چهارشنبه 1 اسفند 1397 ساعت: 21:48